30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [?] Výzva k podání vysvětlení -Oper. leasing->aplikovat spolupracujiciho ridice?  (Přečteno 977 krát)

ridic951761

• Zobrazit profil

Zdravim

den D /16.6.2024/ - změřeno os.auto v tunelu Panenská automatickym systemem - 97 na 80 (97 je po odečtu)
den D + cca 21 /cervenec 2024/ - doručena výzva provozovateli vozidla = lesingovce,
den D + cca 21+9 /cervenec 2024/ - leasingovka podala vysvětlení správnímu orgánu, odepsala že uvedené vozidlo mělo být v době přestupku v dispozici pana G
den D + 30 +27 - pan G nasel v datovce výzvu k podání vysvětlení /odeslanou uradem ten samy den, tj den D + 57 /zpravu - vyzvu nerozvazne ihned otevrel a precetl a teprve pak se mne zeptal /rodinneho prislusnika/ co ma delat, a zacal vysvetlovat co se stalo v Den D a kdo za to muze

cil pana G je aby nikdo neprisel o trestne body
a aby nedoslo k Spravnimu rizeni s provozovatelem, aby SO nechtel platit pokutu po leasingovce, ale primo po ridici nejakou nizsi castku z toho zakonem urceneho rozmezi /pokud dojde ke SŘ a SO ulozi nejakou pokutu/

podle toho co jsem zatim stihnul precist a nastudovat
porad ctu resene pripady premyslim jak a kdy udat spolupracujiho ridice a co ten pak musi a nesmi udelat

pan G sezene spolupracujiciho ridice = pan G nahlasi mne
nevim jestli zacit tim, pan G odepre vysvetleni na zaklade ZLPS nebo mozna spis ze by tím způsobil sobě nebo osobě blízké (§ 22 zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů) nebezpečí stíhání pro trestný čin nebo správní delikt.

a nasledne udat mne jako ridice, nebo rovnou bez odepreni vysvetleni nahlasit ze vozidlo ridil XXX

10 denni lhuta pro pisemnou odpoved jestli pocitam spravne uplyne desaty den po doruceni cili datum doruceni +10dnu v 23.59hod ?
tedy napr "uz" v poledne pan G odesle datovkou pisemne vysvetleni,
asi odeprit vysvetleni.
Nasledne /do kdy?/ napise dalsi dopis datovkou kde urči osobu řidiče /mne =spolupracujiciho ridice/ ktery v době přestupku řídil vozidlo - do zahlavi opise cislo spisu + "Uvedene vozidlo ridil pan F trvale bydliste+korespondencni adresa XXX ..."
/urad se neobtezoval se zasilanim udavaciho formulare, musi to napsat vlastnimi slovy/
cili jméno ridice, příjmení, adresu pro doručování nebo musi tam byt i to  datum narození, místo trvalého pobytu ridice?

ovsem ted koukam do kalendare nevim jak se naklada s tou 60 denni lhutou odkdy se urad dovedel o prestupku - datum se da zjistit asi leda ze spisu /den D -změřeno os.auto byla nedele/
nicmene kdyby se SO dovedel rekneme uz Den D+1nebo +2. a kdyz dostane ted vysvetleni DenD +67. nezaklada mu to pravo na zahajeni spr. rizeni a vymahani pokuty primo z provozovatele jelikoz ten se cukat nebude?

nicmene, kdyz se to do 60 kalendarnich dnu stihne, tak
ja spolupracujici ridic pockam az dostanu dorucenou vyzvu k podani vysvetleni klasickou postou, jelikoz datovku nemam, dopis nepreberu a budu doufat ze mi to posta po 2 tydnech hodi do schranky a uplatni se fikce doruceni. pak zas pockam na konec lhuty a 9 nebo 10. den po fikci doruceni jim poslu ceskou postou dopis se sdelenim ze podam vysvetleni ustne osobne v jejich urednich hodinach.
/jelikoz na ustni vysvetleni neni stanovena lhuta do kdy/
A pak asi budou par mesicu cekat az nejakeho urednika napadne mi poslat dalsi vyzvu abych se dostavil nejaky den nejakou hodinu na schuzku.
Odepisu zas pisemnym dopisem odeslu ceskou postou doporucene ze nemuzu prijit jelikoz mam neco neodkladneho
Jak dlouho se to da takhle protahovat a ma to vubec smysl, kdyz ted lhuta se pocita jinak nez do 2022, a urednici treba nebudou cekat, poslou dopis provozovateli = Skofin jelikoz ten jim pokutu zrejme bez reci zaplati, jelikoz do smlouvy si dal ze ji jen prefakturuje

postup c.2 - udat Helmuta /fiktivni jelikoz nevim o realnem zivem ktery by se tam chtel napsat/, dorucovaci adresa tam kde za nej muzu prevzit postu,
Helmut se prizna ale nezaplati
ALE to nepovede k nizke pokute
urad pak bude hledat na kom se zahojit a vymahat pokutu z provozovatele pricemz leasingovka plati a preposila
viz pripady tady resene nebo napr
https://www.skoda-online.cz/k-operativnimu-leasingu
ŠkoFIN veškeré pokuty vyměřené během smlouvy z důvodu provozování vozidla uhradí a následně Vám tyto pokuty přefakturuje, nehledě na to, kdo v tu chvíli seděl za volantem. Pokuta jde vždy na vrub nájemci daného vozu.

poostup c.3
napsat jen ze ridila osoba blizka /na zaklade leasingove smlouvy se ji smi pujcovat auto/, rodinny prislusnik a tu udavat nebudu - jenze to zas asi povede k tomu ze SO da leasingovce pokutu a ta ji s priplatkem preposle

porad ctu resene pripady premyslim jak udelat jen to nezbytne minimum, chybi mi praxe kterou snad timto ziskam

aktualizace procesu

den D + 30+27+10 -zvoleny postup udani spolupracujiciho ridice /realnou osobu s RP/ skrz datovou schranku desaty den
den D + 30+27+10+15 - spolupracujicimu ridici dosel doporuceny dopis vyzva k podani vysvetleni
den D + 30+27+10+15 +14 - uzraly dopis vyzvednut na poste /dopis by mel byt vhozen do schranky jako doruceny asi nasledujici prac den?  fikce doruceni je dle zakona ctrnacty den uzrani na poste nebo den vhozeni do schranky? ale ridic prece spolupracuje nechce aby se dopis ztratil/
den D + 30+27+10+15+14+10 = 106 -> odpoved na vyzvu posledni desaty den doporucenym dopisem na podatelnu uradu
den D + 30+27+10+15+14+10 + 18 - dosel prikaz na zaplaceni pokuty - lezel na poste 14 dnu ale fikce doruceni uz 10.den-> +8.den  odeslan odpor
den D + 30+27+10+15+14+10 + 18 +10+8email+5dnu postou -> odeslan odpor = celkem 147 dnu
den D + 30+27+10+15+14+10 + 18 +10+8email+5dnu postou +cca 7-14 dnu cekam ze dojde dalsi dopis, pisou je vzdy v pondeli, ale nekdy dojde uz druhy den nekdy az v patek - asi zalezi jak Ceska posta tiskne a dava do obalek ty elektronicke dopisy ktere musi vygenerovat vytisknout na papirove.... 
budto dojde pripominka abych podepsal odpor nebo nekdy pozdeji treba az za mesic bych mohl cekat nabidku na ustni jednani - pokud nesmetou ze stolu nepodepsany odpor, protoze nesplnoval vsechny nalezitosti a nebudou vyckavat zaplaceni pokuty
taky muzou vymyslet ze probehne rizeni bez ustniho liceni a poslat mi rozhodnuti kde asi potvrdi puvodni obvineni, proti cemuz se samozrejme odvolam
+ v zavislosti na tahu co udela ourada musim eventuelne zajistit kopii spisu.
 = celkem ?? dnu

« Poslední změna: 31 Října 2024, 23:30:05 od ridic951761 »
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil

Dobrý den,

s nespolupracujícím provozovatelem ve formě leasingovky taháte za krátký konec provazu. IMHO pokud se řidič už udaný leasingovkou nepřizná, ať už nereaguje, aktivně odmítne vypovídat, nebo udá někoho dalšího, správní orgán to vesele hodí na leasingovku kvůli řetězení řidičů.

Uhrát to bez bodů je jednoduché - stačí nereagovat, ale s neplacením určené částky to vidím bledě. Bohužel s autem provozovaným na leasing nemám zkušenosti, provozovatele jsem měl vždycky na své straně, tak se snad ozve i někdo fundovanější.

Jinak, člověče, co Vás vedlo k otevření nového případu v sekci pro ukončené? Pak se nedivte, že na Vás nikdo nereaguje. Adminy prosím o přesunutí.
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

Jinak, člověče, co Vás vedlo k otevření nového případu v sekci pro ukončené? Pak se nedivte, že na Vás nikdo nereaguje. Adminy prosím o přesunutí.

Nejspis ani za provaz netaham ani za kratsi konec.
nicmene zaujal mne pripad Chlistov 2022 https://www.30kmh.cz/index.php?topic=12043.0 a dalsi pripady ktere jsou v sekci ukoncenych pripadu jako win - asi ze jsem to procital tak proto jsem to vlozil do kapitoly rychlost ale prehlidnul jsem ze to jsou ukoncene pripady
nezkontroloval jsem cele zahlavi cestu kam se to publikuje.  Diky za presunuti.
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

poprosil bych moderatora o docasny presun do te sekce ktera je k nahlednuti pouze pro proverene uzivatele.
Nahlasili mne jako ridice, dosel mi doporuceny dopis abych podal vysvetleni, tak ted premyslim co dal jestli udat sam sebe doporucenym dopisem na urad ale pak u ustniho projednavani to zaprit sdelit ze jsem neridil nebo udat nekoho tretiho nejakeho Helmuta nebo neco jineho.
k ustnimu jednani se mi nechce mam to spis daleko.

Chtel bych tu do prilohy publikovat dosle i ty budouci pisemnosti, tak mozna by bylo lepsi diskuzi docasne nemit pristupnou pro kohokoliv?
dekuji
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

den D + 30+27+10 -zvoleny postup udani spolupracujiciho ridice /dalsi ridic, realna osoba s RP/ skrz datovou schranku, desaty den
   /casove pravdepodobne to bylo 60+nejaky den po dnu kdy se SO o prestupku dovedel, jen se to domnivam spis jsem nevidel, nicmene prvni ridic nahlaseny leasingovkou byl v te 60 denni lhute/

Magistrát města Ústí nad Labem
Odbor přestupkových agend
Oddělení kamerového systému
Spisová značka: 1234567890
Číslo jednací: 1234567890
Počet listů/příloh: 1/0

Věc: Podání vysvětlení

K dané výzvě uvádím následující údaje potřebné k určení totožnosti řidiče.

Dne 00.06.2024, v 12:34:56 hodin, motorové vozidlo registrační značky 1234567, po pozemní
komunikaci D8, v místě tunel Panenská, směr Drážďany, řídil
Jméno:
příjmení:
datum narození: pred dlouhou dobou
místo trvalého pobytu, adresa pro doručování: to co mam v obcance

datum + podpis Karel Gott

IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

SO nelenil a behem tydne a pul napsal mne novemu ridici dopis, zaslal doporucene jelikoz nemam datovou schranku
SO napsal dopis s datumem 2.9., v pondeli, odeslal nevim jak asi datovkou kamsi ceske poste ta provedla konverzi vytiskla dopis na 4 strany  /popisuje to mrnavymi pismenky 4 strana/
ceska posta 6.9. zkusila dorucit dopis, ale nebyl jsem doma, tak ulozila na poste
no a tady jsem si az dneska pri cteni jinych pripadu uvedomil ze zacla bezet ta 10 denni fikce doruceni

tedy dopis byl dorucen uz 16.9. v pondeli
/na dopise je sice v zahlavi vytisteno ulozit jen 10 dnu, nevracet, vlozit do schranky - jenze posta to stejne i v tom emailovem upozorneni a sledovani zasilky mela 14 dni do 19.9./
puvodne jsem chtel cekat az to posta za dalsich 5-6 dnu vhodi do schranky a myslel jsem ze ta lhuta se pocita az od toho dne kdy to pristane ve schrance a v rijnu ze jim odepisu
coz ted vidim ze jsem se mylil
a napisu radej co nejdriv i kdyz nevim jestli ma nejaky smysl pocitat si desaty den ze je 28.9.
/ode dne kdy jsem si na poste 19.9. dopis prevzal/

« Poslední změna: 27 Září 2024, 01:10:00 od ridic951761 »
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

reakce na vyzvu k podani vysvetleni

moznosti

a) ignorovat
b) udat jineho ridice /Helmuta, nebo nekoho skutecneho nebo treba zas toho prvniho predchoziho ridice?/
c) odmitnout vypovidat /napr s odkazem na ZLPS, nechci udat osobu blizkou protoze Podání vysvětlení může odepřít ten, kdo by jím způsobil sobě nebo osobě blízké (§ 22 zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů) nebezpečí stíhání pro trestný čin nebo správní delikt/
d)napsat ze jsem neridil ale nevim kdo ridil
d) priznat se

ignorovat nechci,
 udanim dalsiho tretiho ridice asi SO zavetri problem a casove lhutu pro zahajeni rizeni s provozovatelem asi neponizi, tak to asi spis nema smysl?
odmitnutim vypovedi asi taky neziskam potrebny cas aby nezahajili rizeni s provozovatelem leasingovkou,?

-> tak se priznam
-> muzu pisemne nebo pisemne napsat ze podam ustne, jelikoz na to neni ternim a muzu to oddalovat omluvama
jenze ja asi spis cekam na nejakou chybu ze strany SO, kdy on bez dalsiho dokazovani vysetrovani mi bude chtit napriklad ulozit prikazem pokutu?

protoze porad plati
Spolupracující řidič se přizná,   ale pouze při podání vysvětlení , pak už ne.

-> tak udelam nejakou zakladni jednoduchou vec, napisu na adresu v hlavicce doporuceny dopis a uschovam si podaci listek
neco jako

Spisová značka: 1234567890
Číslo jednací: 1234567890

Věc: Podání vysvětlení

Dne 16.06.2024 jsem řídil motorové vozidlo registrační značky 1234567

datum + podpis Petr Janda

nebo jeste neco dalsiho? treba jako velmi litiji ze jsem vysokou rychlosti projel tunel, mam z nej klaustrofobii, priste pojedu jeste rychleji, abych to mel co nejdriv za sebou? Nebo vyzadat si zaslat kopii spisu?

« Poslední změna: 27 Září 2024, 01:45:23 od ridic951761 »
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

co muzu cekat dal?

den D + 30+27+10+15+14+10 +cca 14 = 120 ->

SO zas asi neco posle za 2 tydny, nesmim zapomenout na fikci doruceni desaty den + lhuta X dnu na odpoved

SO by si mne mel pozvat na ustni jednani a tam mi dokazat ze jsem ridil?
jenze i kdyz to budu protahovat
od 1.1.2022  doba od zahájení řízení o přestupku řidiče do zastavení řízení o přestupku řidiče se nezapočítáva do promlčecí doby přestupku provozovatele, /ktera je porad 1 rok/
nicmene poridil bych si aspon kopii spisu a treba SO neumi prokázat, že v době přestupku skutečně na proměnné značce svítilo číslo 80./i kdyz spis bych cekal ze tam na te znacce sviti cisla od 0 do 80, cili nejvyssi ocekavatelne cislo je tech 80 ale teoreticky asi by tam mohli omylem pustit 99 nebo 88/
nebo neco jineho objevim ve spisu
treba zaznamy splachla povoden a nemaji nic?
omlouvanim a vyhybanim se ustnimu jednani je mozny vysedet tu 1 rocni promlceci dobu - protoze brzy uplynou  cca 4 mesice od skutku a rizeni o prestupku ridice jeste ani nezaclo?

->pokud SO posle napr platebni prikaz na nejakou pokutu tak datumem na dopise SO prohral?
Pricemz precteni dopisu pro jistotu potvrdim dopisem na SO a doplnim nejakym zaludnym dotazem at vidi ze jsem vse cetl a porozumel textu, dotaz treba na splatkovy kalendar,
« Poslední změna: 27 Září 2024, 02:36:48 od ridic951761 »
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

Dostal jsem prikaz
/zaplatit pokutu, o bodech se nezminuji ani v rozdelovniku neni uveden urad ktery body pripisuje, ale pokud se nepletu mimo obec pod 20 km je za 2 body/
V zari jsem predpokladal nebudu delat nic, ale po procteni fora mi pripada, jelikoz nejsem helmut na kterem si neni co vzit, ale skutecny clovek ktereho by mohl navstivit exekutor
bude asi vhodnejsi podat odpor, bez duvodu, podle vzoru ktery je zde na foru

dopis dorazil 15.10., fikce doruceni +10dnu 24.10. pak mam +8 dnu na podani odporu do 31.10.

rad bych kopii spisu ale nehodi se mi kvuli tomu jezdit do Usti v urednich hodinach, ale bez osobni navstevy asi neni jak je donutit mi kopii spisu zaslat?
Poslu jim zadost spolu s odporem ale pochybuju ze kopii spisu poslou.

Ocekavam ouřada nejspíše po odporu bude chtít vydat rozhodnutí, pravdepodobne i bez ústního jednaní - ani ted ustni liceni nebylo, proste rovnou poslali prikaz
/odhaduju pravdepodobne provedou důkazy mimo ústní jednání a na základě toho vytvoří věc se jménem rozhodnutí/
proti tomu se odvolam - ale nevim co tam napsat, to musim nastudovat
jedine co mne napada uvest tam   Záznam o podání vysvětlení nelze použít jako důkazní prostředek   ze jsem neridil a ani si mne nepozvali na ustni jednani
nevim co ze spisu by se dalo napadnout nejspis nic, krom fotky, kde za volantem nejsem, protoze ridila zena, ale tipuju na fotce bude viditelna citelna leda RZ

a pak budu ocekavat odvolávací orgán po prezkumu řízení zastaví.

jenze
cilem bylo neprijit o body a co nejvic snizit pokutu az na 0,
jenomze nebude ted ourada vymahat pokutu opet po provozovateli= leasingovce?
To se mi nehodi jelikoz to zatizi spolecny ucet domacnosti.
To bych musel zas nahlasit nekoho kdo neexistuje napr ridice z Ukrajiny, nejlip uz ted mu poslat pohlednici aby si postacka zvykla a absolvovat zas tohleto kolecko?
« Poslední změna: 30 Října 2024, 22:06:06 od ridic951761 »
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

zitra odpoledne /asi by to slo do 23:59:59/ planuju odeslat emailem ouradovi odpor a soucasne stejny odpor jeste doporucene postou

nebo bych nemel delat nic a eventuelne za par mesicu/let psat vysvetlujici dopis, asi na stejnou adresu ouradovi do Usti, az exekutor dojde odnest neco z domu kvuli nezaplacene pokute, protoze    Záznam o podání vysvětlení nelze použít jako důkazní prostředek ?
Vzdyt ja se k nicemu ani nepriznal jen jsem poslal kratke vysvetleni "Dne 16.06.2024 jsem řídil motorové vozidlo registrační značky 66666666" a oni z toho vydedukovali to co pisou.....
Nebo oni vi ze si usnadnili praci s hledanim ridice a tuhle pokutu v pripade nezaplaceni dal vymahat nebudou?
priste napisu Ilju bydliciho na chalupe, tam neni co vzit, to je asi nejjednodussi?
Kdybych porad chodil do skoly a nemel staly bydleni vubec bych to neresil, ale nerad bych za par let resil nezaplacenou pokutu, kterou ourada z usti preproda bez opory v zakone nejakemu strejdovi exekutorovi k vymahani

Jméno Příjmení, nar. X.Y.XXXX, Ulice číslo, PSČ Město

Datum: 31.10.2024

Velká Hradební 2336/, 401 00 Ústí nad Labem

Spisová značka: MMUL/OPA/OKS/666666/2024/Ourada
Číslo jednací: MMUL/OPA/OKS/666666/2024/Ourada

Věc: Odpor proti příkazu o uložení pokuty

Tímto v souladu s ust. § 150 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, ve znění pozdějších předpisů, v zákonné lhůtě podávám

odpor

proti příkazu o uložení pokuty, vydanému dne 7.10.2024 (doručeno dne 24.10.2024) výše uvedeným správním orgánem pod výše uvedeným č.j.
« Poslední změna: 30 Října 2024, 22:55:16 od ridic951761 »
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Proti příkazu podat odpor určitě.
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

odpor emailem poslu 31.10. jelikoz to je 8.den.
na adresu e-podatelny (nikoli přímo konkrétnímu úředníkovi)

Papir ktery posilam postou doporucene poslu pozdeji, jeste se rozhoduju kdy vlastne kdy je ten termin,  jestli je to 5. nebo kolikaty vlastne den?, nicmene v hlavicce samozrejme datum 31.

Zatim nejvic se mi libi 5.11. ale jeste si prostuduju resene pripady
 poslu nepodepsany tak jak je to napsane ve vzoru  
nebo viz
https://www.davidzahumensky.cz/2018/03/16/nepodepsany-odpor-nema-pravni-ucinky-podle-ustavniho-soudu-formalismus-a-libovule/
i kdyz porad premyslim cim vsim to muze byt uzitecne - nejvic srozumitelne je to asi zde 

porad jsem se nerozhodl, jestli tam prece jen nenapisu dolu jmeno +vr nebo dokonce i podpis byt treba nejaky klikyhak ktery je uplne jiny nez co mam na obcance v rohu aby mi to neodmitli
, nechci platit pokutu a mit pripsane body, kdyz jsem auto neridil, ale jen se nabidnul ze pomuzu vyresit

ale prece jak znamo Usti neni Praha

zkusim pockat, aby me vyzvali abych to podepsal
a kdyz mne nevyzvou tak pak treba se to muze hodit
« Poslední změna: 25 Května 2025, 20:02:20 od ridic951761 »
IP zaznamenána

ridic951761

• Zobrazit profil

Doslo mi rovnou predvolani na ustni projednani 16.12.
Nechal jsem na poste lezet a nevyzvedaval dokud mi to nehodili do schranky ani necekali 14+2 dnu jako driv hodili uz 10+2 den po zaslani na dorucovaci postu.
Urednik zcela opomenul ze jsem poslal odpor nepodepsany,
navic jsem se spletl v pocitani lhut a odeslal odpor zbytecne o nekolik dnu driv... moje chyba, zapomnel jsem ze ty lhuty se pocitaji az od nasledujiciho dne viz zakon nebo 30kmh kalkulacka 

zvazoval jsem omluvu, jenze to bych musel vyrabet nejaky doklad o sluzebni ceste nebo ja nevim co a tim to posunu jen na leden nebo unor a nechce se mi za spatneho pocasi jezdit do Usti.
lhutu tim dostatecne nenatahnu, to bych se musel omlouvat treba 10x a to pak zas nebudou chtit uznat.

Prijel jsem na urad nahlidnout do spisu. 
Nabizeli mi jestli na ustni jednani misto sebe jen neposlu pisemne vyjadreni,... ale to podle mne asi jen zkouseli abych neco zapomnel uvest pisemne a oni by pak mohli vyhrat /chtit zaplatit pokutu/?
Abych mohl reagovat na urednika bude urcite lepsi dostavit se tam osobne?

Porad nevim co uvest na jednani - sice pravdepodobne by nemel byt problem ze se mnou rizeni zastavi, protoze jednak na fotce prece nejsem /ridila ma zena ale ani ta neni poznat/

+ kdyz prohlasim ze jsem neridil tak to budou muset zastavit.....
ALE
tim jak jsou peclivi, nadrizeni tlaci na uredniky, aby vybrali co nejvic, tak podle mne urednik bude pokracovat v hledani jak z provozovatele vytahnout pokutu...
kterou pak manzelce pripoctou k leasingove splatce = budu platit ja.
Tomu chci nejak zabranit.

puvodni pokuta ktera bude ted nejspis zas stejna? byla na 750Kc
ve spise maji i papir ze urad si hned zapocital cosi jako pohledavku 750 Kc a pak k tomu udelali minus 750 aby to ucetne vyporadali a napsali si to do lejster....
proste delaji vsechno peclive

Premejslim nad argumentama, kteryma nejak zneplatnit tu jejich snahu o vybrani pokuty, k tomu ze ke skutku vubec doslo,
nebo poukazat na nejakou zasadni chybu, protoze tim by to pak asi skoncilo uplne a dal by neotravovali?
Doted muzu namitnout argument jak mi bez dokazovani ulozili pokutu a nevyzvali k podepsani odporu, jinak nic dalsiho ted nevim co by se dalo pouzit.
Jelikoz davaji pokuty bez dokazovani tak asi jedine nahlasit v techto pripadech ridice nejakeho Helmuta z Ukrajiny toho casu bydliciho u mne doma aby clovek prebiral postu, protoze na nem si neni co vzit a pokuty se hodi do kose?
Pak ani exekutor nemuze otravovat kdyz Helmutovo jmeno zmizi z moji schranky?
ted mi napada vsim jsem se 2 cinzovnich domu, kam pravidelne chodim na navstevu, kde postacka hazi temhle zahranicnim, casto ukrajinskym pracovnikum postu do papirovy krabice ve vchode, i tyhle doporuceny dopisy s modrym pruhem, vedle schranek jelikoz na schrankach nejsou napsani, ale pulka domu majitel ubytoval Ukrajince a chodi jim casto ruzny upominky - ze by to nekteri z nich byli Deadmuti Helmuti? Tam bych mohl zkusit nekoho ubytovat i ja, jiste by se mu tam libilo, maji tam moc pekny dvur kam by si jiste rad chodil zakourit a pozorovat holuby. Nebo popijet vodku s kamarady...

jak se hadat s urednikem ze ja si myslim ze tam nesvitila znacka 80 kmh, z ceho urednik muze nade vsi pochybnost dokazat ze nebyla zakryta nebo ze tam vubec byla - bylo sice leto slunicko, argumentovat by slo mozna oslnenim sluncem,
nejakou opravou ktera probihala
ve spise neni fotka z toho dne ze znacka byla viditelna ze ji neopravovali ze znacka svitila 80 kmh -
je tam misto toho uvedena 26 strankova zprava RSD
kde se popisuje automaticky system a jak funguje
napr udajne neodesle hlaseni o prestupku v pripade chyby nebo kdyz neni splnena podminka ze vsechny znacky sviti  a ukazuji rychlost, coz v tunelu panenska je omezeni na 80 kmh udajne 6x za sebou nez tam zacne zacatek mereni rychlosti.
Cili i kdyby tomu tak nebylo dokazovat by to musel asi ridic, nejak nevim jak, protoze oni opaci ze RSD tvrdi ze system je v poradku.

na fotkach maji RZ auta dobre jasne citelnou, cili auto tam bylo,
/tohle by resila nejaka cinska nebo japonska nebo aspon RZ mimo EU - pak to asi vzdaji hned na zacatku/
auto jelo rychle, protoze maji doklad o kontrole rychlomeru z 17.10.2023, podepsan vedouci oddeleni Ing.Marek BlaBla ... - nebo tomu neco chybi?? datum je asi dostatecne, kdyz skutek se stal v cervnu a platnost to ma do 16.10.24 nebo je tam neco zavadneho co to cini nepouzitelne? 
ma to 2 strany - tady je str.2   
[
akorat neni poznat kdo to byl - viz fotka

Fotek  z poruseni rychlosti mi ukazovali 5 nebo 6 v pocitaci - zapomnel jsem se zeptat jestli to je vyber z nejakeho vetsiho poctu nebo jestli je to vse co maji - nevim kde ulozene, ale asi zalohovane, smazat to asi muze leda nejaky admin ktery sedi buhvikde ja to nejsem, smazat fotky nemuzu
ve spisu je vytistena akorat jedna fotka ktera je uplne cerna, neco jako krtek o pulnoci v tmavym tunelu, ale argumentovat tou spatne vytisklou fotkou podle mne nema smysl vzhledem k tomu o co usiluji.
fotky v pocitaci maji spise rozmazane postavy a hlava je videt akorat tak nejak k nosu, jedna nebo dve i cela hlava ale
neni z toho podle mne poznat jestli ridil muz zena nebo kdo to byl - oblicej tam nejde rozpoznat, prestoze ridic se nijak neskryva, kamera proste to snima tak ze osobni auto pokud clovek neni nalepenej na skle tak oblicej rozpoznat nejde, ale to asi zalezi jak se kdo posadi, jak kdo jede rychle nejspis tam bude zaznam 10 nebo vic fotek, mozna jen tech 5az6 a oni si vyberou co chteji

v Usti nad Labem zastaveni spravniho rizeni s podezrelym povede zas zpatky na zacatek a budou chtit pokutu po provozovateli?
zas to samy kolecko?
zas napisou do datovky moji zeny s dotazem kdo ridil?

urednik tusii SkoFin zaplati bez reci, jelikoz pokuty jen preposle s poplatkem cca 200Kc za vyriceni
Skoro bych tipoval, ze urednik bude ted usilovat vytahnout tu pokutu naprimo z provozovatele, jelikoz se mu nebude chtit absolvovat znova stejny kolecko,
protoze mi pripada mazany, zena uz se prece vyjadrila a napsala kdo ridil, jenze ja mu to popru a urednik tusi ze nic lepsiho uz se nedozvi, dali jsme mu najevo ze platit nechceme a dokonce mu pridelali praci, mozna vyvine snahu se vyhnout si s nama dopisovat a spis se bude snazit vymyslet jak si penize vytahnout z provozovatele.

urednik nebo spis nejaky jeho nadrizeny, kdo vymejsli pracovni postupy uredniku mi pripada zkuseny a mazany, nezaskocilo je moje dosavadni jednani, snazi se rychle odpovidat, jakoby mel radost jak vykaze vic prace pri vymahani pokut - na jinych uradech urednici svaci tlacenku s cibuli na lejstrech a na dotaz neumi odpovedet, ale tady maji ve vsem poradek v kancelari uklizeno,

pozor - na magistratu maji zamkly wc. Neprosel jsem sice celej magistrta, ale ty dvere ktery jsem mijel dole a nahore byly zamceny dokonce meli kouli ani klika nebyla a to jsem byl ve stejnym patre kde sedi primator mesta... a v obchodnim centru Forum coz je asi jediny misto kde se da v centru Usti parkovat zadarmo tam zas WC ma turniket vstup za 10kc...

« Poslední změna: 13 Prosince 2024, 03:17:35 od ridic951761 »
IP zaznamenána