Dne 31.01.2023 jsem se (vybaven plnou mocí) vydal na ÚJ. Dorazil jsem tam však pozdě, neboť jsem byl po cestě zdržen nebývale důkladnou silniční kontrolou od státních opičáků. Nadýcháno 0.17 a 0.15, test na drogy, absence platné papírové zelené karty, nepředložení ŘP, nějaké další neshody. Pokud se z toho něco vyvine, budu informovat v novém vlákně.
Nakonec jsem se ale k ÚJ dostavil. Tři čtvrtě hodiny jsem se snažil té protivné staré rašpli vysvětlit, že nemá žádné důkazy. Také jsem opakovaně uváděl, že Pyrátka si je vědoma přejetí plné čáry a že toho lituje a je samozřejmě ochotna nést následky. Nicméně že si není vědoma, že by došlo k ohrožení protijedoucích vozidel a že takovou věc naprosto odmítá. Byl jsem ochoten i odpustit staré rašpli, že mne pře započetím ÚJ nepoučila. Byl jsem skutečně až neobvykle slušný a vstřícný, ale rašple si mlela jako kolovrátek něco ve smyslu, že si myslí (!), že videozáznam prokazuje ohrožení protijedoucích vozidel. Marné byly moje snahy jí vysvětlit, že myslet nestačí, že správní orgán musí prokazovat.
Když ale stará rašple jela pořád ve stylu prasklého gramofonu a vyblila
protokol, rozhodl jsem se použít
šrapnel. Jelikož jsem nebyl na začátku ÚJ poučen o právech, nechal jsem povolat nadřízeného za účelem podání stížnosti na postup staré rašple a také námitky podjatosti.
Nadřízený byl až podezřele korektní a slušný, sepsal jsem s ním
stížnost a námitku podjatosti. Byl jsem ubezpečen o tom, že celé ÚJ proběhlo v rozporu se zákonem, tedy de iure vůbec neproběhlo. Audionahrávku celé návštěvy úřadu mám, ale vzhledem k její délce (cca hodina a půl) jsem nyní líný záznam anonymizovat a zveřejňovat. Možná později. Ale po poslechu jsem na svůj výkon docela hrdý :-)
Během sepisování lejstra s nadřízeným jsem si uvědomil, že stará rašple pokaždé vyndávala CD ze spisu, aby jej vložila do mechaniky počítače a mohla jej přehrát. Asi to neměla uložené v počítači. Tak jsem během sepisování stížnosti a námitky podjatosti CD s videem ze spisu ukradl. :-)