Loňského roku jsem krutě a bezohledně zaparkoval firemní auto na parkovišti před poliklinikou a když jsem se vracel,stáli u auta ozbrojení zedníci a fotili všechny špatně zaparkované vozy.Přišel jsem ke svému vozu a odemkl jej a už u mě byl orgán a spustil mantru o parkování mimo vyznačené čáry a ať předložím občanku.Po kontrole a poučení mi sdělil,že jsem se dopustil přestupku a ukládá mi pokutu.Vyfakoval jsem toho blba s tím,že auto jsem tam nezaparkoval a jdu ho jenom vyzvednout.Poté jsem odjel.Zhruba za dva měsíce přišla výzva na zaplacení pokuty,proti které jsem podal odpor.Následovalo předvolání na odbor SE,kde jsem uvedl,že vím kdo auto řídil,ale v souladu s článkem 37 Listiny práv a svobod odmítám vypovídat.Po zadokumentování a zápisu jsem odešel.Rozhodnutí bylo,že stíhání za přestupek se proti mě zastavuje.Protože vozidlo bylo služební,zaslal odbor SE výzvu na bonznutí řidiče na firmu,která vlastní vozidlo a jíž jsem jednatelem pouze já - říkejme ji třeba Jouda GROUP (bude důležité).Jako uvědomělý občan jsem napráskal Er.. z Norska a považoval celou srandu za uzavřenou.Nyní po zhruba třech měsících přišlo z odboru SE usnesení,že moje manželka,která je jednatelkou firma Jouda Building (tedy naprosto jiné firmy) je ustanovena jako opatrovník panu Er..z Norska!V následujícím odůvodnění se píše,že se Er..z Norska nepodařilo doručit příkaz o přestupku a že ona jako opatrovník bude mít zájem řádně hájit práva opatrovance,kterého považuje jednatel Jouda GROUP za osobu blízkou.NUTNO UVÉST,ŽE NIKDY SE NIKDO NEODVOLÁVAL NA OSOBU BLÍZKOU!!Následně jí byl doručen příkaz o uložení sankce za přestupek.
Je mi jasné,že se proti tomu musí manželka odvolat,jen by mne zajímalo,jak je možné někoho ustanovit opatrovníkem,aniž by s tím souhlasil!V příloze naskenované usnesení.Budu pochopitelně rád za rady ohledně odvolání a dalšímu postupu.Jsem v očekávací lhůtě 15 dní.