30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti o 2 km/h v obci  (Přečteno 11965 krát)

mhepp

• Zobrazit profil
Re:Překročení rychlosti o 2 km/h v obci
« Odpověď #15 kdy: 14 Května 2024, 11:25:53 »

Mike: to je zcela zanedbatelný problém vzhledem k celé automatizaci procesu - jeden dotaz na adresu a dvě řešení podle toho, jestli je to DS nebo fyzická adresa. Hotovo.

IP zaznamenána

Hoba.rce

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 27 Května 2024, 14:41:59 »

Update 27.5.24:

Zaměstnavatele jsem požádal, aby mě nahlásil jako řidiče, načež mi dorazila výzva k podání vysvětlení.
Její součástí byl "formulář pro potvrzení údajů o řidiči a prohlášení o spáchání přestupku."

Připravený formulář jsem použil pro roztopení grilu a vysvětlení podal velmi stručně písemně takto:
1) Potvrzuji, že jsem vozidlo řídil.
2) Jednání popsané správním orgánem nelze považovat za přestupek a pokud to úřad vidí jinak, celý případ vč. práce konkrétních úředníků bude exemplárně medializován.

Čekám, že dalším kolem bude příkaz. Proti tomu se podá odpor a začne správní řízení. O dalším postupu budu informovat.
IP zaznamenána

thomas.b

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 06 Června 2024, 17:44:43 »

Mám to samý, i stejnou rychlost.

Jen auto je moje, a rozhodl jsem se na Výzvu nereagovat. Tenhle postup mi zatím ve 100% případů vyšel (takže sem správní řízení nikdy nezažil a nemám zkušenosti :-[ ), tak to třeba bude fungovat i v Liberci.
« Poslední změna: 07 Června 2024, 10:53:09 od thomas.b »
IP zaznamenána

Quick

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06 Června 2024, 21:39:13 »

Ignorácia ako taktika na liberecký magistrát asi fungovať nebude. Z minulého roka mi hnije prípad, kedy som si za stieračom našiel lístok od mestských fízlov, ktorý som ignoroval. Po pár týždňoch prišla výzva, udal som spolupracujúceho vodiča, ktorý sa priznal a odvtedy sa už nič nestalo, takže predpokladám, že to vyhnije.

Ale nejakú malú snahu to vyvinúť chcelo...
IP zaznamenána

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 02 Října 2024, 12:23:27 »

Dnes jsem přidal reportáž z ČT1  https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13798.0
Tohle trochu zavání podjatostí. Nešlo by to použít?
IP zaznamenána

Hoba.rce

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 14 Ledna 2025, 10:56:50 »

Posílám update z nedávno proběhnutého ústního jednání.

To bylo velice krátké, neb přítomná úřednice se se mnou odmítla bavit.
Jediné co z ní vypadlo:
"V obci se jezdí padesát, my vydáme rozhodnutí a pokud s ním nebudete souhlasit, odvolejte se."

Ukázal jsem jí fotku úseku a zeptal se v čem spatřuje materiální znak. Bez odpovědi.
Zeptal jsem se, zda tedy podle ní je materiální znak splněn automaticky při splnění znaku formálního. Bez komentáře. Vše bude v rozhodnutí, ať jí nadiktuju své vyjádření a vypadnu. Do vyjádření jsem tedy nadiktoval, že přítomný úředník odmítá odpovídat na moje dotazy a že z jednání mám pořízen audiozáznam.

Vyjma obvyklých odvolacích důvodů tady vidím i porušení § 36 odst. 2 - před vydáním rozhodnutí mi musí být dána možnost se vyjádřit k podkladům. Pokud se se mnou úředník odmítne bavit, s tím že v čem vidí materiální znak a zavinění si napíše do rozhodnutí a ať se pak odvolám, je to jasně mimo. Jsme u ústního JEDNÁNÍ nikoliv u výslechu, takže i já se ptám a úředník odpovídá, nebo ne?
« Poslední změna: 14 Ledna 2025, 10:58:34 od Hoba.rce »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 14 Ledna 2025, 11:15:36 »

V takovémto případě se postupuje "Zavolejte mi nadřízeného, mám tady hned zčerstva stížnost a námitku podjatosti."
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 14 Ledna 2025, 11:40:55 »

Samo neumožnění vyjádřit se k podkladům před rozhodnutím by mělo stačit na zrušovačku.
IP zaznamenána

Hoba.rce

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 14 Ledna 2025, 12:57:36 »

V takovémto případě se postupuje "Zavolejte mi nadřízeného, mám tady hned zčerstva stížnost a námitku podjatosti."

Za mě zbytečné ulehčení práce. Nadržízený je zpravidla ještě větší kokot, který sám své ovečky na takové chování školí. Na rozhodnutích bývá kromě úředníka i jeho podpis. A pokud protivník dělá chybu, nechme jej pokračovat. Aspoň je to bod do odvolání.
IP zaznamenána

Hoba.rce

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 14 Ledna 2025, 13:16:27 »

Ochutnávka pro registrované - část záznamu z jednání.

Dál mě úředník zcela ignoroval a jen ťukal do klávesnice cokoliv, co jsem řekl jako moje vyjádření ;D
IP zaznamenána

Hoba.rce

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 11 Února 2025, 14:50:42 »

Dorazilo rozhodnutí. 10 stran, z toho 8 zhusta popsaných hodnocením materiálního znaku přestupku. Úřad prezentuje obsáhlou esej, kde zeširoka popisuje historii vývoje dopravních předpisů v ČR i kulturní a industiální vývoj města za posledních 50 let. V jedné z mála relevantních pasáží pak uvádí, že někteří řidiči se v daném místě pohybovali rychlostí i 141 km/h, a protože vysoká rychlost patří mezi hlavní příčiny dopravních nehod a způsobuje hluk vadící obyvatelům v okolí silnice, bylo v místě instalováno úsekové měření rychlosti s nulovou tolerancí. Dále píšou, že „je v zájmu společnosti, aby byly respektovány dopravní předpisy“ a „přílišnou tvrdostí pro udělení trestu není ani rychlost 51 km/h“.

Výběr místa pro umístění radaru komentovali, že v úseku se vzhledem k jeho charakterictice často překračuje rychlost, byť jen z 10% to je o víc, než o 20 km/h. Taky napsali, že na místo nedali značky upozorňující na radar, protože jim to zákon nenařizuje. Tak moc jim jde o bezpečnost provozu ;D

Na konci si ještě rýpli že vědí, že jsem člen místního fóra, kde se "sdílí návody, jak postupovat ve správních řízeních a navazujících odvolacích řízeních“. A že jsem zde bez jejich dovolení poskytl anonymizovaný audiozáznam ústního jednání ;D

Odvolání je hotové, po ukončení případu bude vč. rozhodnutí poskytnuto k dispozici.
« Poslední změna: 11 Února 2025, 15:30:58 od Hoba.rce »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 11 Února 2025, 15:13:00 »

V jedné z mála relevantních pasáží pak uvádí, že někteří řidiči se v daném místě pohybovali rychlostí i 141 km/h,
Na tom není relevantního zcela nic. Vy jste takovou rychlostí nejel. Naopak, jediná relevantní informace z toho plynoucí je, že v tomto místě lze jet výrazně vyšší rychlostí bez nehody, proto je "přísnost" zcela mimo mísu.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 11 Února 2025, 15:28:31 »

Souhlasím. Jinak teda máte "štěstí" na pořádný zmrdy. Arogance tý ženský na záznamu by mě určitě vytočila. Ale Vy asi budete kliďas. Jinak co kde píšete na fórech je naprosto irelevantní. Naopak třeba Váš předchozí případ je jasnou ukázkou boje s úřední zvůlí.

Tohle snad odvolačka nemůže podržet. OK, vyšší rychlost => větší hluk, ale tady je materiální aspekt prostě nula, bezpečností to nemá společnýho nic. Přeju hodně štěstí. Snad se nebudete muset soudit.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 11 Února 2025, 19:22:19 »

A že jsem zde bez jejich dovolení poskytl anonymizovaný audiozáznam ústního jednání ;D
Tak tohle už je fakt úplně mimo.
Já bych se přimlouval spíš pro to, dát sem video. Ať všichni vidí, jak takoví škůdci a kolaboranti vypadají. Třeba někdo pozná svoje sousedy...
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 12 Února 2025, 08:50:08 »

Tady bych se poněkud krotil, je rozdíl mezi právem nahrávat pro ochranu svých práv a zveřejňováním. Pokud je na té nahrávce něco silně přes čáru, pak ano, zveřejňujte a upozorňujte na to. Pokud to bude zavánět jen zesměšňováním a šikanováním, tak můžete narazit.
IP zaznamenána