30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Červená - Unicam  (Přečteno 11914 krát)

Hugo

• Zobrazit profil
[WIN] Červená - Unicam
« kdy: 09 Června 2023, 12:53:10 »

Dobrý den vážení.
Pyrát 3.6. projel červenou. Úřad nelenil a 5.6.2023 vypravil výpalné nebo napráskání řidiče dopisem, převzat dnes. Vzhledem k extrémní rychlosti nahozena udička na šach-mat podnikatelskou datovkou a bude posláno i poštou.

Výzvu dodám později.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
Re:Červená - Unicam
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2023, 13:44:03 »

Dodávám výzvu. Má smysl ještě podat vysvětlení (odmítnout sdělit údaje řidiče) doporučeným dopisem za FO? Když bylo provedeno z DS FOP? Provozovatel již x let nepodniká (přerušená živnost), ale byla zřízena DS povinnostní. Zatím je v plánu poslat.

a) Pokud by se ouřad chytil a začal doručovat do DS, ta by se nechala ladem, neměli by doručeno?
b) Lhůty neřešit a přebírat ihned?

Díky
IP zaznamenána

newuserff4

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2023, 14:58:53 »

K tomuto se jenom dozeptám otázkou. Má vůbec úřad právo chtít po Vás informaci kdo byl řidičem ? Můžete to zcela neomylně vědet ?
Nemůže nastat situace, že v neděli 15:00 jste auto odevzdal panu xy, který měl všechny platné doklady. Můžete ale s jistotou tvrdit, že tohle auto řídil v pondělí v 10:00 pan, kterému jste auto odevzdal ?
Šlo by už v prvním kole tohle shodit na nesprávný úřadní postup ? Řidiče při nejlepší vůli znát nemusíte
IP zaznamenána

Viktor Š.

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2023, 20:04:50 »

Má vůbec úřad právo řidiče při nejlepší vůli znát nemusíte

§10 zák. 361/2000 Sb
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2023, 20:08:11 »

§ 10 (4) 361/2000 Sb.
Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu upravující právo odepřít výpověď nebo podání vysvětlení.
IP zaznamenána

newuserff4

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2023, 22:00:43 »

Ano - to nezpochybňuju. Prodám li Vám ale vozidlo neporuším zhola nic - protože nakládat se svým majetkem můžu jakkoliv. Taky - nikde není uvedeno, že vlastníkem vozidla může být jenom osoba s platným ŘP, nebo že jsem třeba povinen zjišťovat totožnost kupujícího - píši o částce za vozidlo do 250 000 korun placené hotově.
Když vozidlo zvěřím třeba vám - můžu s jistotou tvrdit, že druhý den jste vozidlo řídil Vy ? Nemůžu, protože nevím, co se druhý den stalo. Můžu s absolutní jistotou číct, že vozidlo jsem Vám svěřil ve 12:45 tohto a toho dne, ale co stalo hodinu po tom prostě tvrdit nemůžu. To vozidlo můžete klidně svěřit i osobě s 20 zákazy, která má přímo do tepny na krku zavedenou infuzi s heroinem - ale já Vám dal vozidlo den předtím a náležitě Vás poučil.  Nejsem zodpovědný za to, co jste s ním udělal vy. Možná jste ho taky někumu svěřil - to ale napíšete úřadu Vy, ne já :)
Dle mně taktika dobrá
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2023, 11:47:21 »

Problém je v tom, že důkazní břemeno je přehozené - VY musíte dokázat, že jste osobu náležitě poučil a tak dále. Vaše argumentace je argumentace selským rozumem. Ale nezapomeňte, že ten úředník nepoužívá a u správního řízení neexistuje.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22 Srpna 2023, 11:27:33 »

Tak už je k dispozici výzva řidiči. Řidič sdělí, že řídil vozidlo v daný datum a čas řídil. Nebo stačí potvrdit, že měl vozidlo k dispozici?
Lhůta 10 dnů je přiměřená? Napráská se emailem a po 5ti dnech potvrdí. Potvrzení můžu provést já s plnou mocí na podatelně? Zároveň bych nahlídl a pořídil kopii spisu.
Díky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 22 Srpna 2023, 11:32:11 »

První výzvu ignorovat.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 22 Srpna 2023, 11:42:48 »

Když první odignoruju, nesprdelizují hned?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24 Srpna 2023, 09:56:25 »

V to doufáme.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Srpna 2023, 11:31:09 »

Tenhle judikát mi unikl, díky moc.

Když se na základě zmocnění (pouze pro nahlížení) stavím pro spis, jelikož si pyrát není vědom projetí růžové v daném místě. Na jiném semaforovou kamerou hlídaném místě možnost růžové připouští. Nemůžu získáním spisu uškodit strategii?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 24 Srpna 2023, 11:33:00 »

Já bych navrhoval nyní nedělat vůbec nic a počkat, co z úředního parazita vypadne. Na nahlížení bude dost času potom.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24 Srpna 2023, 12:04:32 »

Dobře, díky počkáme.
IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 24 Srpna 2023, 13:54:36 »

Zmocnění pro nahlížení zkuste napsat nějak zašmodrchaně, ať je tam třeba nahlížení, pořízení kopie atd. Jednou se mnou vedli celé řízení v domnění, že zastupuji firmu v celém řízení (měl jsem jen ústní a nahlížení). Až po odvolání se u SO2 ukázalo, že to od prvního kroku vedeme špatně a to už bylo promlčení za rohem.
IP zaznamenána