Zdravím ve spolek.
Chtěl bych místní požádat o pomoc v boji s jedním ouřadem. Ve schránce přistála výzva od městského posla (nekecám, nešlo to poštou, donesli to z ouřadu osobně), že na recepci magistrátu si má provozovatel laskavě vyzvednout písemnost. Ale já (řidič) vím oč jde. To jsem takto jednoho dne zaparkoval na zcela prázdném parkovišti označeném IP11a s dodatkovou tabulkou "Od 8:00 do 18:00 pouze pro vozidla s povolením XY." Po návratu za stěračem pozdrav od MP, že se mám stavit na pokec. Plně si vědom rozsudku z Ostravy, že IP11a + dodatek nemůže nahrazovat IP12, IP13 a tak jsem pozdrav ignoroval. V příloze je ještě situační plánek. Jde o obousměrnou komunikaci a značky jsou umístěné dle nákresu, parkuje se kolmo. Příjezd a parkování vyznačuje červená šipka.
Linie mojí obrany míří na to, že IP11a platí pouze na straně v jaké je umístěná a nic mi nezakazuje odbočit a zaparkovat po levé straně komunikace. A na dané ploše se nenachází žádné vodorovné značení, kromě nalajnovaných míst. Ze směru mého příjezdu jsem nic neporušil, značku jsem nemohl vidět a nechť orgán prokáže, že jsem přijel z druhé strany. A i tak si myslím, že SO jediné co může použít je ZPPK §27, písm. o. jenže podle DZ nejde o vyhrazené parkoviště. Jenže bude se muset vypořádat s tím, co je vyhrazené parkoviště. A to IP11a s takovou dodatkovou tabulkou úplně není, protože na to máme IP12.
Dále uvedu, že provozovatel != řidič. Mým cílem je se nechat udat a s SO se pořádně pokočkovat (tipy na Číkusoviny vítány). Jen uvažuji, jestli to v prvním kole hrát lehce pasivně, přiznat se k zaparkování / řízení a nechat SO1 něco vyplácat a pak to rozstřílet v odvolání, nebo na SO1 hned použít veškerou munici včetně vyhlášek atd. a hodit jim i ten rozsudek z Ostravy. Záměr je jasný. WIN a aby si mě na úřadě velmi dlouho pamatovali.
Proto nespecifikuji úřad ani místo, může to tu někdo číst, konkrétně asi až požádám o přesun do kuchyně. Zatím obecně, detaily v SZ.