30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] IP11a + DT "Pouze s povolením od XY"  (Přečteno 1556 krát)

Ftipalek

• Zobrazit profil
[WIN] IP11a + DT "Pouze s povolením od XY"
« kdy: 06 Října 2022, 18:23:51 »

Zdravím ve spolek.
Chtěl bych místní požádat o pomoc v boji s jedním ouřadem. Ve schránce přistála výzva od městského posla (nekecám, nešlo to poštou, donesli to z ouřadu osobně), že na recepci magistrátu si má provozovatel laskavě vyzvednout písemnost. Ale já (řidič) vím oč jde. To jsem takto jednoho dne zaparkoval na zcela prázdném parkovišti označeném IP11a s dodatkovou tabulkou "Od 8:00 do 18:00 pouze pro vozidla s povolením XY." Po návratu za stěračem pozdrav od MP, že se mám stavit na pokec. Plně si vědom rozsudku z Ostravy, že IP11a + dodatek nemůže nahrazovat IP12, IP13 a tak jsem pozdrav ignoroval. V příloze je ještě situační plánek. Jde o obousměrnou komunikaci a značky jsou umístěné dle nákresu, parkuje se kolmo. Příjezd a parkování vyznačuje červená šipka.

Linie mojí obrany míří na to, že IP11a platí pouze na straně v jaké je umístěná a nic mi nezakazuje odbočit a zaparkovat po levé straně komunikace. A na dané ploše se nenachází žádné vodorovné značení, kromě nalajnovaných míst. Ze směru mého příjezdu jsem nic neporušil, značku jsem nemohl vidět a nechť orgán prokáže, že jsem přijel z druhé strany. A i tak si myslím, že SO jediné co může použít je ZPPK §27, písm. o. jenže podle DZ nejde o vyhrazené parkoviště. Jenže bude se muset vypořádat s tím, co je vyhrazené parkoviště. A to IP11a s takovou dodatkovou tabulkou úplně není, protože na to máme IP12.

Dále uvedu, že provozovatel != řidič. Mým cílem je se nechat udat a s SO se pořádně pokočkovat (tipy na Číkusoviny vítány). Jen uvažuji, jestli to v prvním kole hrát lehce pasivně, přiznat se k zaparkování / řízení a nechat SO1 něco vyplácat a pak to rozstřílet v odvolání, nebo na SO1 hned použít veškerou munici včetně vyhlášek atd. a hodit jim i ten rozsudek z Ostravy. Záměr je jasný. WIN a aby si mě na úřadě velmi dlouho pamatovali.

Proto nespecifikuji úřad ani místo, může to tu někdo číst, konkrétně asi až požádám o přesun do kuchyně. Zatím obecně, detaily v SZ. :)
« Poslední změna: 06 Října 2022, 18:27:35 od Ftipalek »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
Re:IP11a + DT "Pouze s povolením od XY"
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2022, 19:58:21 »

Já bych to ignoroval. Jsem velice zvědavý jak prokáží doručení fikcí. A munice do odvolání dost. Nebo někdo podepsal převzetí?
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2022, 20:07:55 »

Našli jsme ve schránce jen canc s razítkem od městského posla, že to je k vyzvednutí na recepci magistrátu. Nikdo nic nepodepsal, nikdo nebyl doma. V poučení se píše, že když se to nevyzvedne ve lhůtě, tak to vhodí do schránky a pokud to nemůže být vhozeno do schránky, je to i tak považováno za doručené. Sranda, něco takového jsem viděl poprvé, městský posel. :D
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2022, 20:18:36 »

Nechal bych vhodit do schránky. Jelikož máte tento lístek, tak evidentně může být vhozeno.
A pokud máte čas, tak se můžete hned 17.10. ke konci pracovní doby zajít podívat do spisu a nahrávat. Nemusí být úplně v pořádku, případně budou neúspěšně shánět jediného parazita, který může spís zpřístupnit, atd. Jestli tedy hledáte hlavně fun factor.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06 Října 2022, 20:26:48 »

Od 15 do 27 jsme mimo dosah civilizace. Trochu se obávám, co je v psaní za lhůtu, aby neuplynula (očekávám vhození 18.), než se k tomu fyzicky dostaneme. Maximálně můžu jít 14. v pátek ve tři nahlédnout do spisu pro fun factor.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Října 2022, 20:32:24 »

Lhůta pro odpor je 8 dnů. O promlčení stejně nejde. Tak můžete 14.10. Stačí třičtvrtě hodiny před zavřením ouřadu vyzvednout (číslo spisu a informace) a zajít pro spis.

Mimo dosah civilizace je přesně co? Bez možnosti pošty a internetu?
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Října 2022, 20:39:51 »

Bez pošty určitě, bez internetu... proboha... to si nedovedu představit, že bych tam přežil.  ;D ;D Nicméně DS provozovatel ani já nedisponujeme.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Října 2022, 21:00:51 »

elektronický podpis? Případně by se to mělo stihnout obyčejným emailem a do 5ti dnů potvrdit.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06 Října 2022, 22:27:10 »

Tak odpověď k úřadu určitě dokážeme dostat, když 14. vyzvedneme. To už je to nejmenší. Spíš jde o to jak postupovat (aka trápit úřad), do SŘ určitě chci jít pro tu srandu a nechci to hrát na prekluzi.

krok 1) Nechám se naprášit
krok 2) V podání vysvětlení napíšu něco jako "Ano, vozidlo jsem tam zaparkoval, všeho jsem si vědom, pošlete mi prosím příkaz, ať to máme z krku. Už to víckrát neudělám."
krok 3) Odpor  ;D

a dál bych si už nechal poradit...  :)
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07 Října 2022, 08:03:15 »

Ohledně odbočení v levo.
Není povinností řidiče pokud takto zaparkuje si značku, která je na začátku parkoviště, dojít prohlédnout?
Nějak si nejsem vědom toho, že by zákazové značky museli být po levé straně i v protisměru.
« Poslední změna: 07 Října 2022, 08:05:11 od cocomoon »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 07 Října 2022, 08:47:25 »

Cocomon to je ale nebezpecny precedens.. "Musi si jit prohlednout znacku". Co kdyz budu v zone...? Kam az musim jit hledat znacku zony? Nicmene z casti bych vam.dal.za pravdu, protoze me mate .. jednosmerka. Manzelka kolmo zaparkuje, ja pesky dojdu k autu, nasednu a.. odjedu vesele protismerem, protoze jak mam vedet, ze henta jednosmerka?
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 07 Října 2022, 09:27:31 »

To chci taky někdy zkusit. Vím o místě, kde toto je možné. Bohužel MP tam vůbec nehlídkuje a značení vesele všichni ignorují a jezdí oběma směry.

Ještě k té dodatkové tabulce. Ten text na ní zní "Od 8:00 do 18:00 pouze pro vozidla s povolením XY", jenže XY je velmi nespecifické. Dosaďte si tam třeba slovo "banky, obchodu, divadla, hřbitova, úřadu, fakulty."

Takže jedno z možných znění je "Od 8:00 do 18:00 pouze pro vozidla s povolením banky." Chápu to tak, že stačí povolení od jakékoliv banky. Klidně od nějaké banky na druhé straně ČR. A pořád budu splňovat ne? Navíc jak má to povolení vypadat? Má to být karta za sklem, nebo je to elektronicky emailem, nebo snad ústně? Přidaný fun-factor by mohl být, sehnat vážně povolení od subjektu XY z druh strany republiky a orgáne bav se, povolení od  XY mám! že to není od XY, jaké je místně příslušné? Ale to tam přece uvedeno není.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23 Října 2022, 23:40:40 »

Tak rodeo se začíná, přistála výzva k částce nebo bonzu. Než ji anonymizuji a nahraji, mám zajímavý poznatek.

Velmi zajímavá je i lhůta na bonz řidiče... 30 dní. Děkuji za čas na bojovou přípravu.  :)
OÚO ono parkování klasifikovala jako přestupek podle $125c, odst 1, písm. k)

Citace
k) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona.

Jako tohle jde sprdelizovat?

BTW: Mohu poprosit o přesun do kuchyně?

Díky. :)

IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24 Října 2022, 00:11:23 »

Po přesunu, můžu být konkrétnější.
Jedná se o Most a zahodil jsem to zde: https://mapy.cz/zakladni?pano=1&pid=73114136&newest=1&yaw=4.276&fov=1.257&pitch=0.073&x=13.6417192&y=50.5012894&z=19
Stál jsem na místě Sharanu a přijel jsem z výhledu, tedy značku na druhé straně jsem "neměl šanci vidět."

Máte někdo s Mostem zkušenosti? Ta klasifikace mi přijde celkem divná. Buď SO chystá něco nekalého, nebo je OÚO tak líná, že bafla první co jí na to sedělo a nešla po písm. o) stání na vyhrazeném parkovišti. Každopádně ani se neobtěžovali definovat na znače ani ve výzvě od jakého divadla to povolení vlastně má být.  :)

EDIT: Formulace "S motorovým vozdilem stál mimo vyznačená parkovací místa v působnosti značky ... bez povolení divadla". To je taky zajímavé. Pokud jsem stál mimo ty místa v působnosti značky, tak co kde jsem stál a co jsem porušil?

Samozřejmě, že se plánuji udat jako řidič a co nejvíce ... Číkusovat. :)

UPDATE 24.10. 9:34: Teď jsem se na to podíval pořádně. $125c, odst 1, písm. k) odkazuje na Hlavu II a Hlava II obsahuje to "vyhrazen parkoviště". Takže jestli tomu dobře rozumím, bude potřeba prokázat porušení něčeho z Hlavy II.
« Poslední změna: 24 Října 2022, 09:27:26 od Ftipalek »
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 17 Listopadu 2022, 14:49:40 »

Vážení, jsem trouba. Prošvihl jsem lhůtu na bonz o 1 den (reálně bylo 16.11. ale já vypočítal 18.11.).  :-\ :(

Má smysl zítra na úřad donést bonz, nebo se bude muset manévrovat ve sprdeli? Podle rozsudku 65 A 108/2016 - 39 který je právě proti sprdeli by to mohlo jít. Může provozovatel namítat, že chybí znaky přestupku?

Díky.
IP zaznamenána