Tak SO mile překvapil. Celkem snadno sundatelnou omluvu akceptoval a nařídil nový termín. Dokonce z palety termínů, které jsem nabídl (za provozovatelku), že by se mi jako líbili vybral ten nejlepší. Byla by škoda tento termín nevyužít, protože na ÚJ se vyloženě těším a hodí se mi. Škoda, že námitku podjatosti nestihnu, způsobila by asi odklad ÚJ, mostecké tety jednají celkem korektně a vstřícně, zakládají si na pro-klientském přístupu a přátelském úřadu.

Skoro jsem nahlodaný tuhle hru hrát čistě...

Prosím o validaci mojí strategie. Cílem je dotáhnout to na WIN přes rozhodnutí (klidně přes soud, advokáta mám ready-on-call), nikoliv přes prekluzi.
1) Využijeme právo nevypovídat, takže na otázky SO nedostane žádné odpovědi.
2) Nebudeme navrhovat žádné důkazy a budeme SO tlačit k ukončení dokazování. Cílem je, aby SO zcela mizerné důkazy ponechal dále v mizerné kvalitě.
2.a) Zde mě napadá, jestli by šlo SO nějak vmanévrovat, aby použil oznámení od MP jako důkaz. 4FUN
3) Ve vyjádření před rozhodnutím všechno rozstřílet na následujících bodech:
a) Nedostatek důkazů, že vozidlo stálo v působnosti značky (2 nesouvisející fotky).
b) Nedostatek důkazů, že vozidlo stálo déle než 3 minuty. (Pouze 1 foto vozidla).
c) Nedostatek důkazů, že vozidlo nemá povolení (Není foto palubky ani svědecká výpověď, podpořeno příslušným rozsudkem)
d) DT nemůže stanovit novou povinnost (podpořeno příslušným rozsudkem)
e) Neodmítnutelná gentlemanská nabídka Číkus style (zastav řízení a omluv se, ale jsem velmi přísný)
Může být nějak na škodu, když vyjádření k podkladům předám na ÚJ v písemné podobě a jednotlivé body ústně projdu? Hrozně moc bych chtěl vidět xicht OUO až jí budu seznamovat s tím, že nic nemá v ruce a ani to podle soudu není přestupek řidiče, tedy sprdel jede nezákonně. Nebo je nebezpečí, že se během vyjádření před vydáním rozhodnutí lze vrátit do fáze dokazování?