30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Nepředložení ŘP Blansko  (Přečteno 2007 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
[LOST] Nepředložení ŘP Blansko
« kdy: 30 Srpna 2022, 01:54:04 »

Když jsem byl dne 17.05.2022 zatýkán kohortou ozbrojených mongoloidů (na scéně ruce na kapotě, klepeta, pistole; prostě show pro okolní diváky) na čerpací stanici v Lipůvce, prý jsem fízlům nepředložil ŘP. Že mne vyzvali k opuštění vozidla a pak jsem strávil desítky minut za autem s rukama v klepetech za zády (se zákazem se do auta vrátit) a následně odvlečen fízlkárou do jiného kraje, je druhá věc.

29.08.2022 doručen příkaz

Mám v plánu konečně v praxi otestovat koncept Schrödingerova odporu.. V pondělí 05.09.2022 pošle Blondi ze své e-mailové adresy (která zjevně není moje) odpor opatřený mým jménem. Já následně dne 12.09.2022 pošlu odpor doporučeným dopisem. Prvotní plán je takový, že v případě prohry (prohrané odvolání u SO2) uvedu, že jsem žádný odpor e-mailem nepodával, tedy odpor byl podán opožděně, celé správní řízení bylo vedeno v rozporu se zákonem a navíc ušetřím 1000 za správní poplatek.

Nabízí se ale i jiné experimenty. Nechám se inspirovat průběhem správního řízení, ale např. by šlo opožděnost odporu vytáhnout až do správní žaloby.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Nepředložení ŘP Blansko
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2022, 23:18:33 »

10.10.2022 doručeno předvolání k ÚJ

Vyšlu tam Blondi jako zmocněnce.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Října 2022, 10:03:31 »

Zajímalo by mě, zda-li po příslušných úřadech koluje a na příslušných neoficiálních úředních deskách již visí podobizna Číkuse :)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Října 2022, 23:30:35 »

19.10.2022 proběhlo ÚJ, kam se dostavila Blondi vybavena plnou mocí. Protokol.

Získala kopii spisu a vyjednala lhůtu na vyjádření do 11.11.2022. 04.11.2022 podávám k SO2 žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti.

První 3 strany spisu.
Také vám přijde, že DVD s videozáznamem není součástí spisu a tedy nemůže být použito jako důkaz? Dle sběrného archu spisu je zde v digitální podobě pouze odpor podaný e-mailem. Navíc u přestupkového spisu je 0 příloh.
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2022, 23:44:46 »

Takže Blondi falšovala váš podpis? :D Já měl za to, že by tam mělo být "Zmocněnec obviněného" nebo "Obviněný v zastoupení".
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2022, 23:55:14 »

Nad slovem "obviněný" je ještě vytištěné jméno a příjmení Blondi. Takže vlastně ještě vtipnější situace. Nicméně na téhle chybě to asi nevyhraji.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20 Října 2022, 10:38:56 »

Podle mých zkušeností Blansko i hodně evidentních případů zahrává do autu. Nechce se jim s tím dělat. Je otázkou, jestli váš třeba nepůjde ve zvláštní režimu. Ale jinak vím, že kašlali na přiznané ujetí od nehody, apod.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosince 2022, 01:09:58 »

Zatím se nic neděje, ani na žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti nebylo reagováno. V pondělí 05.12.2022 podávám nečinnostní žalobu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14 Prosince 2022, 20:57:00 »

09.12.2022 doručeno opatření proti nečinnosti od SO2. Na poště čeká nějaký dopis od SO1.

Zdá se, že žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti je dobrým nástrojem, jak donutit úředního parazita, aby vydal rozhodnutí dříve, než stihne předvolat opičáky jako svědky.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 24 Prosince 2022, 01:31:11 »

11.11.2022 jsem poslal vyjádření, které jsem ale zapomněl podepsat:

Ve věci vedené pod spis. zn. SMBK 28528/2022/VNV podávám následující vyjádření.
Správní spis neobsahuje žádné důkazy, že bych se měl dopustit přestupku, který je mi kladen za vinu.
Z videozáznamu není patrné, jaké doklady byly nebo nebyly předloženy policistovi.
Výhled kamery je ve značné části záznamu zakryt rukavicí nebo rukávem, není vůbec zřetelné, co se odehrává.
Videozáznam je účelově předčasně ukončen, neobsahuje celou silniční kontrolu, nýbrž pouze její začátek. Není tak možno dovozovat, co dalšího se dělo nebo nedělo v další části silniční kontroly, která již na videozáznamu není.
Jednání, které je mi kladeno za vinu jsem se nedopustil. Nicméně i pokud bych se ho dopustil, nejednalo by se o přestupek, neboť by i tak zcela absentoval materiální znak přestupku (nebyl by porušen ani ohrožen společenský zájem).
Navíc je správní řízení vedeno v rozporu se zákonem. Ing. Bc. Petra Honová není oprávněnou úřední osobou v této věci. Dokument označený jako „Oprávněná úřední osoba“ není opatřen podpisem ani razítkem, je tedy neplatný. Navíc je zde uvedeno „Vyřizuje: Ing. Bc. Petra Honová“. Je naprosto nepřípustné, aby sama sebe ustanovila oprávněnou úřední osobou, to by samotný institut ustanovení oprávněné úřední osoby učinilo zcela zbytečným. Libovolný úředník by pak mohl sám sebe ustanovit oprávněnou úřední osobou pro naprosto libovolné správní řízení, což je zcela zjevně nežádoucí a v rozporu se zákonem.
Vzhledem k výše uvedenému podávám stížnost na postup Ing. Bc. Petry Honové. O přijatých opatřeních a způsobu potrestání Ing. Bc. Petry Honové si přeji být informován.
Dále také podávám námitku podjatosti proti Ing. Bc. Petře Honové a všem jejím nadřízeným,, kteří evidentně tyto její přešlapy tolerují a kryjí.
Z tohoto důvodu navrhuji, aby Městský úřad Blansko správní řízení zastavil z důvodu, že nebyl spáchán přestupek. Očekávám také písemnou omluvu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24 Prosince 2022, 02:01:15 »

05.12.2022 podána nečinnostní žaloba. SOP ale asi platit nebudu, neboť:

19.12.2022 doručeno rozhodnutí SO1
- prý jsem se dopustil přestupku i porušením § 6(7) ZPPK (jak na to přišli?)
- mé vyjádření nebrali v potaz :-(

Vidím to tak, že pošlu (podepsané) blanketní odvolání a uvidím, jak se s tím poperou.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 31 Ledna 2023, 21:22:15 »

26.01.2023 doručeno usnesení (výzva k doplnění blanketního odvolání).

- Mé odvolání neobsahuje odůvodnění. Měl jsem za to, že odůvodnění má být obsahem rozhodnutí, nikoli odvolání. Do odvolání naopak patří odvolací důvody.
- Zvýrazněné slovo "vyzývá" je pak v odůvodnění, nikoli ve výroku.

Váhám, zda doplňovat odvolací důvody a nebo pouze podat odvolání proti tomuto usnesení.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19 Dubna 2023, 16:00:08 »

08.02.2023 jsem na SO2 poslal doplnění odvolání:

V souladu s usnesením č.j. MBK 1987/2023, které vydal dne 11.01.2023 Městský úřad Blansko tímto doplňuji odvolání proti rozhodnutí č.j. MBK 60871/2022 (dále také jen „rozhodnutí“), které vydal dne 07.12.2022 Městský úřad Blansko jako správní orgán prvního stupně (dále také jen „SO1“).
Dne 17.05.2022 jsem byl na čerpací stanici MOL obtěžován hlídkou arogantních a drzých policistů. Bylo zřejmé, že mi chtějí za každou cenu za něco uložit pokutu a když nebylo za co (a já nebyl ochoten cokoli platit), tak mne alespoň zatkli a odvezli na policejní stanici do Svitav. Patrně za trest, že dostatečně nespolupracuji a nejsem ochoten platit pokuty za smyšlené přestupky.
Důkaz: Přiloženým potvrzením o provedeném úkonu

Policisté mne také v rozporu s § 13 zákona o policii před provedeným úkonem nepoučili. Tím byla celá následná interakce s policisty z jejich strany protiprávní a tedy i výzva k předložení řidičského průkazu byla neplatná. Pokud bych tedy neuposlechl výzvy a řidičský průkaz nepředložil, nejednalo by se o přestupek.
Na žádost policisty jsem mu však řidičský průkaz předložil. Zda mu vypadl z ruky a nebo jej záměrně zahodil (vzhledem k jeho chování tipuji spíše druhou možnost) nevím, nicméně je prokazatelné, že řidičský průkaz skončil na zemi.
Důkaz: Svědeckou výpovědí

V přestupkovém řízení je důkazní břemeno o tom, že byl spáchán přestupek vždy na správním orgánu. Ačkoli správní spis neobsahuje žádný důkaz, že bych měl nepředložit řidičský průkaz, SO1 drze vydal rozhodnutí o mé vině.
Vzhledem k výše uvedenému proto požaduji, aby Městský úřad Blansko rozhodnutí  č.j. MBK 60871/2022 v souladu s § 87 správního řádu zrušil, správní řízení zastavil a úřednici Ing. Bc. Petru Honovou pro naprostou neschopnost vyhodil.

a přiložil svědeckou výpověď spolujezdkyně:

Jako očitý svědek události, která se stala dne 17.05.2022 okolo 10:30 na benzínové čerpací stanici MOL u silnice I/43 v obci Lipůvka, ohledně které je vedeno správní řízení u Městského úřadu Blansko pod spis. zn. SMBK 28526/2022/VNV – 20, uvádím následující.
Dne 17.05.2022 jsem jako spolujezdec pana Číkuse cestovala vozidlem tov. zn. Alfa Romeo RZ 88 ACAB. Na výše uvedené čerpací stanici byl pan Číkus policisty zatčen a odvezen pryč jejich služebním vozidlem. S vozidlem tov. zn. Alfa Romeo RZ 88 ACAB jsem následně z místa odjela já. Ještě před mým odjezdem z místa jsem na zemi našla řidičský průkaz pana Číkuse. Řidičský průkaz jsem vzala a následně panu Číkusovi předala. Jak se řidičský průkaz na zem dostal si netroufnu spekulovat.
Pokud by však měl správní orgán zájem, abych toto zopakoval znova při prezenční svědecké výpovědi do protokolu, případně měl nějaké doplňující dotazy, ráda se osobně dostavím.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 19 Dubna 2023, 17:08:40 »

14.04.2023 doručeno rozhodnutí SO2. Zajímavé části zvýrazněny.

1. Celá akce se odehrála na čerpací stanici a mělo dojít k porušení povinnosti dle ZPPK a tak k přestupku dle ZPPK. Tento zákon ale upravuje (mj.) práva a povinnosti účastníků provozu na pozemních komunikacích. Dle zákona o pozemních komunikacích čerpací stanice není součástí dálnice, silnice a místní komunikace. Platí tam vůbec ZPPK?
2. Opičák se prý ptal, zda mám u sebe občanský průkaz.
3. Z videozáznamu nevyplývá, že bych předložil ŘP. Krásné otočení důkazního břemene.
4. Z videozáznamu naopak vyplývá, že na mne byl vystaven příkaz k předvedení. To je snad ještě kreativnější.
5. Výzva není úkonem a proto není nutné poučovat (a patrně ani vyzývat slovy "jménem zákona").
6. Nejsem si jist, zda SO2 předal doplnění odvolání k SO1, aby mu tak umožnil rozhodnout, zda nebude postupovat v rámci autoremedury.
7. IMHO se vůbec nevypořádali se svědectvím spolujezdkyně.
8. Dle rozhodnutí SO1 jsem měl porušit § 6(7)(a) ZPPK. I pokud bych skutečně v rozporu se zákonem ŘP nepředložil, neplyne z toho, že jsem jej neměl u sebe. Navíc při řízení, v době kontroly jsem již neřídil.

Budu muset podat správní žalobu.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 19 Dubna 2023, 20:10:07 »

A ejhle, Frolich osobně (sám sebe nazývá CML (centrální mozek lidstva), podle cedulky na dveřích kanceláře) a je čím dál kreativnější!  :o
IP zaznamenána