11.11.2022 jsem poslal vyjádření, které jsem ale zapomněl podepsat:
Ve věci vedené pod spis. zn. SMBK 28528/2022/VNV podávám následující vyjádření.
Správní spis neobsahuje žádné důkazy, že bych se měl dopustit přestupku, který je mi kladen za vinu.
Z videozáznamu není patrné, jaké doklady byly nebo nebyly předloženy policistovi.
Výhled kamery je ve značné části záznamu zakryt rukavicí nebo rukávem, není vůbec zřetelné, co se odehrává.
Videozáznam je účelově předčasně ukončen, neobsahuje celou silniční kontrolu, nýbrž pouze její začátek. Není tak možno dovozovat, co dalšího se dělo nebo nedělo v další části silniční kontroly, která již na videozáznamu není.
Jednání, které je mi kladeno za vinu jsem se nedopustil. Nicméně i pokud bych se ho dopustil, nejednalo by se o přestupek, neboť by i tak zcela absentoval materiální znak přestupku (nebyl by porušen ani ohrožen společenský zájem).
Navíc je správní řízení vedeno v rozporu se zákonem. Ing. Bc. Petra Honová není oprávněnou úřední osobou v této věci. Dokument označený jako „Oprávněná úřední osoba“ není opatřen podpisem ani razítkem, je tedy neplatný. Navíc je zde uvedeno „Vyřizuje: Ing. Bc. Petra Honová“. Je naprosto nepřípustné, aby sama sebe ustanovila oprávněnou úřední osobou, to by samotný institut ustanovení oprávněné úřední osoby učinilo zcela zbytečným. Libovolný úředník by pak mohl sám sebe ustanovit oprávněnou úřední osobou pro naprosto libovolné správní řízení, což je zcela zjevně nežádoucí a v rozporu se zákonem.
Vzhledem k výše uvedenému podávám stížnost na postup Ing. Bc. Petry Honové. O přijatých opatřeních a způsobu potrestání Ing. Bc. Petry Honové si přeji být informován.
Dále také podávám námitku podjatosti proti Ing. Bc. Petře Honové a všem jejím nadřízeným,, kteří evidentně tyto její přešlapy tolerují a kryjí.
Z tohoto důvodu navrhuji, aby Městský úřad Blansko správní řízení zastavil z důvodu, že nebyl spáchán přestupek. Očekávám také písemnou omluvu.