Aktualizace z dnešního ústního jednání
Na ústní jednání jsem se dnes dostavil a mohl jsem se seznámit se spisem.
Pro mne překvapivé (dělám to poprvé), že taková prkotina má spis na 50 stran.
Každopádně jsem se podíval i na záznam z kamer a je z nich vidět, že za volantem jsem byl já.
Co mne trochu dožralo je, že přestupek je za projetí na červenou 0.943 s od toho co padla na semaforu červená.
Úřednice mi nabízela dvě možnosti1.) Říci, že jsem auto neřídil já a tím hodit na půjčovnu pokutu ve výši 2500 Kč
2.) Říci, že jsem auto řídil a vzít si 5 bodů s tím, že když do roka něco takové zopáknu, tak mi vezmou papíry na cca 6 měsíců
Využil jsem možnost třetí a to "Nevypovídat". Řekl jsem, že se musím poradit s právním zástupcem z firmy a že mi ani jedna možnost nepřijde fér vzhledem ke kontextu přestupku (naprosto prázdná Praha v půl páté ráno, křižovatka přehledná, dodávka naložená a rozjetá ...).
Lhůtu na písemné vyjádření mi neudělila, takže čekám, že si dle vlastního uvážení vybere jeden ze scénářů.Očekávám, že si ale vybere 2.) a tedy jen na základě identifikace mě jakožto řidiče firmou uzavře případ jako že jsem přestupek spáchal já.
Další postup nevím, pročítám fórum a na podobný případ jsem zatím nenarazil, ale budu hrabat dál.
Díky za podporu všem, co mi sem píšete rady. Přeju hezký den a přikládám pár foteček protokolu.
PS:
Díky za přesunutí moderátorovi Číkus. Do dořešení případu to asi raději nechme skryté veřejnosti. Nechtěl bych aby si to paní úřednice četla a měla na mě náboje.