Je to tedy tak, že ten přestupek jako takový má prekluzi jen rok v každém případě?
Ano.
Máte v hlavě ty lhůty? jak to vychází? Teď prásknu řidiče, týden než se ozvou jemu, 10 dní na poště, 5 dní než se přizná, a pak nevím jak s tím řízením.. tak daleko jsem se nikdy nedostal Potřebuji se dostat někam k 10.4.
To že by si pak dovolili zahájit sprdel i když jim dám řidiče, tak to už snad by bylo trochu moc ne?
Lhůty bych neřešil ani nepočítal, není jisté, jak bude úřad reagovat a hlavně, jak rychle. Prostě napráskat řidiče a čekat. Řidič se poslední den lhůty vyjádří, že v uvedený den opravdu vozidlo řídil (neuváděl bych čas) jen potvrzuji, že dne xx jsem vozidlo pana x řídil. A opět čekat. Oni ho buď vyzvou k doplnění jestli řídil v tu konkrétní hodinu a dopustil se přestupku nebo to jako přiznání uznají a zahájí s ním řízení o přestupku. Zahájí buď příkazem, proti kterému se podá odpor - pak už nestihnou nic, než že to po roce zastaví, nebo zahájí oznámením o zahájení řízení a předvolají ho na konkrétní den. Z toho se omluví a pak zase nestihnou rozhodnout. Kdyby nějaké rozhodnutí padlo, tak je to jedno, stejně to odvolací orgán bude zastavovat po roce nebo si to vyřídí sami autoremedurou. Je jisté, že do roka nebudou mít pravomocné rozhodnutí, žádnej stres
Tak přesně dle předpokladu dorazil 2.3. dopis , dnes si to žena vyzvedla - je 12.3. a chybí necelý měsíc do 10.4. kdy se přestupek stal.. Orgán koná jako šílený.. trvalo jim to jen 3 týdny než odpověděli
Přišla výzva, aby se žena udala a je k tomu i takový ošklivý předtištěný dopis, kde je předepsáno co vše na sebe má prásknout.. stačí jen vyplnit zní takto:
Požadované údaje k žádosti ze dne 26.2. pod spis zn. blablablabla č.j. blablabla sděluji správnímu orgánu jako řidič motorového vozidla spz blablabla
Dne xx.x.2014. kolem xx.xx hodin v ulici xxxx směr xxx v Praze xx jsem řídil motorové vozidlo (znovu celá specifikace vč. RZ)
Uvedeného protiprávního jednání jsem si
vědom a proto
uvádím údaje potřebné k určení mé totožnosti Jméno, nar., bytem, dne, podpis
Je v tom posledním odstavci nějaká zrada? můžeme jim tohle vyplnit? nebo napsat jen nějaké svoje "podání vysvětlení" Asi není dobrý zapírat - pak z toho udělají sprdel a to asi nechceme..
Je to tak? Díky..