30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Přerov - služební vůz  (Přečteno 1224 krát)

Johnny

• Zobrazit profil
[WIN] Přerov - služební vůz
« kdy: 24 Června 2021, 15:15:30 »

Dobrý den,
už mám sice jeden zářez s úřením vybíračem daně z tachometru úspěšně vyřešen, ale mám tu pro mě nový připad. Už jsem to trochu rozehrál a byl bych rád za takový, řekněme, dohled. Navíc další případ jako přes kopírák mě dorazil na stůl, jen tedy úplně čerstvý.

Než nahraji dokumenty a doplním podrobnosti, prosím tedy o přesun do kuchyně.

Děkuji

Edit: Jedná se o to, že vůz je služební. Firma udá kdo má vozidlo k užívání a řidič se tedy musí přiznat, že v uvedenou dobu vozidlo skutečně řídil. Toto již proběhlo:

27.4.2021 - Údajný přestupek
7.5.2021   - Firma udala řidiče
4.6.2021   - Řidič obdržel výzvu k podání nezbytného vysvětlení.
8.6.2021   - Řidič odpověděl, že vůz řídil ale, že se nejednalo o přestupek. (viz níže soubor 03.pdf)
24.6.2021 - Výzva k odstranění vad podání (chyběl podpis)
26.7.2021 - Doručena výzva dostavení se ústnímu jednání a že se řízení zahajuje

Přílohy jsem přiložil. Četl jsem také 3 vyřešené případy "Číkusmuta" ale nejsou tam všechny podrobnosti a je mi jasné, že ani nemohou. Mám teď v plánu doplnit podpis a počkat co pošlou dál. Samozřejmě budu rád za jakýkoliv tip nebo nápad. Děkuji a zatím
« Poslední změna: 02 Srpna 2021, 10:14:44 od Johnny »
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
Re:Přerov - služební vůz
« Odpověď #1 kdy: 30 Června 2021, 14:03:23 »

Ještě jsem chtěl doplnit, že je poměrně nežádoucí aby do/na firmu kolem toho ještě něco přišlo nebo byl s ní dokonce zahájen správní delikt provozovatele vozidla. To byl asi hlavní důvod proč jsem se vydal cestou udat řidiče, který se přizná. Děkuji
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2021, 10:42:31 »

Dobrý den,
mám tu pokračování. Dne 26.7. přišlo "Oznámení o zahájení řízení z moci úřední a předvolání obviněného k ústnímu jednání". Bohužel mi nejde přidat příloha. (Vždy mi to hodí hlášku: Vaše příloha nemůže být nahrána, neboť selhala bezpečnostní kontrola. Prosím obraťte se na administrátora fóra.)

Trochu jsme zaspali (dovolená). Jednání bylo nařízené na 3.8., poslali jsme 2.8. ráno obyčejným emailem omluvenku z ústního jednání s tím, že ji pošleme cca do 2-3 dnů doporučeně (pro úplnost), ve znění:

Vážená paní referentko Minarčíková,
obdržel jsem od Vás předvolání k ústnímu jednání, které se má konat 3.8.2021 v 10:00. O jednání jsem se dozvěděl takřka náhodou od osoby spravující můj dům v nepřítomnosti celé rodiny. Bohužel není v mých silách se v uvedeném termínu dostavit, protože pobývám na plánované zaplacené dovolené a termín návratu je až po termínu ústního jednání.
Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem Vás žádám o přidělení náhradního termínu ústního jednání a zároveň se tímto v souladu se zákonem č.500/2004Sb. náležitě omlouvám z ústního jednání 3.8.2021 v 10:00.
Ihned po návratu Vám tuto omluvenku-žádost pošlu doporučeně aby bylo liteře zákona učiněno zadosti.

Pí referentka nám na to obratem odpověděla, že to nepovažuje za náležitou omluvu.
Mám tedy v plánu ji poslat výše uvedený text doporučeně a vyčkat co se bude dít dál. Dle mých zatím malých skušeností očekávám Příkaz. Dále tedy bude následovat Odpor. Mohu se zeptat kdy je vhodné zažádat o spis? Rovnou s Odporem?
Budu ještě hledat, ale mám dojem, že v dalších krocích by pak bylo vhodné znemožnění se dostavit na ústní jednání brát jako krácení mých práv. Budu moc rád za podněty, popř. potvrzení mých úvah. Děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2021, 11:01:47 »

Já bych spíš očekával usnesení o zastavení řízení s řidičem a obratem zahájení řízení s provozovatelem.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2021, 11:38:17 »

Já bych spíš očekával usnesení o zastavení řízení s řidičem a obratem zahájení řízení s provozovatelem.

To by bylo velice nemilé, a to i přesto, že se řidič přiznal, že vozidlo řídil v uvenou dobu a místo?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2021, 11:56:44 »

Ano, protože se přiznal pouze v podání vysvětlení.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Srpna 2021, 12:16:13 »

Ano, protože se přiznal pouze v podání vysvětlení.

Dá se to ještě nějak zvrátit, např., dnes či zítra poslat, že jednání považuji za nadbytečné, nemohu se dostavit, ale pro účely správního řízení jsem již vše řekl v podání vysvětlení?

edit: Všiml jsem si, že u dost případů stejně zahájili a vypotili příkaz.
« Poslední změna: 02 Srpna 2021, 12:18:58 od Johnny »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02 Srpna 2021, 12:24:43 »

Řidič by se mohl znova (tentokráte již po zahájení správního řízení) znovu přiznat. Ale pak se mu bude o to hůře z přestupku vysekávat. Případně si to může nechat až do odvolání proti usnesení o zastavení řízení.

Je samozřejmě také možné, že se úřední parazit vydá cestou přestupku řidiče a rozhodně o jeho vině, ale spíše rozhodnutím než příkazem, neboť příkaz se používá většinou jako první úkon správního řízení a tady již bylo zahájeno. Těžko ale dopředu odhadovat.

Asi záleží na tom, jak moc je důležité, aby nebylo zahájeno sprdelní správní řízení s provozovatelem (kterému na rozdíl od řidiče nehrozí body).
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Srpna 2021, 12:30:53 »

To Číkus>
Provozovatel je v tomto případě firma ve které pracuji a myslím, že zde nebude úplně pochopení pokud s ní začne řízení. Proto jsem chtěl jít cestou udání reálného řidiče, aby nadále již nebylo s provozovatelem nic řešeno. Navíc o několika případech této cesty četl zde. Jinak samozřejmě děkuji za cenné rady!

edit: Je nějak výhodná ta cesta jít odvoláním proti usnesení o zastavení řízení? Ty dva body by ani nevadily, spíš jde o to, že pokud zahájí řízení s firmou, mám strach, že je to pro mě něco jako LOST, protože to firma bude chtít vyřešit za každou cenu co nejjednodušeji a nejrychleji.
« Poslední změna: 02 Srpna 2021, 12:52:45 od Johnny »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02 Srpna 2021, 12:52:09 »

Pokud je případný postih za přestupek výrazně menší problém než zahájení správního řízení s provozovatelem (např. pokud jste si vozidlo vzal bez dovolení a kdyby na to přišel provozovatel, čeká Vás vyhazov, nebo třeba pokud je jednatelkou společnosti manželka a na základě informací ze správního řízení by tak zjistila, že jste jel za milenkou ... co já vím, jaké jsou další možnosti), pak by asi bylo rozumné, abyste se jako řidič co nejdříve znova přiznal. Ideálně spojit s nahlížením do spisu.

Na druhou stranu provozovateli hrozí pouze pokuta a nikoli body. To je opačný argument.

Porovnat případná rizika pak musíte sám.

Také můžete počkat, co se bude dít dál. Pokud SO rozhodne o Vaší vině, bude vcelku jednoduché se z toho vysekat. Pokud naopak vydá usnesení o zastavení řízení, můžete podat odvolání. A třeba se v rámci toho odvolání i přiznat.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27 Srpna 2021, 13:02:22 »

Tak nakonec jsme se rozhodli vyčkat co bude dál, pokud bude něco nového v tomto případě, ozvu se a pověsím dokumenty.

Nechci zakládat nové téma, ale rád bych znal názor zkušenějších. Rozjíždí se mi druhý úplně obdobný případ, kde jsem udal sebe s tím rozdílem, že jsem to poslal obyčejnou poštou s cizým podpisem (metoda pařez). Jedná se o MěÚ Černošice.
Přišlo mi oznámení o zahájení SŘ kde budou prováděny důkazy mimo ústní jednání, SO nenařizuje ustní jednání. Z hlediska délky SŘ, je např. dobré chtít ústní jednání, pak se omluvit a pak napsat písemně, že k tomu nemám co říct nebo je rovnou nechat rozhodnout o vině a pak pokračovat ve vadném SŘ? Děkuji moc za pomoc v boji!
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 27 Srpna 2021, 13:12:59 »

Nechci zakládat nové téma, ale rád bych znal názor [...]
Pokud se dotaz netýká případu, o kterém je vlákno, tak jím prosím vlákno neplevelte.

Založení nového vlákna bolí? Nebo proč s tím tolik tazatelů má problém? Na počet kliků to vyjde nastejno, jediný rozdíl je nutnost vyplnit předmět, to snad není tak složité, nebo ano?
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 27 Srpna 2021, 14:39:32 »

>hh
Máte pravdu, omlouvám se.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23 Září 2021, 14:08:06 »

Dobrý den,
tak tu mám pokračování případu. SO se rozhodl řízení ukončit. Předpokládám tedy, že se bude snažit zahájit řízení s provozovatelem. Mám trochu obavu o to, že by to v našem případě byl jasný LOST, protože provozovatel nebude mít chuť se kočkovat dál.
Napadá mě tedy zkusit jít cestou odvolání, přiznání se řidiče a pokračování v tvrzení, že se o přestupek nejednalo. Už koukám na nějaké vzory zde na webu a něco zkusím dát dohromady. Od přestupku je to už cca půl roku. Budu samozřermě rád za jakkékoliv tipy na postup, popřídě úsakalí této cesty. 

Děkuji
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 22 Října 2021, 12:28:41 »

Tak pokračujeme dále. Proti usnesení jsme podali blanketní odvolání s tím, že doplníme odvolací důvody do 30 dnů(nespecifikováno od kdy). Přišlo usnesení ve kterém Přerov vyzývá k doplnění odvolání do 5ti dnů od doručení. Ovšem v tomto usnesení je chyba ve které se píše, že odvolatel byl uznán vinným ze spáchání přestupku provozovatele vozidla. Původně jsem myslel, že doplníme odvolání, ale teď mě napadlo, že se zkusím odvolat proti poslednímu usnesení pro jeho vadnost a na celé usnesení nebrat zřetel. Myslíte, že je to dobrý nápad?  Děkuji
IP zaznamenána