Dobrý den,
mám tu pokračování. Dne 26.7. přišlo "Oznámení o zahájení řízení z moci úřední a předvolání obviněného k ústnímu jednání". Bohužel mi nejde přidat příloha. (Vždy mi to hodí hlášku: Vaše příloha nemůže být nahrána, neboť selhala bezpečnostní kontrola. Prosím obraťte se na administrátora fóra.)
Trochu jsme zaspali (dovolená). Jednání bylo nařízené na 3.8., poslali jsme 2.8. ráno obyčejným emailem omluvenku z ústního jednání s tím, že ji pošleme cca do 2-3 dnů doporučeně (pro úplnost), ve znění:
Vážená paní referentko Minarčíková,
obdržel jsem od Vás předvolání k ústnímu jednání, které se má konat 3.8.2021 v 10:00. O jednání jsem se dozvěděl takřka náhodou od osoby spravující můj dům v nepřítomnosti celé rodiny. Bohužel není v mých silách se v uvedeném termínu dostavit, protože pobývám na plánované zaplacené dovolené a termín návratu je až po termínu ústního jednání.
Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem Vás žádám o přidělení náhradního termínu ústního jednání a zároveň se tímto v souladu se zákonem č.500/2004Sb. náležitě omlouvám z ústního jednání 3.8.2021 v 10:00.
Ihned po návratu Vám tuto omluvenku-žádost pošlu doporučeně aby bylo liteře zákona učiněno zadosti.
Pí referentka nám na to obratem odpověděla, že to nepovažuje za náležitou omluvu.
Mám tedy v plánu ji poslat výše uvedený text doporučeně a vyčkat co se bude dít dál. Dle mých zatím malých skušeností očekávám Příkaz. Dále tedy bude následovat Odpor. Mohu se zeptat kdy je vhodné zažádat o spis? Rovnou s Odporem?
Budu ještě hledat, ale mám dojem, že v dalších krocích by pak bylo vhodné znemožnění se dostavit na ústní jednání brát jako krácení mých práv. Budu moc rád za podněty, popř. potvrzení mých úvah. Děkuji