30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování Brno Koliště  (Přečteno 2602 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování Brno Koliště
« Odpověď #30 kdy: 31 Srpna 2021, 12:56:40 »

IZS> Já bych to tipoval spíš na sprdelní výzvu, pokud to správně chápu, tak předcházel pouze lísteček za stěračem.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 31 Srpna 2021, 13:14:06 »

Číkus> Máte pravdu, já za konfirmaci příkazu považoval to, že ho hnala na úřad, ale je pravda, že to je slabé vodítko.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 31 Srpna 2021, 17:17:00 »

IZS> Já bych to tipoval spíš na sprdelní výzvu, pokud to správně chápu, tak předcházel pouze lísteček za stěračem.

Ano přesně tak.

Jeste tip k dorucovani, u Ceske posty nesazejte uplne na to, co jedna pani povidala, ale kouknete i na:
https://www.postaonline.cz/trackandtrace

Moc děkuji, dohledal jsem zásilku, která byla podle aplikace vrácena odesílateli 19.8.

Pokud to správně chápu, tak se mi to tím dost ulehčilo. Nemohl jsem vyzvednout, zásilka nedoručena ale vrácena odesílateli. Tím pádem nemohl být podán odpor (ať už bylo tam bylo cokoli) a stačí pouze zaslat poštou žádost o určení neplatnosti, kterou se vše jen protáhne.

Bylo doručováno v režimu pozn. 1 nebo 2? Pokud se písemnost vrátila odesílateli, tak by to mohlo být tak zajímavé.
Na oznámení o příchodu zásilky jsem pouze dohledal za datumem kdy si ji mohu nejpozději vyzvednout - /pozn. 2 (snad je to režim doručení)

IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 31 Srpna 2021, 17:20:01 »

Ovšem Pozn.2 je vhození do schránky po uplynutí doby uložení. Tak jak to, že bylo vráceno odesílateli?
« Poslední změna: 01 Září 2021, 08:23:04 od Lafayette »
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 31 Srpna 2021, 17:30:16 »

Konkrétně ma pošta u tohoto úkonu napsáno- odesíláni zásilky zpět odesilateli - adresát na uvedené adrese neznámý.
Vtipne je, ze mi 16.8 (poslední den, kdy bylo možné vyzvednout psaní z magistrátu) byla do schránky vhozena vyzva k vyzvednutí jiné zásilky. Takže problém který uvedla pošta je dost mimo 😁
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 31 Srpna 2021, 17:39:10 »

Tak jak to, že bylo vrázeno odesílateli?
Odpověď pravděpodobně zní Česká pošta, ale důležitější je, že je to jedno. Není podstatné, proč se tak stalo, kdo udělal chybu atp. Věc se má tak, že nejspíš podmínky pro to, aby bylo doručeno fikcí, byly splněny (vycházím z názoru RS NSS, že co se děje po konci úložní lhůty má jen zmírnit dopady fiktivního doručení, ale už to není podmínka, na které by platnost doručení závisela, tedy i kdyby to pošta svévolně zahodila do kanálu, stále je doručeno).

Vy zřejmě budete žádat buď o to, aby z omluvitelných důvodů na straně adresáta bylo určeno, že fikce doručení vůbec nenastala (§ 24 odst. 2 SprŘ), nebo ze stejných důvodů o akceptování opožděného odporu (§ 41 SprŘ), a tam vám to samozřejmě hraje do karet, že nebyl dopis ani dodatečně vhozen, ani nebylo možné si ho po konci karantény vyzvednout na poště. Jinak doporučuju formálně podat obě žádosti, je tam sice značný průnik a ta první z hlediska podmínek a principů posouzení stejně odkazuje na § 41 SprŘ, ale není to totéž (kdyžtak prohledejte fórum, už se to víckrát řešilo).
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 07 Října 2021, 18:25:25 »

Mohu poprosit další řešení přestupku neveřejně? Děkuji
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 12 Října 2021, 14:51:36 »

Zdravím,
 podal jsem žádost o zneplatnění doručení a stejně tak opožděný odpor jak mi bylo doporučeno.

Odpověď z magistru byla následující:
Vážený pane,

K Vašemu podání sdělujeme, že písemnost byla doručena dne 16.8.2021 fikcí doručení. Provozovatel vozidla nebo řidič vozidla má možnost nahlížení do spisového materiálu. K nahlížení do spisového materiálu, popřípadě vyřešení přestupku příkazem na místě (dříve bloková pokuta) se může dostavit na Magistrát města Brna, Odbor dopravněsprávních činností, Kounicova 67, jednací místnost dveře č. 236 ve středu 8:30 - 11:30, 13:00 - 16:30 nebo ve čtvrtek 8:30 - 11:30.

Takové bylo znění celé písemnosti a nevidím důvod dostavovat se když to není ničím podložené (předvolání k podání vysvětlení apod). Nebo se pletu?

Děkuji všem za ochotu
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 12 Října 2021, 16:21:14 »

Moc tomu nerozumím. Podal jste ty procesní žádosti (o prominutí zmeškání úkonu a o určení pozdějšího data data doručení) nějak srozumitelně? Informace o tom, že můžete nahlížet do spisu, vypadá skutečně jako obecné poučení (nikoliv předvolání či jinak vzniklou povinnost tam chodit). Buď to mají jako univerzální patičku, nebo je to myšleno jako "hele, ty šmejde, my podle dodejky víme, že doručeno 16.8., a jestli nám nevěříš, tak se klidně přijď podívat". Zajímavější je ta nabídka řešení blokem - to teoreticky opravdu jde, dokonce nevadí, že plnotučné řízení ve věci už běží. Není ale obvyklé to akvitně nabízet.

Nicméně sdělení "doručeno bylo fikcí 16.8." nezapadá do kontextu, to jednak není nic, o čem by byl spor a bylo by třeba to účastníkovi oznamovat, a jako odpověď na žádosti to i při netrvání na formalitách je odpověď nanejvýš na tu žádost o určení pozdějšího doručení (i když samozřejmě takto její vyřízení vypadat nemůže, musí mít formu usnesení, poučení o opravném prostředku atd.). Druhou žádost to nevyřizuje vůbec.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 20 Října 2021, 11:41:22 »

Podal jste ty procesní žádosti (o prominutí zmeškání úkonu a o určení pozdějšího data data doručení) nějak srozumitelně?

Doufám, že ano  :D podal jsem to podle již dříve podaných tady z fóra.
Zaslal jsem žádost o zneplatnění doručení a opožděný odpor.
Teď upřímně nevím jak dále postupovat? Jestli se aktivně zapojovat do řešení nebo to nechat být.
« Poslední změna: 20 Října 2021, 11:44:45 od CesarCincli »
IP zaznamenána