30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování Brno Koliště  (Přečteno 2606 krát)

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Parkování Brno Koliště
« Odpověď #15 kdy: 10 Června 2021, 16:07:54 »

Jestli se i přesto vaše svědomí dožaduje uhrazení pokuty, je možná ekonomicky nejvýhodnější se dostavit na tu MP. Když vám řeknou 200, tak je to pro vás win. Když víc, tak můžete vždy odmítnout. Výzva provozovatele vyjde zpravidla od 500 do 1.000,- Kč.

Zase na druhou stranu tímto tazatel riskuje zbytečný (a asi rovněž ani ne příliš významný) zářez v kartě řidiče.. Pokud tedy budou měšťáci aktivní.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10 Června 2021, 16:14:19 »

Jestli se i přesto vaše svědomí dožaduje uhrazení pokuty, je možná ekonomicky nejvýhodnější se dostavit na tu MP. Když vám řeknou 200, tak je to pro vás win. Když víc, tak můžete vždy odmítnout. Výzva provozovatele vyjde zpravidla od 500 do 1.000,- Kč.

Zase na druhou stranu tímto tazatel riskuje zbytečný (a asi rovněž ani ne příliš významný) zářez v kartě řidiče.. Pokud tedy budou měšťáci aktivní.

Co prosím myslíte tím zářezem? :D
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 10 Června 2021, 16:15:47 »

V případě parkování jen informace o tom, že jste spáchal přestupek. Pokud by to byla třeba rychlost, tak body.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 10 Června 2021, 16:20:07 »

Jak chcete, je to na vás. Máte možnost se toho zprostit zcela a neplatit nic. Na Kolišti stojí auta neustále, nikoho to neohrožuje, ani neomezuje, protože připojovací pruh na světelné křižovatce prostě není potřeba a je to ve výsledku jen neschopnost magistrátu ten prostor nějak zpracovat. Za zatáčkou o 200m dál už je totiž normálně zóna. Tím spíše není naplněn materiální aspekt přestupku, což znamená, že jste přestupek prakticky nespáchal. Magistrát/policie tohle ví, ale stejně vás za to zkasíruje, když se dáte.
Jako další protizávaží vaší morální odpovědnosti bych proto položil otázku, zda chcete správní diletantství úředníků města Brna podporovat, když tohle víte a když oni mají zákony úplně na háku? Není to tak trochu kázání vody a pití vína?

A propos, myslet na nic nemusíte. Zahájit řízení musí do roka a když nezahájí, no tak nezahájí, přece nebudete každý den nosit v hlavě, jestli na vás náhodou doma nečeká dopis kvůli tomu, že jste před 3/4 rokem stál na Kolišti? To mi přijde jako hloupá výmluva. Jestli máte strach z výsledku, od toho jsme tu, abychom vám následně poradili nejlepší postup.

Je pravda, že bych to asi nezaplatil s uplně čistým svědomím, jelikož morálně mi to uplně správně nepřijde. Už jen kvůli tomu, že jsem prvně objel některé ulice okolo, kde jsou zóny a tam prostě místo nebylo, tak jsem to dal na první volné, které vypadalo v pořádku (ano, neznalost značky okruhu neomlouvá :D). Nechám to být, uvidím co příjde a pokud budete potom ochotni poradit co dál budu Vám vděčný.

Děkuji
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 10 Června 2021, 16:27:00 »

Se samotným procesním razením to raději nechám na zkušenějších, ale pro začátek si osvojte dovednost přebírat dopisy od úřadu poslední možný den. Ono se to ze začátku nemusí zdát, ale ten čas, který tím získáte, Vám může výrazně pomoci k promlčení i u poměrně clear případu. Máte datovku, nebo Vám doručuje klasicky pošta?
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 10 Června 2021, 16:38:16 »

Se samotným procesním razením to raději nechám na zkušenějších, ale pro začátek si osvojte dovednost přebírat dopisy od úřadu poslední možný den. Ono se to ze začátku nemusí zdát, ale ten čas, který tím získáte, Vám může výrazně pomoci k promlčení i u poměrně clear případu. Máte datovku, nebo Vám doručuje klasicky pošta?

Klasiky poštou
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 10 Června 2021, 17:05:41 »

Dovolim si doplnit, ze krome 'zarezu' v karte ridice se jeste ochotny platce vystavuje nebezpeci, ze se za nim fizlove/unterfizlove/SO 'nauci chodit' pro pokuty/urcene castky. Stane se pro ne snadnou a oblibenou koristi.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 10 Června 2021, 18:32:48 »

Kolegové, nezapomínejte na to, že se jedná o Brno, kde řádí Číkusmut. ;-)
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 30 Srpna 2021, 17:15:10 »

Ahoj všem, tak se věci nějakým způsobem pohly.Přišel dopis z magistrátu, který jsem bohužel nemohl převzít jelikož jsem byl po celou dobu v karanténě kvůli pozitivnímu testu. Chci se zeptat jestli se mám tedy nějak angažovat a na magistrát napsat a řešit s nimi nepřevzetí nebo počkat co přijde dalšího?

Díky všem :)
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 30 Srpna 2021, 20:50:56 »

No tak v prvé řadě byste měl bezodkladně zajistit převzetí písemnosti. Pokud se písemnost válí na poště a nebyla po doručení fikcí vhozena do schránky, tak ji vyzvedněte na poště. Pokud ještě neuplynula úložní doba 10 dní, tak bych to ještě nechal "odležet" a vyzvedl 10. den.

Pokud byla písemnost odeslána zpět odesílateli, pak bych šel nahlédnout do spisu, neboť k písemnosti nemáte jinou šanci se dostat.

V závaznosti na to, zda uplynula nějaká lhůta (například pro podání odporu) bude případně nutné s úkonem spojit také žádost o prominutí zmeškání úkonu, ke které přiložíte ideálně potvrzení od lékaře o nařízené karanténě.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 31 Srpna 2021, 09:32:28 »

Moc děkuji za odpověď.
Na poště jsem byl hned po karanténě protože mi písemnost do schránky doručena nebyla a na poště ji taky nemají. Proto jsem si dnes skočil k doktorce abych měl potvrzení, že jsem byl v karanténě. Písemnost měla být doručena 4.8 a do 16.8 vyzvednuta. V karanténě jsem byl od 3.8 do 20.8 takže opravdu nebyla možnost. Jestli správně chápu, tak mám 15 dní od pominutí překážky abych zažádal o určení neplatnosti doručení. To tím pádem vyprší tento pátek.

Volal jsem ještě na magistrát a tam mi paní od začátku vnucovala, že mi nadiktuje číslo účtu a částu kolik mám poslat. S tím jsem ji slušně poslal někam. A jak napsat žádost o určení neplatnosti mi stejně neporadila :D
« Poslední změna: 31 Srpna 2021, 12:11:12 od IZS »
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 31 Srpna 2021, 10:45:23 »

Ano, žádost je třeba uplatnit ve lhůtě 15 dnů od pominutí překážky (§ 41 SprŘ) - pokud vám karanténa skončila 20. 8. a nepletu-li se (a kalkulačka lhůt), tak poslední den lhůty připadá na tuto sobotu; poslední den ve lhůtě tedy bude v pondělí 6. 8. (Skutečnost rozhodná pro počátek běhu lhůty nastala dne 20. 8., první den lhůty je proto 21. 8.).

Než se na úřad vypravíte, doporučuji pročíst si zdejší příspěvky k nahlížení do spisu, ať z toho případně vytěžíte maximum (úřednici potěšíte nejspíš už jen tou karanténou, stížnost nebo námitka podjatosti jako bonus k tomu jí jistě vyčaruje na tváři úsměv). Hlavně vše foťte, nahrávejte a nenechte se odbýt.

A propos, co vám na poště řekli? Máte poučení, které pošta vhodila do schránky? Bylo doručováno v režimu pozn. 1 nebo 2? Pokud se písemnost vrátila odesílateli, tak by to mohlo být tak zajímavé.
« Poslední změna: 31 Srpna 2021, 10:56:58 od IZS »
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 31 Srpna 2021, 11:44:09 »

Žádost jistě uplatním. Když jsem úřednici odmítl cokoli platit po nadiktování čísla účtu do telefonu, tak mě hned hnala na magistrát, ať dojdu k nahlédnutí do spisu. Jen teď moc nechápu co bude lepší variantou? Zaslat žádost o určení neplatosti poštou (a požádat o nové doručení) nebo se s potvrzením od doktorky rovnou stavit na úřad a nahlédnout do spisu?
Příspěvky o nahlížení do spisu si jistě přečtu. Díky za doporučení.

Na poště mi řekli, že tam nic pro mě nemají, úřenice tvrdí, že byla písemnost doručena. Poučení samozřejmě mám. V kterém režimu bylo doručováno napíšu odpoledne až se dostanu domů.

Děkuji
« Poslední změna: 31 Srpna 2021, 12:11:23 od IZS »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 31 Srpna 2021, 12:13:00 »

Nahlednuti - je ihned doruceno, coz je urcite vyhoda pro urad, na druhou stranu pokud to nemate daleko a chcete si uzit ty mezilidske vztahy osobne...
Zadost postou - platite postu, ale uradu to pridela praci, musi rozhodnout o zadosti a znova dorucit, navic dostanou cca mesic na nasekani dalsich chyb, pripadne rozjedou navazne (v dopise byl mozna prikaz, zacnou se radovat nad absenci adporu a pripravovat upominku a vymahani) kroky, ktere pak musi stornovat atd.

Jeste tip k dorucovani, u Ceske posty nesazejte uplne na to, co jedna pani povidala, ale kouknete i na:
https://www.postaonline.cz/trackandtrace
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 31 Srpna 2021, 12:28:19 »

Prosím necitujte celé příspěvky, které bezprostředně předchází vaší odpovědi, pak je to vlákno nepřehledné a zbytečně nabobtnává.

Že vás úřednice hnala na úřad je od ní sice hezké, ale pro vás je směrodatná pouze lhůta dle správního řádu. Podmínky pro navrácení v předešlý stav jsou nejspíše naplněny a dokud bude žádost podaná ve lhůtě, tak je opravdu jedno, zda tam půjdete zítra nebo v pátek. Raději bych to neuspěchal a zjistil, kde tedy skončil ten dopis (viz. kolega ladin), ať se s tím dá v té žádosti pracovat (určité možné úskalí vidím v tom, že vám karanténa skončila ještě ve lhůtě pro podání odporu (předpokládám, že doručovaná písemnost byl příkaz)).
Ačkoliv se skoro určitě jedná o příkaz, přece jen bych šel nahlédnout do spisu - na doručení to již nebude mít vliv, písemnost byla formálně doručena fikcí dne 16. 8. (kdyby měla být nahlédnutím teprve doručena, tak tu neřešíme navrácení v předešlý stav, protože by ještě nenastaly účinky doručované písemnosti - to se v tomto případě nestalo, formálně lhůta pro podání odporu uplynula, ale na straně obviněného stály objektivní překážky).
« Poslední změna: 31 Srpna 2021, 13:14:49 od IZS »
IP zaznamenána