A ideálně pořídit radarový detektor.
Možná je to sem offtopic, ale máte někdo zkušenost s tím, že by antiradar někomu pomohl?
Osobně ho mám cca 15 let, ale asi tak už 6 let jsem ho ani nevyndal z kastlíku a v zásadě místo technického řešení pomocí antiradaru, spoléhám na procesní řešení.
Koupil jsem ho z bazaru za pár tisícovek, Bell Vector 99x tuším.
Asi to bylo tím, že to nebyl EU, ale worldwide model, takže cvrdlikal u každé druhé sámošky.
Samozřejmě u rychlostních tabulí taky a tam citlivost dobrá (odhad 300m).
Ale před úsekovkou Vás neochrání.
Před pojízdnou úsekovkou - Polcamem - taky ne.
O citlivosti na laserové měření mám svoje pochyby.
No a když jsem byl vylapen na dálnici, tak to bylo 3x Polcam, takže bez varování a jednou u Hustopečí zezadu, z auta na sjezdu, takže tam už jsem stejně brzdil na rychlost, ve které by mi neuletěl řidičák

Za tu dobu mne reálně zachránil 1x, na SK, u Malacek, kde parchanti stáli v civilním Audi s košickou SPZ. A to jsem jezdil do Bratislavy služebně 5 let, pondělí-pátek.
Nakonec se mi spíš osvědčila bdělost ve smyslu sledování aut, která míjím v pravém pruhu, to mne zachránili odhadem min 4x.
Přece jenom Superbů v benzínu, se 4 laufama, nebo skrytýma laufama, sedanů a navrch s divnýma anténama (v dnešní době prutová anténa, ehm), nebo Passatů v opravdu divných barvách laku, v podobné konfiguraci, člověk nepotká mnoho.
Navíc uvnitř pitomci v reflexních vestách přes to jejich battle pyžamo, aby byli fakt rozpoznatelní i při zlomku sekundy

A ještě když se po předjetí za Vás agilně vyloupnou...
No a aby toho nebylo málo, když si dáte Waze a užíváte si, že tu rekognoskaci terénu provedl někdo za Vás

H.
PS: To rozpoznání typu a konfigurace auta zezadu (tvar zadních světel, proporce siluety), při asistenci s databází POI a případnou identifikací čočky kamery vůči pozici světel (zkuste si v noci posvítit bleskem na dalekohled položený na palubní desce auta) a případnou analýzou frekvencí vysílaček Matra na blízkost zdroje, vypadalo jako zajímavý inženýrský problém, akorát Waze (a moje lenost) to společně zabili

Odesláno z mého Redmi Note 8T pomocí Tapatalk