30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zákaz řízení kvůli náhradní SPZ  (Přečteno 1290 krát)

tandemboi

• Zobrazit profil
Re:Zákaz řízení kvůli náhradní SPZ
« Odpověď #15 kdy: 17 Února 2021, 01:03:10 »

Ano odpor s podpisem už poslán a přišlo předvolání k ústnímu na 10.3.

Takže vše pro prekluzi, ale to nevím, zda se povede že budu mít ty omluvenky, neměl jsem ani omluvenku do práce, tak bych to nerad pokazil.

Jaký zvolit případně datum omluvy a její okolnosti?
Jak mohu požádat o nahlédnutí do spisu?
IP zaznamenána

Nikdo Nikdovič

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17 Února 2021, 09:11:36 »

Získání spisu: Už to zmiňoval kolega jakubb, stačí když zajdete na úřad a požádáte o nahlédnutí do spisu a vyhotovení jeho kopie (nahlížíte proto, abyste si i zkontroloval zda není něco co vám nezkopírují apod.)

Omluva z jednání: Jsou dvě možnosti, které se odvíjí od zvolené strategie. Včasnou omluvu předem zvolte v případě, že využijete plánovanou cestu do zahraničí, objednanou návštěvu lékaře atd., pokud půjdete cestou karantény asi je dobré jim to oznámit od data nastoupení do ní. V případě akutních zdravotních problémů (ať už vašich, nebo dítěte) a následné návštěvě lékaře je dobré informovat co nejdříve (tzn. bez zbytečného odkladu). Vzhledem k tomu, že jde o papíry tak v nejkrajnějším případě se vždy můžete napráskat na příjezd ze zahraničí a pobýt 5 dní doma  :)

Žádost o předvedení svědků: Před dalším ústním jednáním je na místě požádat a předvedení svědků, tedy těch 4 policistů

V téhle fázi máte opravdu slušně nakročíno, těch měsíců vůbec nezbývá moc, vy máte v ruce ještě další omluvení z ústního, seznámení s podklady, opravný prostředek a spoustu dalších možností. To v kombinaci s tím, že budete vyzvedávat vždy poslední den lhůty, nebudete připojovat podpisy (tj. úřad vás vyzve k doplnění podobně jak u prvního odporu) atd. dává dost šancí, že to dotáhnete až do výročí přestupku a máte vyhráno.

Získávat skill hned na šanci papírů v čistírně je docela risk, ale není to nerealizovatelné - čim víc toho nahrajete tím víc vám bude zdejší osazenstvo schopné poradit. Jestli je pro vás řidičské oprávnění nutné k obživě asi bych doporučil hledat odbornou profesionální pomoc a skill si budovat na nějakých drobnějších srandách jako parkování, nebo rychlost.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17 Února 2021, 09:27:35 »

Ještě k tomu nahlížení, zvláště když se zde vyskytl trošku lidový názor na to, co je to kompletní spis: při nahlížení do spisu vždy vyžádat soupis spisu, nejlépe hned na úvod. To je seznam jednotlivých dokumentů ve spisu, spolu s datem vložení do spisu. Ve spisu pak musí být vše, co je v soupisu spisu, a naopak tam nesmí být nic navíc.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17 Února 2021, 09:34:01 »

Nikdo Nikdovič to vyjádřil velmi přesně a výstižně. Já doplním:

- Pro nahlédnutí zkuste oslovit někoho z nahližitelů, ve vašem případě bude věci prospěšné, když tam půjde někdo zkušený a bude si všímat detailů, které by prospěly. Pokud tam půjdete sám, nahrávejte na telefon celý průběh.
- Každý příchozí dopis nechte vhodit do schránky po skončení úložní doby a nevyzvedávejte jej. Když potkáte pošťačku a bude vám ho cpát, tak se vymluvte, že jste nechal doklady doma. Pokud máte DS, střezte se, abyste vyzvedl až 10. den.
- Lhůty si můžete počítat na kalkulačce úředních lhůt.
- Každý příchozí dopis bez meškání nakopírujte (anonymizovaný) do tohoto vlákna.
- Dejte prosím vždy důraz na to, abyste nám věci popisoval přesně. Někdy jde skutečně o detaily. Když nám nějaké drobnosti přikrášlíte, tak my si z toho nic nevezmem, ale vy se postavíte do nepříznivého světla.
IP zaznamenána

tandemboi

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 18 Února 2021, 03:49:57 »

při nahlížení do spisu vždy vyžádat soupis spisu, nejlépe hned na úvod. To je seznam jednotlivých dokumentů ve spisu, spolu s datem vložení do spisu. Ve spisu pak musí být vše, co je v soupisu spisu, a naopak tam nesmí být nic navíc.
Tohle tedy v dalším postupu obstarám a nasdílím.

Omluva z jednání: Jsou dvě možnosti, které se odvíjí od zvolené strategie. Včasnou omluvu předem zvolte v případě, že využijete plánovanou cestu do zahraničí, objednanou návštěvu lékaře atd., pokud půjdete cestou karantény asi je dobré jim to oznámit od data nastoupení do ní. V případě akutních zdravotních problémů (ať už vašich, nebo dítěte) a následné návštěvě lékaře je dobré informovat co nejdříve (tzn. bez zbytečného odkladu). Vzhledem k tomu, že jde o papíry tak v nejkrajnějším případě se vždy můžete napráskat na příjezd ze zahraničí a pobýt 5 dní doma  :)
Tady cejtim, že mám dost problém si popřípadě sehrát nějakou omluvenku, protože vůbec nevim, jak moc musim bejt potom zlomenej nepřijít nebo získat od lékaře omluvenku.
To musim onemocnět kvůli tomu?   ;D .. Osvědčil by se mi tu nejspíš jak hlupákovi nějaký jasný postup, aby omluvenka dorazila ještě včas a byla efektivní.

- Pro nahlédnutí zkuste oslovit někoho z nahližitelů, ve vašem případě bude věci prospěšné, když tam půjde někdo zkušený a bude si všímat detailů, které by prospěly. Pokud tam půjdete sám, nahrávejte na telefon celý průběh.
- Každý příchozí dopis nechte vhodit do schránky po skončení úložní doby a nevyzvedávejte jej. Když potkáte pošťačku a bude vám ho cpát, tak se vymluvte, že jste nechal doklady doma. Pokud máte DS, střezte se, abyste vyzvedl až 10. den.

Ještě zvážím tedy výběr ze seznamu nahližitelů.
Pracování s poštou má tedy také svoji roli, jinak mám DS, ale i tak mi to chodí do schránky.

Žádost o předvedení svědků: Před dalším ústním jednáním je na místě požádat a předvedení svědků, tedy těch 4 policistů

V téhle fázi máte opravdu slušně nakročíno, těch měsíců vůbec nezbývá moc, vy máte v ruce ještě další omluvení z ústního, seznámení s podklady, opravný prostředek a spoustu dalších možností. To v kombinaci s tím, že budete vyzvedávat vždy poslední den lhůty, nebudete připojovat podpisy (tj. úřad vás vyzve k doplnění podobně jak u prvního odporu) atd. dává dost šancí, že to dotáhnete až do výročí přestupku a máte vyhráno.
Ještě doplnuji, že svědků by vlastně mohlo být 7-8, protože při druhé kontrole, si přivolala hlídka další 2.
Chápu tedy, že seznámení s podklady a opravný prostředek můžu používat až  po ústním jednání.

Jinak díky za vaše reakce, odborníci mě tedy dostatečně neoslovili (12bodu, zakazrizeni, pojisteninapokuty), 12bodu by možná i šlo nakonec, ale změnil sem zas úhel pohledu a i když je řidičák nejhlavnější součástí mojí obživy, zároven mi není nepříjemné se vás tu zkusit zeptat a s vaší pomocí se s tim zkusit vypořádat.

Ještě tu mám momentálně jako poslední to předvolání.

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18 Února 2021, 08:01:49 »

Přesunuto do neveřejné části.

Pracování s poštou má tedy také svoji roli, jinak mám DS, ale i tak mi to chodí do schránky.
Máte DS FO a úřední parazit Vás obesílá papírovou poštou?
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18 Února 2021, 08:54:41 »

To bude, předpokládám, klasická záměna, DS bude PO/FPO.

Ještě doplnuji, že svědků by vlastně mohlo být 7-8, protože při druhé kontrole, si přivolala hlídka další 2.
Ne. SO bude jednat minimalisticky. Jsou tu dva přestupky, aby prokázal zavinění s úmyslem, SO potřebuje prokázat oba. Pro každý mu postačuje vyslechnout jen základní sadu pomahačů, kteří by dosvědčili, že se věc stala, aby měl jistotu, že SO má pro prokázání důkazy jiné, než jen Úřední záznam.

Chápu tedy, že seznámení s podklady můžu používat až  po ústním jednání.
Nastudujte si § 36 3), že je fáze shromažďování důkazů dokončena, se dozvíte od SO.

odborníci mě tedy dostatečně neoslovili (12bodu, zakazrizeni, pojisteninapokuty)
Zde na fóru je hlouběji diskutováno jen nezaplatim.cz (diskuze). Naopak nedoporučuju pojisteninapokuty, se kterým jsem měl zkušenost. Někdy do roku 2015 obhajovali přestupky celkem solidním a proaktivním způsoben, ale pak změnili taktiku a začali jen dělat obstrukce tak debilním způsobem, že to věci neprospívalo, naopak to všechno jen zhoršovalo.
« Poslední změna: 18 Února 2021, 08:57:12 od jakubb »
IP zaznamenána

tandemboi

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18 Února 2021, 09:39:46 »

To bude, předpokládám, klasická záměna, DS bude PO/FPO.

No jsem OSVČ, ale DS mám samozřejmě jenom pro FO (možná nevýhoda), ale říkal jsem si, když přestupek byl spáchán s mým autem, který nejspíš mám v registru vozidel jako FO, nejedná se tedy o podnikání, tak by to mohlo chodit do datovky jestli se nepletu.
Ono celkově mi furt chodí všechno poštou kromě sociálního zdravotního a DP, nevim k čemu to pak je :D
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18 Února 2021, 09:44:39 »

No jsem OSVČ, ale DS mám samozřejmě jenom pro FO (možná nevýhoda), ale říkal jsem si, když přestupek byl spáchán s mým autem, který nejspíš mám v registru vozidel jako FO, nejedná se tedy o podnikání, tak by to mohlo chodit do datovky jestli se nepletu.
Ono celkově mi furt chodí všechno poštou kromě sociálního zdravotního a DP, nevim k čemu to pak je :D

Počkat. Než budeme radit dál, ujistítme se, že nezaměňujeme terminologické výrazy.

Datová schránka je vedená na Fyzickou osobu, nebo na Podnikající fyzickou osobu? On je to sakra velký rozdíl, protože FO je páruje podle rodného čísla, zatímci PFO se páruje podle IČ.

Jde o to, že pokud jste stíhaný jako majitel auta, které je psané na FO, ale máte DS na IČ, tak SO nepochybil.

Když se přihlásíte do DS, máte v Nastavení napsáno Fyzická osoba (viz obrázek)?
IP zaznamenána

tandemboi

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18 Února 2021, 11:25:47 »

Datová schránka je vedená na Fyzickou osobu, nebo na Podnikající fyzickou osobu? On je to sakra velký rozdíl, protože FO je páruje podle rodného čísla, zatímci PFO se páruje podle IČ.

Jde o to, že pokud jste stíhaný jako majitel auta, které je psané na FO, ale máte DS na IČ, tak SO nepochybil.

Jo tak sem to zkontroloval a ačkoliv jsem silně věřil že mám právě DS FO, tak mám naopak pouze PFO  :o
A kontroluji i TP a to zas registrováno na r.č., tak je na mě jako FO. Tu sem to moc nevychytal :D
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18 Února 2021, 11:43:10 »

Tak si poridte (a zpristupnete) i DS FO ... z nedavne zdejsi zkusenosti je tu stale sance, ze si toho urad v rozebehnutem rizeni nevsimne a bude Vam dal dorucovat papirove. A pokud ne, tak ji muzete zase znepristupnit :-).
IP zaznamenána

tandemboi

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 22 Února 2021, 07:12:43 »

Tak si poridte (a zpristupnete) i DS FO ... z nedavne zdejsi zkusenosti je tu stale sance, ze si toho urad v rozebehnutem rizeni nevsimne a bude Vam dal dorucovat papirove. A pokud ne, tak ji muzete zase znepristupnit :-).
  Jestli to má šanci pomoct, tak to zkusím, díky. Jestli to chápu tedy správně, tak jde o to, že tento přestupek  se vztahuje na mě jako na FO a po zřízení datové schránky FO mají povinnost do ní doručit, pokud tak nedoručí, tak jsem z obliga v nedoručení a ve výsledku to jde ve prospěch prekluze přestupku?

Pro ten spis mám naplánováno zítra už zajít, pán ze seznamu nahližitelů se mi tedy neozval, tak na Magistrát Prahy zajdu nakonec zítra sám a požádám o kopii soupisu spisu a spisu  :o

Taky se s prosbou zkouším už po třetí zeptat, kdyby někdo mohl poradit jak úplně pro blbce, jak se dá zajistit u lékaře omluvenka pro to mé předvolání k ústnímu v polovině Března?
Já asi vidím jen jak si du ulovit nějakej koronavirus  ::)
« Poslední změna: 22 Února 2021, 07:33:28 od tandemboi »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 22 Února 2021, 08:05:07 »

Pokud má občan zřízenu DS, má úřad povinnost do ní doručovat, takže na doručování poštou není možno použít fikci doručení. Úplně z obliga ale nejste a je stále vhodné být ve střehu - pokud zásilku od pošty přeberete nebo se s jejím obsahem seznámíte například při nahlížení do spisu, je reálně doručena tímto okamžikem se všemi z toho plynoucími účinky, bez ohledu na to, že dle správního řádu měl úřad použít DS.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 22 Února 2021, 09:48:11 »

jak se dá zajistit u lékaře omluvenka pro to mé předvolání k ústnímu

Tak například hodinu před UJ tam zavoláte a omluvíte se, že jste cestou na UJ špatně došlápnul, píchá Vás v noze a jedete na chirurgii. Tam  řeknete lékaři totéž - na 99% proběhne rentgen a odešlou Vás domů s tím že máte mít nohu v klidu a vystaví Vám o tom lékařskou zprávu. Tu potom okopírujete a pošlete SO jako potvrzení omluvenky. Je to trochu méně košér vůči lékařům, ale pokud není jiná šance.... Nicméně nedoporučuji vyžadovat od lékaře přímou omluvenku k ÚJ - to by mu asi došlo o co kráčí....
IP zaznamenána

tandemboi

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 26 Února 2021, 10:25:44 »

Dobrý den, přináším Vám tentokrát už pravý kompletní spis s číslovaným obsahem, tudíž bez zbytečného nahrávání stejných a ostatních pouze informačních cárech papírů.

Tak například hodinu před UJ tam zavoláte a omluvíte se, že jste cestou na UJ špatně došlápnul, píchá Vás v noze a jedete na chirurgii. Tam  řeknete lékaři totéž - na 99% proběhne rentgen a odešlou Vás domů s tím že máte mít nohu v klidu a vystaví Vám o tom lékařskou zprávu. Tu potom okopírujete a pošlete SO jako potvrzení omluvenky. Je to trochu méně košér vůči lékařům, ale pokud není jiná šance.... Nicméně nedoporučuji vyžadovat od lékaře přímou omluvenku k ÚJ - to by mu asi došlo o co kráčí....
Pane jo, díky za návrh a beru v potaz při případném výběru ze sofistikovaných možností.

Pokud má občan zřízenu DS, má úřad povinnost do ní doručovat, takže na doručování poštou není možno použít fikci doručení. Úplně z obliga ale nejste a je stále vhodné být ve střehu - pokud zásilku od pošty přeberete nebo se s jejím obsahem seznámíte například při nahlížení do spisu, je reálně doručena tímto okamžikem se všemi z toho plynoucími účinky, bez ohledu na to, že dle správního řádu měl úřad použít DS.
Úřednice působí pečlivě, ale beru v potaz a následně po platné omluvence a zřízení DS by to mohlo vypadat, že další předvolání bude doručeno špatně.

Chtěl bych poděkovat Všem, co se mi zde ochotně podílí o efektivní postupy, návrhy a nápady, je to pro mě stále naděje, že o ŘP nemusím přijít a neotočí se mi tím svět na jednu stranu vzhůru nohama. Nahrávám sem všem mozkům podklady pro zvážení dalších postupů v tomto řízení, nechci vás zde zahltit zbytečnostmi, proto to sepíšu do obsahu, případně na zeptání nasdílím neodkryté, pokud někdo uvidí informační příležitost.

Průběh vyzvednutí spisu probíhal přibližně tak, že jsem přes recepci s malým vyčkáním dorazil do kanceláře úřednice s připraveným celým spisem. Od počátku příjemné vstřícné chování.
Na mojí žádost o kopii spisu jsme se přesunuli do kuchyňky s tiskárnou, každý dokument okopírován, s doručenkou na papírech i bez.
Zmínil jsem, jestli spis obsahuje i soupis spisu. Ten mi byl ukázán a okomentován, že v něm nejsou zapsány věci, co si úřednice vytiskla ''pro sebe'', aby věděla kam doručit. Jedná se nejspíše o dokumenty - Referenční údaje, Doručenka,..

Mimochodem během tisku se přišly bavit dva úředníci o tom, že se jí z předvolání omlouval člověk, který nemohl dorazit, protože se mu po cestě porouchalo auto na úkor výmolů  ;D. Druhý úředník na to něco poradil a snad potvrdil, že asi ok. Ta mu poděkovala a asi mu to klaplo.

Shodou okolností, četl jsem pečlivě jeden veřejný rozsudek od NSS o jízdě bez SPZ, kde argumentoval člověk (žalobce) víceméně nejdříve 2x  s doznáním v přestupku bez SPZ, následně argumentoval s možností upadnutí SPZ na opravovaném silničním úseku s nadměrnými výmoly, doložené článkem o přestavbě silnice z jeho strany. Tento scénář mě zaujmul a rád bych se ještě přesvědčil, jestli bylo žalobci vyhověno. Pak můžu pro zajímavost nahrát.

OBSAH listů

Nahlédnutí do spisu 24.02.2021
 Sběrný arch spisu
 Předvolání - převzetí 28.01.2021
 Odpor s podpisem - doručen 3.12.2020 na MHMP
 Obálka
 Usnesení o doplnění podpisu - převzetí 1.12.2020
 Odpor bez podpisu - doručen 9.11.2020
 Obálka
 ROB-Referenční údaje
 Sdělení k podání - 11.11.2020 - Zpráva pro mého nezaplaceného právního zmocněnce (právník)- taky o tom, jak je známý svým obstrukčním jednáním
 Doručenka DS - 17.11.2020 (právník)
 Přijatá zpráva v DS - 4.11.2020
 odpor právníka bez podpisu  - 4.11.2020
 Průvodka doručeného digitálního dokumentu DS, odesílatel právník
 Historie dokumentu, právník
 Příkaz zákaz řízení - 2.11.2020
 Karta vozidla
 Přehled provozovatelů
 Přehled vlastníků
 Přehled RZ
 Přehled TP
 Přehled osvědčení o registraci vozidla
 Přehled tech. prohlídek
 Evidence řidičů, evidenční karta
 Přestupky (celkem)
 Obsah spisu (soupis dokumentů) - 24.07.2020
  Oznámení o přestupku ze dne 7.7.2020
 Úřední záznam PČR ze 7.7.2020
 3x foto auta
 Karta řidiče
 Přestupky (celkem)
 PČR doplnění informací k úřednímu záznamu - opravují datum přestupku ze 16.06 na 23.06.2020, ponechávají špatné údaje o mém vozidle (píší černé, jde o jasnou šedou metalízu)
 2x foto dokladů auta
 Opis z evidence rejstříku trestů FO
 8x foto na jednom papíru
 3x kupní smlouva na jednom papíru
 Obálka
 Přehled oprávněných úředních osob
 Oznámení o přestupku ze dne 23.06.2020 - uvádějí černou barvu místo šedé
 Obsah spisu ( soupis dokumentů)
 Úřední záznam - uvádějí, že se přestupek stal 16.06.2020. Auto mimochodem stálo v jízdním pruhu což je zřejmé i z fotek, ale píšou, že nezamezilo plynulému provozu

fotky musím nahrát až k večeru..
« Poslední změna: 27 Února 2021, 13:54:59 od tandemboi »
IP zaznamenána