Dobrý den, přináším Vám tentokrát už pravý kompletní spis s číslovaným obsahem, tudíž bez zbytečného nahrávání stejných a ostatních pouze informačních cárech papírů.
Tak například hodinu před UJ tam zavoláte a omluvíte se, že jste cestou na UJ špatně došlápnul, píchá Vás v noze a jedete na chirurgii. Tam řeknete lékaři totéž - na 99% proběhne rentgen a odešlou Vás domů s tím že máte mít nohu v klidu a vystaví Vám o tom lékařskou zprávu. Tu potom okopírujete a pošlete SO jako potvrzení omluvenky. Je to trochu méně košér vůči lékařům, ale pokud není jiná šance.... Nicméně nedoporučuji vyžadovat od lékaře přímou omluvenku k ÚJ - to by mu asi došlo o co kráčí....
Pane jo, díky za návrh a beru v potaz při případném výběru ze sofistikovaných možností.
Pokud má občan zřízenu DS, má úřad povinnost do ní doručovat, takže na doručování poštou není možno použít fikci doručení. Úplně z obliga ale nejste a je stále vhodné být ve střehu - pokud zásilku od pošty přeberete nebo se s jejím obsahem seznámíte například při nahlížení do spisu, je reálně doručena tímto okamžikem se všemi z toho plynoucími účinky, bez ohledu na to, že dle správního řádu měl úřad použít DS.
Úřednice působí pečlivě, ale beru v potaz a následně po platné omluvence a zřízení DS by to mohlo vypadat, že další předvolání bude doručeno špatně.
Chtěl bych poděkovat Všem, co se mi zde ochotně podílí o efektivní postupy, návrhy a nápady, je to pro mě stále naděje, že o ŘP nemusím přijít a neotočí se mi tím svět na jednu stranu vzhůru nohama. Nahrávám sem všem mozkům podklady pro zvážení dalších postupů v tomto řízení, nechci vás zde zahltit zbytečnostmi, proto to sepíšu do obsahu, případně na zeptání nasdílím neodkryté, pokud někdo uvidí informační příležitost.
Průběh vyzvednutí spisu probíhal přibližně tak, že jsem přes recepci s malým vyčkáním dorazil do kanceláře úřednice s připraveným celým spisem. Od počátku příjemné vstřícné chování.
Na mojí žádost o kopii spisu jsme se přesunuli do kuchyňky s tiskárnou, každý dokument okopírován, s doručenkou na papírech i bez.
Zmínil jsem, jestli spis obsahuje i soupis spisu. Ten mi byl ukázán a okomentován, že v něm nejsou zapsány věci, co si úřednice vytiskla ''pro sebe'', aby věděla kam doručit. Jedná se nejspíše o dokumenty - Referenční údaje, Doručenka,..
Mimochodem během tisku se přišly bavit dva úředníci o tom, že se jí z předvolání omlouval člověk, který nemohl dorazit, protože se mu po cestě porouchalo auto na úkor výmolů

. Druhý úředník na to něco poradil a snad potvrdil, že asi ok. Ta mu poděkovala a asi mu to klaplo.
Shodou okolností, četl jsem pečlivě jeden veřejný rozsudek od NSS o jízdě bez SPZ, kde argumentoval člověk (žalobce) víceméně nejdříve 2x s doznáním v přestupku bez SPZ, následně argumentoval s možností upadnutí SPZ na opravovaném silničním úseku s nadměrnými výmoly, doložené článkem o přestavbě silnice z jeho strany. Tento scénář mě zaujmul a rád bych se ještě přesvědčil, jestli bylo žalobci vyhověno. Pak můžu pro zajímavost nahrát.
OBSAH listů
Nahlédnutí do spisu 24.02.2021
Sběrný arch spisu Předvolání - převzetí 28.01.2021
Odpor s podpisem - doručen 3.12.2020 na MHMP
Obálka
Usnesení o doplnění podpisu - převzetí 1.12.2020
Odpor bez podpisu - doručen 9.11.2020
Obálka
ROB-Referenční údaje Sdělení k podání - 11.11.2020 - Zpráva pro mého nezaplaceného právního zmocněnce (právník)- taky o tom, jak je známý svým obstrukčním jednáním Doručenka DS - 17.11.2020 (právník) Přijatá zpráva v DS - 4.11.2020
odpor právníka bez podpisu - 4.11.2020
Průvodka doručeného digitálního dokumentu DS, odesílatel právník Historie dokumentu, právník Příkaz zákaz řízení - 2.11.2020
Karta vozidla
Přehled provozovatelů
Přehled vlastníků
Přehled RZ
Přehled TP
Přehled osvědčení o registraci vozidla
Přehled tech. prohlídek
Evidence řidičů, evidenční karta
Přestupky (celkem)
Obsah spisu (soupis dokumentů) - 24.07.2020 Oznámení o přestupku ze dne 7.7.2020 Úřední záznam PČR ze 7.7.2020 3x foto auta Karta řidiče
Přestupky (celkem)
PČR doplnění informací k úřednímu záznamu - opravují datum přestupku ze 16.06 na 23.06.2020, ponechávají špatné údaje o mém vozidle (píší černé, jde o jasnou šedou metalízu) 2x foto dokladů auta
Opis z evidence rejstříku trestů FO
8x foto na jednom papíru 3x kupní smlouva na jednom papíru
Obálka
Přehled oprávněných úředních osob
Oznámení o přestupku ze dne 23.06.2020 - uvádějí černou barvu místo šedé Obsah spisu ( soupis dokumentů) Úřední záznam - uvádějí, že se přestupek stal 16.06.2020. Auto mimochodem stálo v jízdním pruhu což je zřejmé i z fotek, ale píšou, že nezamezilo plynulému provozufotky musím nahrát až k večeru..