Zdravím všechny, rád bych Vás poprosil o radu v následujícím případu.
Situace:U panelového domu je vjezd do podzemních garáží (vjezd je v pozemku vlastníků,dle katastru), dostatečně siroký na průjezd i podélné parkování. Roky se takto každodenně parkovalo (6-8 aut), než jednu osobu z představenstva napadlo (bez jakéhokoliv projednání) podat žádost na umístění plošného zákazu vjezdu do těchto prostor,s dodatkem pod značkou: ,,Mimo vozidel s povolením SVJ..." Značka je tam nově cca 14 dní. Lidé si ji buď nevšimli a nebo ji ignorovali. Reálně se žádné povolení pro vlastníky SVJ nevydává,jen klíče od vjezdu do garáže za tímto vjezdem. Zákaz stání nikde není.
Spor:Na autě byla botička a za stěračem 2 papírky:
1. Dopustili jste se přestupku: Zákaz vjezdu, dle §125c/1k,zákona č. 361/200, podejte vysvětlení na stanici mestské policii, jinak se to předá magistrátu.
2. O dva dny pozdeji: Tento automobil byl zablokován technickým prostředkem dle ustanovení §17 a Zákona ČNR č. 553/1991 Sb., citace: Dopustil jste se přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu tím,že jste porušil zákaz vyplývající z místní úpravy silničního provozu.
Jakožto majitel vozidla jsem přišel po několika dnech k autu,zavolal,ať sundají botičku a nesouhlasil s pokutou. Měšťáci přijeli, sundali a sdělili mi ještě to,že se mám i tak dostavit na jejich služebnu, kvůli papírku č.1
Vzhledem k tomu,že je tady hodně proměnných,jmenovite:
1. značka je tam nově, asi bych mohl tvrdit,že tam stojím 3 týdny (což je samozřejmě fyzicky blbost a nevím,zda-li by to mělo smysl)?
2. pozemek vlastníků - jsem částečným majitelem
3. pozemek vlastníků - oficiální potvrzení neexistuje,mohl bych si ho vytisknout a použít?
4. papír č.1 - nikdo na 90% neviděl řidiče vozidla vjet do zákazu vjezdu. Musím se i za toto,jakožto provozovatel/vlastník zodpovídat?
5. dali to,jestli to správně chápu, jako dva přestupky. Lze vysvětlit například ten první (vjezd) a použít to následně jako vyřízenou věc pro neplacení botičky?
tak si myslím,že by se to dalo nějak vymyslet a prosím Vás tedy o radu

Dodatek: Při sundavání botičky vjela městská policie do onoho zákazu,aby s botičkou nemuseli jít 10 metrů. Fotku jejich auta v zákazu mám. Dá se to nějak využít?

)