Zdravím a rovnou poprosím o přesun do kuchyně.
Co jsem provedl: 2/2020 jednoho dne ráno jsem přijel k prodejně s potravinami, kde je smíšené parkoviště pro zákazníky prodejny a pronajímané stání pro jakéhokoliv zájemce (soukromé osoby či firmy).
Vjezd na parkoviště označen B1 (zákaz vjezdu všech vozidel) + dodatkovou tabulkou "pro zákazníky Hruška a předplacení nájemníci". Každé stání má vlastní číslo. Uprostřed parkoviště je ještě značka "IP 12 Vyhrazené parkoviště" s dodatkovými tabulkami "E 13 - VYHRAZENO PRO ZÁKAZNÍKY HRUŠKA" a "E 13 - STÁNÍ 1-6".
Jelikož v tu chvíli byla stání 2-6 obsazená (1 je pro invalidy), zaparkoval jsem na nejbližším volném stání, které nebylo zamčené závorou a nebylo označeno jako pronajímané.
Po nákupu jsem si ve svém blízkém obydlí zabouchl klíče od domu i od auta, takže jsem auto musel nechat na místě a odešel do práce. Při návratu z práce bylo auto zabotičkované.
Přivolané hlídce jsem odmítl sdělit kdo tam auto zaparkoval a věc šla na magistrát.
Místo, kde se věc stala:
https://mapy.cz/zakladni?x=15.8207466&y=50.2079686&z=20&pano=1&base=ophoto&pid=68632838&yaw=5.833&fov=1.571&pitch=0.157Další postup:3/2020 - výzva provozovateli k zaplacení určené částky a odpověď provozovatele, kdo byl řidičem
5/2020 - datovkou předvolán řidič (já) k podání vysvětlení, z jednání jsem se omluvil a vysvětlení podal písemně
6/2020 - přišel příkaz, podán odpor
7/2020 - druhé předvolání k podání vysvětlení, tentokrát jsem došel na SO osobně a zopakoval jsem argumenty na svou obhajobu, SO si mlel svou, následně jsem se jště vyjádřil k podkladům pro vydání rozhodnutí
8/2020 - rozhodnutí (vinen), podáno odvolání k SO2
11/2020 - rozhodnutí SO2 - povrzuje rozhodnutí SO1 (vinen)
Ve výzvě provozovateli a v předvolání byl přestupek definován jako porušení dopr. zn. B1. V podaném vysvětlení jsem dokázal, že jsem byl zákazníkem prodejny a vyvrátil přestupek.
V příkazu už přestupek překvalifikovali jako porušení IP12 "vyhrazeno pro zákazníky Hruška, stání 1-6". To jsem se snažil rozporovat, jelikož jsem stál na stání č. 8, nemohl jsem porušit značku, která se vztahuje na stání 1-6. SO1 i přes mou argumentaci stále tvrdí, že jsem značení nerespektoval.
O tom, že jsem si zabouchl klíče a nemohl s autem odjet, jsem se zatím nezmínil a mám to jako taktiku pro SO2.
Moje otázky: 1. Opravdu je moje interpretace značek mylná, že je SO1 tvrdohlavě přesvědčen o mé vině a je vůbec šance uspět u SO2?
2. Dá se u SO2 hrát na zastavení nezávislé na vůli řidiče? (doklad od zámečníka nemám, mohl bych pouze ukecat souseda a našeho pronajímatele, kteří by mi mohli dosvědčit, že jsem si byt opravdu zabouchnul a musel zámečníka volat.)
Všechny poklady k SŘ co nejřív nahraju, je potřeba je anonymizovat, když to bude v kuchyni?
Předem díky za rady.