30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Náklady ve správním řízení  (Přečteno 504 krát)

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Náklady ve správním řízení
« Odpověď #15 kdy: 26 Června 2020, 23:56:03 »

Ano, přesně tak, mají se mi odečíst body. Ale trochu mě vyděsilo, jak jsou rychlí.

Když nasadíte aktivní přístup k délce řízení.. i když nebudete dělat nestandardní kroky (třebas zahraniční zmocněnce) a SO bude na všechno reagovat obratem..
tak bez problému uhrajete že za 2 měsíce se pořád ještě nezačne ani řešit odvolání.

Navíc jen řešení odvolání u SO2 běžně trvá přes 2 měsíce (hodně záleží jaký kraj to je).
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 27 Června 2020, 00:33:41 »

Dobře, děkuji za ochotu a dávám to tady.
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 27 Června 2020, 00:47:21 »

IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28 Června 2020, 23:50:29 »

Když podávám odpor prostřednictvím DS, která z následujících možností je "čistější"?

1) elektronické PDF bez jakéhokoliv podpisu

2) vytisknout, podepsat, naskenovat, poslat
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 29 Června 2020, 00:37:56 »

Čistší je možnost 1. Neuškodí pod dokument na místě, kde by jinak byl vlastnoruční podpis, dát jméno toho, kdo podání činí, normálně jako součást textu (nebo třeba kurzívou, ale žádné obrázky, naskenované čmáranice atp.).

Pokud by vůči extrémně tupému SO bylo nutné zajistit akceptaci podání na první dobrou, lze pod dokument připojit nějaký hint, třeba „Podle § 18 odst. 2 zákona č. 300/2008 Sb. se na toto podání učiněné prostřednictvím datové schránky pohlíží stejně jako na písemné podání vlastnoručně podepsané.“ Ale dávat něco podobného vždy a všude je zbytečné až kontraproduktivní.

Možnost 2 by neměla ničemu vadit, ale ten naskenovaný podpis je tam navíc.
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 01 Července 2020, 15:17:20 »

Dnes osmý den od doručení, podávám odpor. Jsem zvědavý, jak rychlá bude odpověď, s jejich dosavadní nadržeností to bude nejspíše zítra :-) Mám si zajít sám od sebe na úřad prostudovat/nafotit spis, nebo se tím připravím o čas?
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 12 Července 2020, 13:31:08 »

Ahojte,

tak mi přišlo předvolání k ústnímu jednání a skutečně ho poslali už druhý den po podání odporu. Ústní jednání je nařízeno na 23.7. a body se mi mají odečíst 14.8. Můj cíl je tedy jasný. Zvažuji tři možnosti, prosím Vás o posouzení, kterou považujete jako nejlepší.

1) Podat námitku podjatosti:
Vzhledem k tvrzení uvedeném v příkazu ze dne XXX, sz:XXX "K osobě zakročujících strážníků a tím i jejich věrohodnosti správní orgán, vycházeje přitom per analogiam z rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne 27. září 2007, č. j. 4 As 19/2007 – 114, konstatuje, že nemá důvod pochybovat o pravdivosti jejich tvrzení, neboť na rozdíl od podezřelého neměli strážníci na věci a jejím výsledku jakýkoli zájem, vykonávali jen svou povinnost" a následně "Správní orgán nemá v dané věci pochyb o tom, že účastník řízení spáchal uvedený přestupek překročení nejvyšší dovolené rychlosti." podávám námitku podjatosti proti úředníkovi XXX, protože již před nařízeným ústním jednáním nemá pochybnosti o mojí vině a automaticky předpokládá, že strážníci MP jsou věrohodní, zatímco já nikoliv. Mám tedy důvodnou obavu, že jeho chování pří ústním jednání nebude nestranné. Prosím tedy o jeho vyloučení ze správního řízení a následné stanovení nového termínu ústního jednání.

2) Poslat omluvenku. Ve stejný den jsem objednaný k zubaři, dvě hodiny od začátku ústního jednání, místa jsou od sebe vzdálená 20km. Kdyby ústní jednání trvalo déle než hodinu, nebo začalo se zpožděním, mohl by to být pro mě problém.

3) Na ústní jednání se dostavit, seznámit se spisem, požádat o lhůtu 10 dní na vyjádření a případně se potom odvolat.

Děkuji. 
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 12 Července 2020, 13:47:39 »

Pokud Vám jde skutečně jen a pouze o to, aby se stihly odečíst body, nemusíte dělat vůbec nic.

Bylo by ale škoda nezabojovat a nezkusit to vyhrát, postih už se stejně nemůže navýšit, tak není důvod to vzdávat. Na vašem místě bych podal omluvenku, k zubaři určitě chcete jet hromadnou dopravou a to nejde stihnout.
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12 Července 2020, 13:57:18 »

Pokud Vám jde skutečně jen a pouze o to, aby se stihly odečíst body, nemusíte dělat vůbec nic.

Bylo by ale škoda nezabojovat a nezkusit to vyhrát, postih už se stejně nemůže navýšit, tak není důvod to vzdávat. Na vašem místě bych podal omluvenku, k zubaři určitě chcete jet hromadnou dopravou a to nejde stihnout.

Mám povahu takovou, že bych zabojoval a nedal jim to úplně zadarmo. Přece jen 60 v obci za dobrého počasí a viditelnosti nikoho neohrožuje a nenacházel se v okolí jediný chodec. Jde jenom o výpalné za průjezd obcí a já si kvůli němu nenechám vzít řidičák. Jsem ale realista, když jsem ve správním řízení poprvé a ten týpek už to asi dělá nějaký ten pátek.. Pokud si myslíte, že mi omluvenka může v něčem pomoct, tak jí tedy pošlu. Děkuji. 
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 09 Září 2020, 10:24:37 »

Ahoj, přišlo mi VYROZUMĚNÍ, VÝZVA K SEZNÁMENÍ S PODKLADY PRO ROZHODNUTÍ, při čemž správní orgán neakceptoval mojí omluvu z ústního jednání z toho důvodu, že se jednalo o opakovanou omluvu z účasti na ústním jednání, přičemž
opakovaně nebyly důvody omluvy nijak podloženy.

První omluva byla z důvodu návštěvy zubního lékaře a druhá omluva z důvodu operace. Obojí mohu dokázat, ale logicky jsem jim nemohl poskytnout lékařskou zprávu ještě před operací. Neměli by si nejdříve tyto důkazy vyžádat, než zamítnou mojí omluvu?

Já po ústním jednání nějak netoužím, ale doufal jsem, že si tam budu moct ofotit důkazy a nahrát je tady.

Prosím o radu jak postupovat.

Děkuji.   
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 09 Září 2020, 10:55:26 »

A vyžadoval po Vás SO doložení omluvy? Pokud ne, je to zajímavý bod do odvolání – pokud jej nebude vyřizovat KUJMK, ten posvětí SO cokoliv…

Zajistěte si potvrzení od zubaře a tak.
IP zaznamenána

Tiger

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 09 Září 2020, 11:01:09 »

A vyžadoval po Vás SO doložení omluvy? Pokud ne, je to zajímavý bod do odvolání – pokud jej nebude vyřizovat KUJMK, ten posvětí SO cokoliv…

Zajistěte si potvrzení od zubaře a tak.

Dobrý den, SO mě nepožádal o doložení omluvy. Rovnou ukončil proces dokazování. Potvrzení od všeho samozřejmě mám. Mám se dostavit k seznámení s podklady pro vydání rozhodnutí? Přemýšlím, že bych tam nešel a zaslal žádost o zaslání kopie spisu podle https://www.30kmh.cz/index.php?topic=485.0
« Poslední změna: 09 Září 2020, 17:39:26 od Tiger »
IP zaznamenána