Ahoj,
jsem poprvé v životě ve správním řízení. Přišel příkaz. I když jsem pečlivě studoval tuto stránku, nechápu následující věci, prosím někoho ochotného o vysvětlení:
1) Správní orgán mi v příkazu vyhrožuje povinností uhradit náklady správního řízení nad rámec pokuty, jestliže podám odpor a budu uznán vinným:
"Bude-li po podání odporu vydáno rozhodnutí, kterým bude obviněný uznán vinným z přestupku, správní orgán kromě správního trestu pokuty uloží dle ustanovení § 95 odst. 1 zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich povinnost nahradit náklady řízení."
Jak to tedy je? Můžu v případě, že podám odpor platit více, než horní sazbu 2500 Kč? (překročení rychlosti v obci o 10km/h) Google mi podle toho jimi uváděného paragrafu a odstavce dohledal nějaký zákon o zasedání zastupitelstva:-)
2) Pokud podám odpor, který neodůvodním, musí mě následně předvolat k ústnímu projednání? Nebo po podání odporu můžou rozhodnout v můj neprospěch, i když ústní jednání neproběhne?
3) Můžu si na ústním jednání vzít nějakou lhůtu pro nastudování spisu a zpracování svého písemného vyjádření, nebo mi to nemusí být umožněno?
Děkuji.