Děkuji Vám za konstruktivní odpověď. Upřímně, s blížícím se termínem jednání stoupá, bohužel, moje nervozita ohledně situace, tak asi panikařím. Omlouvám se proto za zbytečné komentáře apod., kdy jsem se nechal unést. A s tím souvisí to, že to zbytečně "překombinovávám". Holt je to pro mě zaprvé něco zcela nového (nikdy jsem ve správním řízení nebyl, pokutu jsem dostal jednou v životě 200 kč za parkování a to když jsem měl čerstvě řidičák, takže jsem jako "teenager" nějakou problematiku vzdoru vůči Policii, Úřadům, ... neřešil a konečně za 12 let co mám řidičák mě Policie zastavila jednou a to v tomto přestupku, který řešíme:D), zadruhé stresujícího při představě, když to dopadne špatně, jelikož si nedokážu představit jak bych pak fungoval, ať už ve vztahu k práci (to primárně), tak v osobním životě byť jen 3 měsíce bez řidičáku. Ješte v téhle neštastné době.
Moc si vážím Vašich rad a nezpochybňuji je nijak, ba naopak s tím souhlasím. Jenže ,trochu až obsesivně, se tím zabývám ve většině volného času (kterého mám dost málo), což vede k výše zmíněnému překombinování. Ale to jen můj subjektivní stav, takže samozřejmě může být pro kohokoli bezpředmětné.
K věci bych si dovolil ješte vznést 2 dotazy: 1, Když už jsem tedy odeslal onu žádost o kopii spisu do datovky (kdyžtak postnu, jestli by byl eventuelně zájem) a při tom bych postupoval jak jste navrhli (blanketní odvolání, včasná omluva,...), nebude to nějak kolidovat v můj neprospěch,nepředpokládám ze zákona, spíš potom případně ze strany úředního aparátu, při dalším pokračování řízení?
2, Já se právě na Vaše podněty rozhodl o ten spis zažádat formou elektronickou s úvahou, že tím získám čas (tato úvaha když nad tím s odstupem přemýšlím je asi špatná

) - Mělo by smysl tedy dodatečně "paralelně" pokusit o osobní pořízení kopie spisu ať už skrze nahlížeče, nebo holt, že bych si nějak na sílu v práci vydobyl volno a zašel tam (když už jsem to poslal elektronicky).Ješte (EDIT zde: jelikož mají na to 15 dní, tak asi moc nemohu čekat a spoléhat, že budou jednat rychle a pak bych to už třeba osobně nestih)l - popř. se, jak zmiňoval p. Číkus v téhle fázi na to "vykašlat" a spis řešit až při/po jednání? Předem děkuji za případné reakce!
Omlouvám se, jestli jsou otázky hloupé, nicméně mě zajímá primárně Váš subj. názor., resp. jak byste postupovali v dané situaci Vy.
___
Ještě pozn. pod čarou: dneska jsem věc diskutoval se známým, který s hodou okolností, paralelně se mnou řeší stejný problém a to skrze nějakou agenturu (kdy mu např. právníci údajně řekli, že omluvu zásadně podat co nejpozději...), já osobně v tuto formu nemám nějak důvěru, proto se spíš obracím s prosbami sem