30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 6 7 [8] 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18457 krát)

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Moc nevím, co více chcete, dostal jste poměrně jednoznačný návod, jak postupovat - z ÚJ se co nejdříve omluvit, aby byl prostor pro získání spisu. Proč nevyužijete např. sítě nahlížečů a na co čekáte netuším, zároveň mi není jasné, co chcete od nás slyšet, když nemáte spis.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Moc nevím, co více chcete, dostal jste poměrně jednoznačný návod, jak postupovat - z ÚJ se co nejdříve omluvit, aby byl prostor pro získání spisu. Proč nevyužijete např. sítě nahlížečů a na co čekáte netuším, zároveň mi není jasné, co chcete od nás slyšet, když nemáte spis.

Díky za reakci. Myslím, že jsem okolnosti a časovou osu dostatečně vysvětlil v předchozím příspěvku. Ale dobře tedy “znovu a líp” s pokusem formulovat konkrétní dotaz (měl bych jich více, ale vedlo by to asi jen k nějakému dalšímu neporozumění zde v diskusi).
Chtěl jsem jen vyjádření, resp. názor k postupu, který jsem zvolil, viz výše -  o spis jsem již zažádal před DS - vše viz výše.
K nahlížečům - jsou ve stejné situaci jako bych šel na úřad já sám osobně (vzhledem k nouzovému stavu, blíže viz výše), takže zde nevidím žádný benefit, spíše naopak - ztráta času.

DOTAZ: Je stále, dle Vašeho názoru, lepší omluva předem co nejdříve - která je samozřejmě  složitější ve formulaci, nenárokovatelná stran argumentace proč se nemohu dostavit - mohou ale nemusí moje důvody uznat jelikož nebudou ty, které stanovuje správní řád), než akutní omluva ze zdravotních důvodu, jež dle zákona nemůže být zamítnuta?

Zbytek textu jež jsem psal byl “pro forma” a ve snaze objasnit okolnosti právě proto, že spis nemám, tak se omlouvám jestli Vás to obtěžovalo číst.

edit. ještě jsem zapomněl doplnit, že i v případě akutní omluvy samozřejmě budu požadovat  náhradní termín s adekvátním časovým odstupem a tehdy uvést argumentaci směřující dle situace buď k snaze natahovat řízení, nebo vše dobře argumentačně promyslet, resp. najít procedurální chyby ve spisů apod.,vzhledem také k dostatku času si opatřit a prostudovat spis, konečně, že pochopitelně mám na to právo abych se mohl ústně vyjádřit a neprojednávalo se v mé nepřítomnosti
« Poslední změna: 19 Listopadu 2020, 11:58:06 od jagdtiger »
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Myslel jsem, že půjdete tou bezpečnější cestou - omluvenku s předstihem a v případě, že to nevyjde tak omluvenku bezprostředně před ÚJ. Pokud jste se rozhodl jinak, tak vám to samozřejmě nikdo nebere. Myslel jsem to tak, že všechno důležité co momentálně potřebujete zde máte, případně není těžké to dohledat v rámci fóra, omluvenku sem pak samozřejmě můžete dát ke kontrole.

Ta rada se sítí nahlížečů zdaleka nebyla tak stupidní, jak si myslíte, některý nahlížeč narozdíl od vás může mít čas se na úřad dostavit a spis zajistit.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji Vám za konstruktivní odpověď. Upřímně, s blížícím se termínem jednání stoupá, bohužel, moje nervozita ohledně situace, tak asi panikařím. Omlouvám se proto za zbytečné komentáře apod., kdy jsem se nechal unést. A s tím souvisí to, že to zbytečně "překombinovávám". Holt je to pro mě zaprvé něco zcela nového (nikdy jsem ve správním řízení nebyl, pokutu jsem dostal jednou v životě 200 kč za parkování a to když jsem měl čerstvě řidičák, takže jsem jako "teenager" nějakou problematiku vzdoru vůči Policii, Úřadům, ... neřešil a konečně za 12 let co mám řidičák mě Policie zastavila jednou a to v tomto přestupku, který řešíme:D), zadruhé stresujícího při představě, když to dopadne špatně, jelikož si nedokážu představit jak bych pak fungoval, ať už ve vztahu k práci (to primárně), tak v osobním životě byť jen 3 měsíce bez řidičáku. Ješte v téhle neštastné době.
Moc si vážím Vašich rad a nezpochybňuji je nijak, ba naopak s tím souhlasím. Jenže ,trochu až obsesivně, se tím zabývám ve většině volného času (kterého mám dost málo), což vede k výše zmíněnému překombinování. Ale to jen můj subjektivní stav, takže samozřejmě může být pro kohokoli bezpředmětné.

K věci bych si dovolil ješte vznést 2 dotazy: 1, Když už jsem tedy odeslal onu žádost o kopii spisu do datovky (kdyžtak postnu, jestli by byl eventuelně zájem) a při tom bych postupoval jak jste navrhli (blanketní odvolání, včasná omluva,...), nebude to nějak kolidovat v můj neprospěch,nepředpokládám ze zákona, spíš potom případně ze strany úředního aparátu, při dalším pokračování řízení?
2, Já se právě na Vaše podněty rozhodl o ten spis zažádat formou elektronickou s úvahou, že tím získám čas (tato úvaha když nad tím s odstupem přemýšlím je asi špatná :( ) - Mělo by smysl tedy dodatečně "paralelně" pokusit o osobní pořízení kopie spisu ať už skrze nahlížeče, nebo holt, že bych si nějak na sílu v práci vydobyl volno a zašel tam (když už jsem to poslal elektronicky).Ješte (EDIT zde: jelikož mají na to 15 dní, tak asi moc nemohu čekat a spoléhat, že budou jednat rychle a pak bych to už třeba osobně nestih)l - popř. se, jak zmiňoval p. Číkus v téhle fázi na to "vykašlat" a spis řešit až při/po jednání? Předem děkuji za případné reakce!
Omlouvám se, jestli jsou otázky hloupé, nicméně mě zajímá primárně Váš subj. názor., resp. jak byste postupovali v dané situaci Vy.
___
Ještě pozn. pod čarou: dneska jsem věc diskutoval se známým, který s hodou okolností, paralelně se mnou řeší stejný problém a to skrze nějakou agenturu (kdy mu např. právníci údajně řekli, že omluvu zásadně podat co nejpozději...), já osobně v tuto formu nemám nějak důvěru, proto se spíš obracím s prosbami sem
« Poslední změna: 19 Listopadu 2020, 20:35:14 od jagdtiger »
IP zaznamenána

ipkis

• Zobrazit profil

Pane Jagdtiger. Myslím, že v tuto chvíli je hlavní zachovat klid. Řidičák máte, karty jsou pro Vás rozdané dobře.
Ad 1, nebude
Ad 2, poslechněte Číkuse :-)
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Nervozita je zcela přirozená, nicméně je v tomto případě kontraproduktivní. Obecně je vždycky lepší smířit se s tou nejhorší variantou, protože pak vás takové čekání a nejistota nemohou rozhodit - když o papíry přijdete, tak to nějak vyřešit budete muset a 3 měsíce uběhnou jako voda, znám lidi, co byli na papírech závislí a nechali si je poslat do čistírny na více než 12 měsíců.

Zároveň momentálně není vůbec důvod k panice, z obsahu fóra můžete odtušit, že rozhodnutí SO I v neprospěch obviněného i přesto, že mu naservírujete argumentaci na zlatém podnose, není nějak neobvyklé, ale zároveň to není žádná katastrofa, protože odvolání má odkladný účinek (např.).

Co se týče vašeho dotazu č. 1, tak vězte, že jediný zájem úřadu je zkasírovat pokutu a k vašim právům přihlíží jen proto, že musí (v některých bakalářských pracech z oborů jako veřejná správa apod. se dočtete například taková moudra, jako že zásada, že veřejná správa je služba lidem by měla platit obráceně) . Jelikož ještě žádný škraloup nemáte, tak vám ani lehce obstrukční praktiky nemohou uškodit.

K dotazu č. 2 - žádost není špatně, ale nespoléhal bych na to, že úřad spis pošle (někde k tomu přistupují s respektem k aktuální situaci a spis posílají vždy, někde z toho mají novou vysírací taktiku, jak vám to co nejvíce znechutit a spis nepošlou a nutí vás se na úřad objednat). Momentálně jste v situaci, kdy na jednu stranu se vám řízení vyplatí co nejvíce natahovat, na druhou stranu je potřeba se vyvarovat situace, kdy budete mít lhůtu pro vyjádření k podkladům pro vydání rozhodnutí a stále nebudete mít v ruce spis.

K vaší poznámce pod čarou - záleží, jaké jsou důvody omluvy. Jádrem té rady samozřejmě je opět proaktivní přístup k délce řízení, protože když se omluvíte měsíc předem, tak se může stát, že úřad posune jednání třeba na druhý den. Na druhou stranu je omluvenku potřeba poslat včas - pokud o tom, že se nezúčastníte, víte už v momentě, kdy předvolání dorazí, ale omluvenku pošlete den předem, tak je pravděpodobné, že ji úřad odmítne. Proto se obvykle používají akutní zdravotní obtíže, protože to nemůžete předvídat a úřad to minimálně jednou musí akceptovat.
« Poslední změna: 20 Listopadu 2020, 14:05:20 od IZS »
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Zdravím všechny,
mockrát děkuji za odpovědi a ochotu (a taky specifický typ psychoterapie  :D ). Aji díky tomu jsem dneska s větším klidem, a myslím, že solidně v práci pořešil omluvenku, kterou mě dokonce "zrevidoval" náš právník. Ikdyž si nedělám iluze už jen z toho rozhovoru, že by byl zrovna ve správní problematice výrazněji orientován, tak jsem ocenil jeho ochotu.
Stejně bych ještě, s prominutím, rád otravoval, kdyby na to někdo z Vás kouknul. Nechci zde posílat anonymizované scany, jelikož si myslím, že i po maximální anonymizaci by si i případně (pod)průměrně dotyčný úředník mohl dát 5 a 5 dohromady. Budu moc vděčný když se někdo nabídne, poslal bych to pak do SZ. Kdyby ne, tak pravděpodobně pošlu skrze DS už dnes na Vaše doporučení, přece jen už jsem otálel celkem dlouho a pomohli jste všichni až nad rámec možného.
Jen snad poslední věc co mě napadá - předpokládám, že stačí nascanovat (nafotit mobilem) písemný dokument do PDF a tento poslat skrze DS..?
Jde mi o to, jestli se hňup na úřadě může ohánět prohlášením, že to formálně není v pořádku a chce např. písemně doporučeně apod. Ikdyž to je asi stejně jen hypotetická myšlenka, protože si v principu může vymyslet co chce, aby to neuznal.
Ještě jednou velký dík všem a přeji hezký víkend!

P.S.edit: jako alespoň minimální revanž jsem, samozřejmě, v rámci své profese, komukoliv ochoten poradit, když to pro něj bude účelné a v mých silách, nebo spíše znalostech z dané oblasti - ať už přímo odborně, nebo v rámci základního povědomí o subtypu práva s tím souvisejím
« Poslední změna: 20 Listopadu 2020, 16:51:07 od jagdtiger »
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Klidně pošlete, ale podle mě na tom není žádná věda.

S formou si nedělejte těžkou hlavu, pokud nevymýšlíte věci jako podání psané rukou - zvýrazňovačem apod., tak to na 99 % bude pro úřad akceptovatelné, můžete si taky udělat jednoduchý test skrz § 37 SprŘ.
« Poslední změna: 21 Listopadu 2020, 00:04:59 od IZS »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

jagdtiger> Jak to vypadá s odvoláním proti rozhodnutí o opravě data narození?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

zdravím všechny, bohužel asi zdejší komunitu zklamu, ale poté co jsem nad vším přemýšlel, tak jsem rezignoval ve smyslu předání celé věci advokátní kanceláři, na kterou mi dal tip kamarád, který má s nimi opakovaně dobré zkušenosti...prostě na to nemám...ani čas ani energii :( potřebuji teďka akorát kopii spisu (nahlížeče) v Brně...nevěděli byste o někom? děkuji!
P.S. na před týdnem podanou žádost do DS úřádu o kopii spisu prozatim bez odpovědi, doručenka byla hned ráno minulý čtvrtek, mají jistě oněch 15 dní, ale nedělám si iluze o jejich spolupráci, zítra tam budu muset zavolat
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Hovor si samozřejmě nahrávejte.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jak dopadlo nahlížení?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Zdravím,
kamarád mi tam zašel a spis nafotil + sám úředník mu vydal kopii spisu bez jakýchkoliv komentářů. Trochu jsem překvapen, co je v protokolu Policie uvedeno - z jejich strany (resp. dokumentace) nutno dodat (a čekám opět klasické komentáře), ale vše co tam uvedli (a psát ani nemuseli) bylo maximálně v můj prospěch. Např. ikdyž se mě ptali co jsem měl za piva a já, debil, řekl, že desítky, tak v protokolu jsou jen "2 piva". Ale i další věci vč. jejich hodnocení mojeho "stavu", kdy mi dali "plný počet bodů". Konče jejich písemným vyjádřením. To je sice možná fajn (nebo nevím - jestli v tom vidíte naopak nějakou sviňárnu, tak budu rád za jiný pohled ale nevidím ji), ale samozřejmě předpokládám, že orgán a konkrétní osobu, stejně jako moje příp. obhajoba tyhle "plusové body" neřeší/je jim to jedno...Jestli v tom naopak vidíte nějakou společnou taktiku PČR a úřadu, tak budu rád jako vždy, za každý postřeh, vč. těch negativních jaký jsem naivní debil třeba. Koncem nutno říct, že když srovnám písemnou kopii s fotodokumentací originálu, resp. nějaké nesrovnalosti v obsahu spisu a materiálem, tak nevidím na první pohled nějaké evid. nedostatky. Nicméně je možné, že jen nevím kde nebo co hledat. Hezký večer!
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil

Dabel byva ukryt v detailech, nema asi smysl hodnotit nejake stripky, kteryc jste si vsiml sam.
10 stupnu neudava obsah alkoholu, ale obsah mladiny. Uvidite co to je za svinarnu az, jak to bude hodnotit 2 piva SO, ale to uz problem AK.
Potencial vidim v prohlaseni PCR: ŘP mi byl ponechán s komentářem, že evidentně se jedná o zbytkový alkohol a nemám potenciál ohrozit za volantem provoz...
Tedy jednani nebylo nebezpecne a melo by chybet zavineni.

Chyba asi byla v tom, ze jste netrval na krvi, mozna k tomu byl nejaky dalsi duvod.
Presne jste cas neuvedl, ale podle popisu od konzumace ubehl min. pulden a to by melo stacit.
Nevim, jestli je znalost a rychlost zpracovani delta-9-tetrahyhrokanabinolu bezna u lekaru, krev by patrne byla mensi nez 0,24(tedy 0, a namerene hodnoty mohl byt alkohol z ostrikovacu apod.) a hned by byla argumentace snazsi.
Doporucuji tematiku nastudovat pro priste. Nemusi byt priste alkohol to co Vas dostane do problemu, a krev muze byt rozhodujici.
Obdobne se situace muze zopakovat v zamestnani(necekane Vas povolaji apod. a tam to uz muze docela bolet) - osobne jsem mel mozne nahodne kontroly v zamestani - politika firmy.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

jagdtiger

• Zobrazit profil

Prosím o uzamčení/přesunutí do neveřejné sekce, děkuji.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 6 7 [8] 9