30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18461 krát)

jagdtiger

• Zobrazit profil

Pokud nemáte datovou schránku, zbývá Vám teď pouze čekat na dopis. Po e-mailu/telefonu s fízly ani úředníky nekomunikujte.

Vaši poštovní schránku v místě trvalého bydliště někdo pravidelně kontroluje?

Trvalé bydliště mám na adrese mých rodičů, takže ano, schránka je pravidelně kontrolována. Pokud to tedy správně chápu - jakmile dostanu informaci, že mi přišel onen první dopis, tak pro něj fyzicky nemusím a mám kontaktovat přislušný úřad (uvedený na dodejce/podacím listu) a dopis mě přepošlou?

Co se ZP týče, tak jsem dle legislativy věc musel řešit nejdříve u příslušné PČR, avšak moje žádost již byla postoupena a zkoušku mám vykonávat v místě dlouhodobého pobytu. V souvislosti jak ze zkouškou na ZP a oné "spolehlivosti" v zákoně o zbraních, tak hlavně s víkendovým incidentem, jsem si vzpomněl, že jsem cca před 3 měsíci stál autem na veřejné zeleni kvůli katastrofické situaci ohledně parkování v nemocnici, někdo mě udal a policie mi dala botičku za přestupek "zábor veřejné zeleně" (bylo mi řečeno, že pokud se jedná o udání, musí situaci řešit nehledě na okolnosti  - spěchal jsem na op. sál a snažil jsem se to policii slušně vysvětlit - a bohužel nemohou věc vyřešit domluvou, ikdyž by chtěli a o situaci s parkováním ví) situace vyřešena na místě blokovou pokutou - záznam s rozhovoru s policisty nemám. Zkouška na ZP je v tuto chvíli samozřejmě vedlejší oproti ztrátě ŘP, spíše by mě zajímalo, zda má tento přestupek potenciál mi "uškodit" ve správním řízení o ŘP. Děkuji
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jste pitomec, že jste si nechal dát pokutu za zábor, dobře vám tak. Přestupkové řízení ohledně alkoholu to nijak neovlivní (jednak si to asi SO nebude lustrovat, a i kdyby, je to banalita, ke které patrně nijak přihlížet nebude). Ale ohrozil jste zbroják, protože jde o přestupek proti veřejnému pořádku a tedy další z věcí, které ovlivňují spolehlivost ve smyslu § 23 ZbrZ, eviduje se v evidenci přestupků. Takže teď bude záležet na tom, jak si to fízli přeberou, jestli za nespolehlivého budou považovat i toho, kdo má v rozhodném období dva sledované přestupky, ale každý na jiném úseku (a ten jeden je navíc naprostá prkotina, srovnatelná s nesprávným parkováním, které žádný vliv na zbroják nemá).

Okolnosti nemá smysl dodatečně vysvětlovat, pokud jste souhlasil s blokem, je úplně jedno, co a v jaké situaci se stalo, relevantní je pouze to, co je napsáno v bloku.

V každém případě, nechcete-li si dál komplikovat život, zkuste alespoň dokončit to zbraňové řízení dřív, než nabyde právní moci rozhodnutí o alkoholovém přestupku.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Trvalé bydliště mám na adrese mých rodičů, takže ano, schránka je pravidelně kontrolována. Pokud to tedy správně chápu - jakmile dostanu informaci, že mi přišel onen první dopis, tak pro něj fyzicky nemusím a mám kontaktovat přislušný úřad (uvedený na dodejce/podacím listu) a dopis mě přepošlou?
Viz výše, máte více možností. Máte-li to daleko domů, ale blízko na úřad, můžete jít nahlédnout do spisu. Můžete požádat o zasílání na jinou adresu, včetně nového zaslání již doručeného dopisu (ale v tom případě pozor, abyste jasně uvedl, že se to týká jen tohoto řízení, abyste se pak za 10 let nedivil, že vám na tu adresu daný úřad pořád něco zkouší doručovat). A nebo nemusíte nijak komunikovat s úřadem a jen si nechat poštou doslat uložený dopis (znáte-li číslo dopisu RR***CZ, stačí zavolat na pobočku, kde to je uložené). Nebo můžete rodičům dát plnou moc pro vyzvedávání zásilek.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

a bohužel nemohou věc vyřešit domluvou, ikdyž by chtěli a o situaci s parkováním ví
Už jsem to psal jednou a napíšu to znovu - Víte jak poznáte, že fízl lže? ;-) Opakovat každý večer před spaním..
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Dekuji všem za reakce, až mě prijde dopis, tak jej anonymizovany postnu do vlákna.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Na Vašem místě bych si zřídil datovou schránku. Ušetříte si spoustu starostí.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji za radu, okamžitě jsem tak učinil. Možná hloupý dotaz, ale nenašel jsem odpověď ani zde, ani jinde na internetu. Nyní, když mám DS zřízenu, tak již nemusím řešit problematiku doručení resp. vyzvednutí dopisu poštou (vzhledem k výše uvedeným důvodům...), ale zpráva od úřadu příjde automaticky do DS? Děkuji
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ano, všechny dopisy od úřadu vypravené od okamžiku zřízení/zpřístupnění DS už budou padat do DS. Pokud jakýkoli úřad pošle i přesto papírovou poštu a pošťačka desátý den hodí dopis do schránky, dopis není právoplatně doručen (s výjimkou stavu, kdy si pro dopis zajdete osobně na poštu nebo potkáte pošťačku - prostě nesmí být záznam o tom, že jste se s dopisem mohl seznámit)

To znamená, že pokud teď visí na poště dopis, platí pro něj ještě fikce podle okamžiku vypravení, tedy když jste ještě DS neměl.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Tak nejprve musíte DS aktivovat což znamená přihlásit se do ní a teprve od tohoto okamžiku veškeré písemnosti vypravované státními orgány mají být doručovány do DS. Respektive pokud budou doručovány jinak nenastane na nich fikce doručení (což pro Vás může být výhodné).
Takže moje rada je taková: Prosrtudujte si tady informace o doručování. Monitorujte poštovní schránku v místě trvalého bydliště. Pokud tam bude vhozeno poučení o zásilce na poště, uvažte, zda to mohli posílat před či po aktivování DS a podle toho se zachovejte. Případně se s námi o info podělte a pokusíme se to nějak rozklíčovat. Po 10 dnech by Vám měli písemnost hodit i bez Vaší účasti do schránky. Pak budete vědět přesně, zda je nebo není doručeno fikcí a zase podle toho budete konstruovat další strategii.
Pokud se úřad bude plést a stále Vám posílat poštou místo do DS můžete při pevných nervech a tom celý případ vyhrát.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Počítám, že když jsem si DS založil dnes odpoledne na poště a okamžitě se do ní přihlásil (a tím ji aktivoval) a incident se stal v jiném městě o víkendu v sobotu večer, tak je velmi nepravděpodobné, že by stihli odeslat (natož tak doručit) onen dopis na adresu mého trvalého pobytu. Každopádně děkuji a budu informovat.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Když už jste si pořídil DS, tak to hlavně úřadu aktivně nehlaste a sám zatím DS pro komunikaci nepoužívejte, třeba budete mít štěstí a SO bude doručovat poštou k rodičům ...
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Chápu to tedy dobře, že když mám nastavené notifikace e-mailem, příjde mi upozornění na novou zprávu (nebo nepříjde v případě, že dopis "chybně" doručí poštou - potom jej mohu ignorovat?) ale DS neotevřu, tak mám "navíc" oněch 10 dní v rámci fikce doručení?
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ano, notifikace upozorní na novou dodanou zprávu. Za doručenou se zpráva považuje až v okamžiku přihlášení oprávněné osoby, nebo po uplynutí 10 dní od dodání (co nastane dřív).
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

jagdtiger

• Zobrazit profil

*Před dvěmi minutami mi přišla notifikace o nové zprávě v DS, samozřejmě jsem se již nepřihlásil, nicméně myslíte, že je možné, že skutečnost o založení DS se úřád dozvěděl tak "rychle" a může se již jednat o jejich zprávu?:(
P.S vím, že se jedná čistě jen o "teoretizování", nahlédnu tam až po 10 dnech, ale zarazilo a divil bych se, kdyby zvládli být tak pohotoví - čímž jsem si asi moc založením DS v získání času nepomohl, nebo je spíš pravděpodobné, že jde o nějakou systémovou zprávu/něco jiného..?
Jedná se o zprávu do vlastních rukou*
« Poslední změna: 16 Června 2020, 18:22:34 od jagdtiger »
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Nejspíš to bude jen nějaká vítací systémová zpráva. Mělo by jít poznat i ze základní notifikace (na příště si lze zapnout rozšířený obsah včetně odesilatele a předmětu). Pokud je v notifikaci uvedena "datová zpráva do vlastních rukou číslo ..." bude to od úřadu. Pokud tam je "nová systémová zpráva číslo ..." je to nějaký systémový spam.
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.
Stran: 1 [2] 3 4 ... 9