30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP  (Přečteno 815 krát)

Ustecan

• Zobrazit profil
[WIN] Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP
« kdy: 11 Prosince 2019, 14:23:52 »

Dobry den ve spolek, stale se mi takova kuriozni vec a zadam o radu.

Autem, ktere vlastni pravnicka osoba jsem projel zakaz vjezdu. Na konci jsem byl privitan mestskou policii a pozadan o doklady. Zacal jsem polemizovat o smyslu zakazu a doklady nevydal. Po peti minutach straznik uz nemel chut poslouchat moje reci, auto zepredu vyfotil a oznamil mi, ze prestupek posle na urad.
Jake bylo moje prekvapeni, kdyz mi do moji osobni datove schranky na fyzickou osobu dorazilo predvolani k podani vysveteleni (straznik nevidel moje doklady, ale zrejme nekde nasel moje udaje, jsem jednatel pravnicke osoby, ktera vozidlo vlastni).

U vysvetleni jsem uvedl, ze jsem na miste nebyl. Urad si dozadal pisemny popis prubehu situace od straznika, ktery uvedl ze jsem doklady predlozil. Cislo dokladu vsak ve formulari o oznameni chybi.

Nasledne doslo rozhodnuti, kde jsem uznan vinnym.

Ma smysl se odvolavat, a pripadne na co? Diky.

Prosim o neverejne reseni.

EDIT: Téma jsem na žádost jeho zakladatele přemístil do neveřejné části. -kdo-
« Poslední změna: 11 Prosince 2019, 15:40:29 od kdo »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2019, 14:24:56 »

Urcite ma smysl se odvolat. Ale chtelo by to spis.
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2019, 14:30:23 »

A mohl vůbec vidět jak kolem toho zákazu projíždíte, když vozidlo stavěl až "na konci"?
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2019, 15:15:42 »

A taky, když fotil, nemá Vás na fotce?
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Prosince 2019, 09:17:12 »

Posilam odkaz na rozhodnuti, kde by vsechno melo byt. https://www.dropbox.com/s/gczhjm4ci38mw6e/rozhodnuti1.pdf?dl=0

Na fotce nejsem, do vozidla neni videt.
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Prosince 2019, 10:07:41 »

Odvolání je zadarmo. I když ho zamítnou, nic vás to nebude stát, nijak si neuškodíte, jenom tím dojde k odkladu právní moci prvostupňového rozhodnutí. To dostaveníčko 30. 08. 2019 je docela nestandardní. Za této situace, kdy je úřední záznam MP v rozporu s tvrzením sprostého podezřelého, měli být opičáci předvolání jako svědci.
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Prosince 2019, 16:43:17 »

Ja to vidim tak, ze s tim co jsem rikal - ze tam chybi cislo dokladu - se nijak nevyporadali. Jinak moc nevim, jak odvolani postavit, puvodne jsem myslel, ze tim ze chybi cislo dokladu me neuznaj vinnym a budou dal hledat ridice u majitele vozidla, pravnicke osoby...
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Prosince 2019, 20:00:21 »

...a budou dal hledat ridice u majitele vozidla, pravnicke osoby...

No ono není proč ho hledat. Pouhý průjezd zákazem vjezdu není SPRDELizovatelný anébrž nezakládá přestupek provozovatele. Na SPRDEL by šlo překlopit jedině parkování za zákazem vjezdu. Proto si asi tu Vaši lustraci vymysleli.
Na Vašem místě by se odvolával až do ..... třeba Brusele :)

Možná požádejte o přesun do kuchyně - čtou to tady a tohle je celkem ojedinělý a snadno identifikovatelný případ.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Prosince 2019, 21:10:19 »

Meli by jsme byt v kuchyni, jestli to tu spravne vidim...:) Odvolam se urcite, mate doporuceni na co tedy?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12 Prosince 2019, 22:51:47 »

sry...nějak jsem to přehlédl
No stále rozporujte to, že jste řídil Vy.
« Poslední změna: 12 Prosince 2019, 22:53:37 od pk202 »
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 13 Prosince 2019, 00:13:48 »

Chtělo by to opravdu celý spis - co je v tom podání vysvětlení, oznámení, na fotkách, co přesně MP doplnila na vyžádání úřadu. Skutečně jste nepředkládal žádné doklady, ani ŘP? V rozhodnutí se uvádí, že v oznámení MP je něco o tom, jak jste diskutoval o blokové pokutě, viditelnosti a platnosti značky atp. Nezdá se pravděpodobné, že by toto vše proběhlo bez jakéhokoliv ztotožnění ...

Každopádně v tuto chvíli lze odvolání opřít čistě o nepřezkoumatelnost rozhodnutí. Např.

Obviněný podává odvolání proti rozhodnutí Magistrátu města Ústí nad Labem ze dne x.x.2019 sp. zn. xxx
... v plném rozsahu. Správní orgán v rozporu s § 3 správního řádu nepostupoval tak, aby byl zjištěn stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti, a pravděpodobně též nesprávně hodnotil důkazy a neprovedl důkazy, které jsou potřebné ke zjištění stavu věci. Konkrétní vady v postupu správního orgánu není odvolatel s to blíže označit, neboť odůvodnění rozhodnutí je nepřezkoumatelné. Neobsahuje vůbec hodnocení důkazů, tedy vysvětlení, jaké důkazy správní orgán provedl, jak je vyhodnotil, co z nich zjistil, jak vypořádal existující rozpory, a proč některé důkazy neprovedl. Správní orgán pouze vyjmenovává součásti spisu, konkrétně oznámení přestupku, fotodokumentaci, výpis z evidenční karty řidiče, protokol o ústním jednání, záznam o podání vysvětlení a úřední záznam Městské policie Ústí nad Labem. Protokol o jednání jako takový vůbec není důkazem ani důkazním prostředkem, záznam o podání vysvětlení ze zákona (§ 137 odst. 4 správního řádu) nelze jako důkazní prostředek použít, výpis z EKŘ neposkytuje žádnou informaci o tom, zda se předmětný skutek stal ani kdo jej spáchal. Patrně správní orgán vycházel výhradně z oznámení přestupku a úředního záznamu MP, což je v rozporu s ustálenou judikaturou NSS (např. viz například rozsudky ze dne 22. 1. 2009 č. j. 1 As 96/2008-115, ze dne 9. 9. 2010 č. j. 1 As 34/2010-73, či ze dne 14. 3. 2019 č. j. 3 As 231/2017-49). Proto obviněný navrhuje, aby nadřízený správní orgán, neshledá-li důvody pro zastavení řízení, napadené rozhodnutí zrušil a věc prvostupňovému orgánu vrátil, neboť jiný postup v případě nepřezkoumatelného rozhodnutí nepřichází v úvahu. Současně obviněný ve smyslu § 36 odst. 2 správního řádu žádá, aby byl informován o předání věci odvolacímu správnímu orgánu a byla mu doručena kopie stanoviska prvostupňového orgánu zaslaného odvolacímu orgánu ve smyslu § 88 odst. 1 věty prvé správního řádu.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 13 Prosince 2019, 11:30:14 »

Diky za odpoved. Spis doplnim. Ono je to vesmes ale vse popsano v tom rozhodnuti - ty veci o diskutovani byly uvedeny v pisemnem vyjadreni straznika MP, ktere si vyzadal magistrat po ustnim jednani.
Skutecne jsem diskutoval, ale prave kvuli te diskuzi jsem nepredlozil zadne doklady. To je to co me na tom zarazi a proc celou vec resim.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 13 Prosince 2019, 12:56:44 »

Spis doplnim. Ono je to vesmes ale vse popsano v tom rozhodnuti ...
Ano, já si podle rozhodnutí, informací od vás a obecných zkušeností umím domyslet, co zhruba ve spisu bude. Jenže to „zhruba“ v této fázi nestačí, podáváte odvolání a implicitně tvrdíte, že rozhodnutí je od začátku do konce úplně špatně. Pokud jediným pramenem je samotné rozhodnutí, máte dost zúžený argumentační prostor, např. když jako zde rozhodnutí tvrdí, že skutkové závěry jsou v souladu s obsahem spisu, můžete tomu jen věřit nebo nevěřit, ale nelze to ověřit.

Momentálně je to asi jedno, protože absence jakéhokoliv odůvodnění ke skutkovým závěrům by měla být dostatečná pro zrušení rozhodnutí (použijete-li navržený text). Ale v druhém kole už by to určitě spis chtělo. Pokud strážnice opravdu neviděla žádný doklad, tak je jen dobře, že se její případný výslech odloží, zřejmě ji půjde vhodně zvoleným postupem uvařit (např. při předložení dokladů na místě by vás měla někde vylustrovat, o čemž by měla existovat digitální stopa, stejně tak bude existovat, pokud vás v nějakých registrech hledala dodatečně - a bude i vidět, co přesně vyhledala, pokud naopak to oznámení sepsala čistě z veřejných zdrojů, bude i informace o tom, že nelustrovala vůbec nic, případně jen auto, ve váš prospěch).
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 13 Prosince 2019, 14:51:34 »

Jasne, chapu. V pondeli dodam komplet, tu posledni cast s zadisti o vyjadreni a vyjadrenim musim vyzvednout na urade.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 16 Prosince 2019, 14:17:47 »

Taky tady odkaz na cely spis : https://www.dropbox.com/s/dhb06fve5yxusel/2019-12-16_13-27.pdf?dl=0

Chybi tam rozhodnuti, ktere jsem jiz odkazoval, to je zde : https://www.dropbox.com/s/gczhjm4ci38mw6e/rozhodnuti1.pdf?dl=0
IP zaznamenána