30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP  (Přečteno 828 krát)

Ustecan

• Zobrazit profil
Re:Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP
« Odpověď #45 kdy: 30 Března 2021, 12:57:54 »

Jinak jeste k tomu promlceni - advokat, ktery podaval spravni zalobu se k tomu vyjadril takto:

Pokud jde o promlčení. Přestupek měl být spáchán 16. 7. 2019. Promlčecí doba byla přerušena úkonem „Oznámení o zahájení řízení“ (červenec 2019). Do 1 roku mělo být vydáno rozhodnutí – to bylo vydáno 2. 12. 2019. Ale bylo v rámci soudního řízení zrušeno (zrušil jej sám správní orgán), takže jakoby vydáno nebylo.

Podle § 32 zákona o přestupcích platí:

Stavení a přerušení promlčecí doby

(1) Do promlčecí doby se nezapočítává doba,

a) po kterou se pro tentýž skutek vedlo trestní řízení,

b) po kterou bylo řízení o přestupku přerušeno proto, že bylo možné očekávat uložení trestu obviněnému z přestupku za jiný skutek v trestním řízení, přičemž správní trest, který lze uložit v řízení o přestupku, je bezvýznamný vedle trestu, který by bylo možné uložit v trestním řízení,

c) po kterou se o věci vedlo soudní řízení správní,

d) po kterou trvalo podmíněné upuštění od uložení správního trestu.

Já mám ve spise poznámku o datu 22.5.2020 jako o datu podání správní žaloby. Soudní spor byl zastaven až 16. 12. 2020. Délka soudního řízení tedy běžela 7 měsíců.

Když odečtu březen 2021 – červenec 2019 (20 měsíců) a nebudu do lhůty počítat 7 měsíců soudního řízení správního, pak pořád od zahájení řízení (7/2019) do případného vydání rozhodnutí (3/2021 a dále) již uplynula lhůta delší jak 1 rok, konkrétně 20 měsíců mínus 7 měsíců soudu, což je 13 měsíců. Takže by mělo být promlčeno.

IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 30 Března 2021, 13:48:15 »

Tahle analýza je neúplná a nejspíš i nesprávná.

Nesedí mi už začátek, píše se tam o zahájení řízení v 7/2019 (prostým oznámením, tj. ne příkazem), ale ve vašem timeline tou dobou úřad chtěl zatím jen podání vysvětlení a zahájil až příkazem.

K druhému restartu došlo vydáním nepravomocného rozhodnutí SO1. Tohle rozhodnutí prý mělo být v souvislosti se soudním sporem zrušeno, ale to z vystavených dokumentů neplyne, zrušeno bylo zatím jen zamítnuté odvolání, rozhodnutí z prosince 2019 formálně klidně ještě může SO2 potvrdit, tedy znovu odvolání zamítnout, jen tentokrát jako sice ne opožděné, ale nedůvodné. Tedy pokud nám něco neuniklo, není (zatím) splněn předpoklad, ze kterého analýza vychází, tedy že rozhodnutí SO1, které přerušilo lhůtu bylo zrušeno. A osobně se domnívám, že neplatí ani implikace, že kdyby zrušeno bylo, že by tím ztratilo účinky přerušení lhůty, tedy že by se na něj mělo procesně pohlížet jako na nikdy nevydané. Nevím, zda je to už jednoznačně judikováno, ale vycházím-li z analogie s během promlčecí doby v trestním řízení, nepředpokládám, že by se ten nastíněný výklad ujal (a nedám za to sice ruku do ohně, ale nepřipadá mi moc pravděpodobné, že by mi unikl případný pro obviněného příznivý judikát ve smyslu toho, co píše advokát).

I kdybychom to ale takto počítali, ve vašem případě to nedělá moc velký rozdíl. Zahájeno bylo podle všeho až doručením příkazu 14.10.2019, tedy i při neuvažování účinku vydání rozhodnutí SO1 by to vycházelo tak, že kdyby teď KÚ rozhodnutí SO1 zrušil a vrátil k novému projednání, musel by SO1 rozhodnout někdy do půlky května - což je skoro totéž jako začátek července, teoreticky to stihnout jde, prakticky při uvážení obvyklých prostojů na straně úřadů ne.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 14 Dubna 2021, 12:04:56 »

Tak došlo k aktivování krajského úřadu a přestupek se vrácí na SO1. Nechtěli doplnit blanketní odvolání a rovnou přezkoumali, co bylo na postupu SO1 špatně a navrhli, jak to má udělat správně. Podle jejich výkladu vychází promlčecí lhůta na 30.6.2021
Mám z toho pocit, že postupovali důkladně, nebo někdo prokoukl moji chabou anonymizaci a slídil tady.
Odkaz : https://www.dropbox.com/s/j0ssa89xu55or2w/vraceno%20%281%29.pdf?dl=0
« Poslední změna: 16 Dubna 2021, 09:16:22 od Ustecan »
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 14 Dubna 2021, 12:32:59 »

V rozhodnutí SO2 není asi nic, co by mě nějak uráželo. Anonymizaci máte skutečně chabou i nadále (strana 3, druhý odstavec), ale na fóru je téma skryto, nelze úplně vyloučit, že sem úřad nějak infiltroval, ale spíš bych fakt, že rozhodnutí neodflákli a především to od sebe odkopli, přičítal tomu, že projeli soud, vědí, že jste angažoval advokáta, a nechtějí něco podobného zopakovat.

Vaše aktuální pozice je poměrně pohodlná. Můžete si vybrat, zda to dotáhnout do prekluze, jsou méně než 2 měsíce, SO musí nařídit výslech svědků ... A nebo naopak o provedení výslechu aktivně usilovat a pořádně si tam ty opičáky vychutnat.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 14 Dubna 2021, 12:40:07 »

Nechtěli doplnit blanketní odvolání a rovnou přezkoumali, co bylo na postupu SO1 špatně a navrhli, jak to má udělat správně.
To ale ubrali SO1 právo se rozhodovat, zda nevyhoví autoremedurou. Já bych proti rozhodnutí SO2 podal námět na přezkum. A stížnost.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 26 Července 2021, 12:37:50 »

Řizení zastaveno, prekluze. Na dokument o zastavení čekám, zaplacená pokuta již byla vrácena.
IP zaznamenána