kdepak, dává to po měsíci. Mně jen dlouho trvalo, než sem našel Vaši stránku. Nevěděl jsem link... takže sem to sem hodil až teď...
Posílám jen pro info, co mi bylo posláno.
jasan. já v takový situaci na úřad dojdu, nechám si okopírovat spis a požádám o lhůtu k doplnění. ve lhůtě jim pošlu hromadu nesmyslných námitek, se kterými se v rozhodnutí nějak vypořádají, ale klíčovou munici si nechám na odvolání.
Já už se jednou odvolal. To můžu znova? První mi došlo vyrozumění (bez jakýhokoliv pozvání), že se rozhodlo, že sem tam jel a že mám zaplatit. Tak sem poslal dopis, že s rozhodnutím nesouhlasím.
Tak stanovili termín, kdy bude přestupek projednán. Tak jsem si říkal, že se půjdu seznámit se spisem a uvidím na což, jsem teda zlikvidoval koleno. A tak mám jednání stanovený na toho 11. prosince... Hádám, že po těch jak říkáš "námitkých" už asi žádný odvolání nebude ne?
Podle toho, co píšeš, odhaduju, že ses neodvolával, ale podával odpor. Docela by pomohlo, kdybys sem nahodil veškerou dokumentaci k případu, nebo ji pošli přes PM.
Jasně že bude, odvolání následuje až po rozhodnutí. Teď je to fáze seznámení se s podklady pro vydání rozhodnutí. Vzhledem k tomu, že neproběhlo ústní jednání (což se použije v odvolání proti rozhodnutí), máš teď několik možností - zajít tam, "seznámit se s podklady", tozn. prostudovat celý spis a nechat si ho okopírovat a vyžádat si lhůtu na doplnění svého vyjádření do spisu, to uděláš písemně. Já v téhle fázi obvykle používám blbosti typu - na osvědčení opicajta není datum platnosti, není jasně vymezeno místo spáchání domnělého přestupku a podobný blbiny. Typicky si vyžádám 2 týdny. S těmihle kravinami se musí úřad vypořádat a to učiní v rozhodnutí. Vlastní odvolání pak míří právě proti rozhodnutí a jeho odůvodnění. Až dorazí rozhodnutí, podáš blanketní odvolání v poslední den, úřad tě vyzve k doplnění ve lhůtě typicky 5 dní. Tenhle tah typicky zabere 4-6 týdnů.
Druhá možnost je vyžádat si kopii spisu písemně a pak reagovat až na odvolání. Tohle bych teď viděl s rizikem, protože když bude ouřada aktivní, bude rozhodnutí dřív, než se dostaneš k obsahu spisu. První varianta je z hlediska aktivního přístupu k délce řízení lepší.
Jakmile budeš mít kopii spisu, nahoď jí sem, nebo pošli přes PM, dodáme další instrukce k postupu.
Odhadovaný průběh: 11/12 se seznámíš se spisem a vyžádáš lhůtu na doplnění 2 týdny. Padají do toho vánoce, takže možná úředník svolí k dodání až po novém roce. I kdyby ne, letos už rozhodnutí nevydá. Řekněme, že realisticky nevydá rozhodnutí dřív než v lednu. Pak blanketní odvolání po 15 dnech. Dalších 11-12 dní na doručení ohledně doplnění odvolání + 5 dní na vlastní podání, takže odvolání jako takové nebudeš podávat dřív než v únoru - březnu.
takže klid, zajisti kopii spisu a pak dej vědět
BB