30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Opakované predvolání - jak se omluvit?  (Přečteno 168 krát)

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Opakované predvolání - jak se omluvit?
« kdy: 03 Listopadu 2019, 08:36:23 »

Speeding, zastaven, ztotožněn. SO1 rozhoduje, obviněný se úspěšně odvolává, SO2 přikazuje SO1 nařízení obviněným požadovaného ústního jednání s vyslechem svědků (policistů).

Obviněný se z prvního ústního jednání těsně před jeho uskutečněním úspěšně omlouvá (bolest zubu, vliv léku a nemožnost dorazit na vzdáleny SO1 v 8:00 pomoci MHD). V omluvence obviněný vyjadřuje přání, aby SO1 termín ústního jednání  s obvinenym konzultoval.  SO1 omluvu se skripenim zubu akceptuje a svolává bez konzultace s obvinenym opakovaně jednání (“dle časových možností správního orgánu”).

Bohužel, tento termín se mi profesně absolutně nehodí. Organizují jako jednatel s.r.o. bez zaměstnanců společensko vzdělávací akci asi pro tisíc lidi a jsem na této akci aktivní i jako řečník. Takové akce dělám pouze 2x ročně, organizace trvá půl roku a jsem na realizaci ekonomicky i reputačně závislý.

Co teď?

Zkusit posunout  termin jednání telefonicky / datovkou? To znamená přiznat barvu a vyloučit zdravotní duvody z omluvy

Omluvit se ze zdravotních důvodu?

Omluvit se z logistických důvodu? Stihnout ranní jednání MHD by znamenalo nasednout na vlak v 4:30 a cestovat téměř 4 hodiny s dvěmi přestupy.

Zkusit najít někoho, kdo svědky vyslechne místo mne?

Podat námitku podjatosti?

« Poslední změna: 03 Listopadu 2019, 08:53:39 od macoch »
IP zaznamenána

Mršťa

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Opakované predvolání - jak se omluvit?
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2019, 09:03:24 »

Co teď?
Zkusit posunout  termin jednání telefonicky / datovkou? To znamená přiznat barvu a vyloučit zdravotní duvody z omluvy

Tohle neprojde, dělají to spíše vyjímečně. Současně tomu nepomáhá ani předchozí akceptovaná omluva.

Omluvit se ze zdravotních důvodu?

Tohle je řešení, akorát je potřeba neprůstřelná omluvenka a doktor. V omluvence musí být ideálně to, že se pan XY nemůže pro zdravotní důvody účastnit ústního jednání.

Omluvit se z logistických důvodu? Stihnout ranní jednání MHD by znamenalo nasednout na vlak v 4:30 a cestovat téměř 4 hodiny s dvěmi přestupy.

Tohle s největší pravděpodobností neprojde, SO obecně nezajímají takové důvody a i přes to, že by měli v rámci základních zásad uvedených ve SŘ k takovým důvodům přihlížet, tak na to z vysoka se.... Nicméně bych z toho dovodil že je SO1 podjatý a podal bych námitku podjatosti, což oddálí ústní jednání. Jedním z hlavních důvodů podjatosti by pak mohl být právě nařízený čas jednání. SO se snaží obviněnému zcela záměrně zabránit uplatnit svá práva.

Zkusit najít někoho, kdo svědky vyslechne místo mne?

Ano, tohle také jde, ale ta osoba musí mít určité dovednosti. Taky by to mohla pěkně pos...
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2019, 09:48:57 »

Ještě je možnost na jednání místo sebe poslat zmocněnce.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2019, 01:38:44 »

Jestli je to jak říkáte a jestli vám záleží na tom vyslechout policisty a něco si od toho slibujete, zkuste nejprve normálně zavolat ouředníkovi, vysvětlit mu situaci a požádat ho ho jedno či dvoudenní odklad. Pokud to nevyjde, pošlete zmocněce. Jinak riskujete, že SO UJ a výslechy provede bez Vás.
IP zaznamenána

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2019, 14:33:40 »

Takže jsem zkusil s SO1 zahrát otevřenou hru. Volal jsem a vysvětlil jsem, že se z profesních důvodů prostě dostavit nemohu. Odpověď: "není povinností SO toto řešit."

Takže to vypadá na námitku podjatosti... pokud nemáte někdo lepší nápad.

Těžko najdu někoho, kdo bude chtít jít na ÚJ místo mne.

IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2019, 14:40:03 »

Zkuste napsat kde a kdy a třeba se někdo najde.
IP zaznamenána

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Listopadu 2019, 22:14:33 »

Velké Meziříčí, 20.11. 9:00 - pokud by se našel někdo, kdy by pomohl s vyslechem policistu, byl bych rad. Argumentaci a otázky bych připravil.
IP zaznamenána