Speeding, zastaven, ztotožněn. SO1 rozhoduje, obviněný se úspěšně odvolává, SO2 přikazuje SO1 nařízení obviněným požadovaného ústního jednání s vyslechem svědků (policistů).
Obviněný se z prvního ústního jednání těsně před jeho uskutečněním úspěšně omlouvá (bolest zubu, vliv léku a nemožnost dorazit na vzdáleny SO1 v 8:00 pomoci MHD). V omluvence obviněný vyjadřuje přání, aby SO1 termín ústního jednání s obvinenym konzultoval. SO1 omluvu se skripenim zubu akceptuje a svolává bez konzultace s obvinenym opakovaně jednání (“dle časových možností správního orgánu”).
Bohužel, tento termín se mi profesně absolutně nehodí. Organizují jako jednatel s.r.o. bez zaměstnanců společensko vzdělávací akci asi pro tisíc lidi a jsem na této akci aktivní i jako řečník. Takové akce dělám pouze 2x ročně, organizace trvá půl roku a jsem na realizaci ekonomicky i reputačně závislý.
Co teď?
Zkusit posunout termin jednání telefonicky / datovkou? To znamená přiznat barvu a vyloučit zdravotní duvody z omluvy
Omluvit se ze zdravotních důvodu?
Omluvit se z logistických důvodu? Stihnout ranní jednání MHD by znamenalo nasednout na vlak v 4:30 a cestovat téměř 4 hodiny s dvěmi přestupy.
Zkusit najít někoho, kdo svědky vyslechne místo mne?
Podat námitku podjatosti?