Zdravím všechny,
stala se mi taková nemilá věc. Byl jsem zastaven hlídkou PČR v Praze a vyzván k dechové zkoušce. Dräger naměřil 0,41 promile, po cca 4 a půl minutách 0,40 promile (před odečtem tolerance). Příslušníkům jsem sdělil, že jsem před jízdou žádný alkohol nepožil a že mají Dräger zřejmě špatně zkalibrovaný. Výsledky měření jsem odmítl podepsat a navrhl jsem odběr krve. Více jsem se s příslušníky nebavil. Převoz na odběr krve trval asi 40 minut, ale v krvi naměřeno 0,25 promile. Doktorce jsem nadiktoval hromadu léků, které jsem užíval. Jinak veškerá vyšetření (chůze po čáře, pokus prst - nos) dopadla negativně, v protokolu je uvedeno, že jsem nejevil známek požití alkoholu a ani dech po alkoholu nepáchne. ŘP nebyl zadržen.
Asi za 2 týdny (na Prahu kur*a rychle) přišel příkaz - půl roku zákaz řízení a pokuta. Ve lhůtě jsem podal odpor.
Následně přišlo předvolání k ústnímu jednání - proběhla 1 omluva, odloženo pouze o týden.
Před jednáním jsem nahlédl do spisu a vše si ofotil.
Na ústním jednáním jsem argumentoval tím, že jsem 24 hodin před jízdou žádný alkohol nepožil a navrhl jsem předvolat svědka který toto prokáže. Navíc jsem si před jízdou foukl do komerčního alkoholtestru, který ukázal 0 a opět byl tomu přítomen svědek. Zpochybnil jsem dechovou zkoušku, protože mezi měřeními neuběhlo 5 minut. Namítl jsem, že je z lékařského protokolu zřejmé, že jsem nejevil známky požití alkoholu. Naměřenou hladinu alkoholu v krvi přisuzuji tomu, že užívám hodně léků, které sice neobsahují alkohol, ale mohou zvyšovat mou fyziologickou hladinu alkoholu v krvi. Pro prokázání této skutečnosti jsem navrhl provedení znaleckého posudku. Dále jsem namítl, že mě policisté vůbec o ničem nepoučili, to ale nemohu prokázat, nepořídil jsem žádný záznam.
Po ústním jednání jsem pro zábavu poslal námitku podjatosti, systematickou po novele SprŘ smetou ze stolu, ale namítl jsem i podjatost dotyčného úředníka, protože se choval arogantně a pro jistotu jsem jim v datovce připojil i celý záznam jednání.
Následně jsem poslal 10stránkové vyjádření, kde jsem zrekapituloval pochybnosti ohledně shromážděných důkazů. K právní stránce věci jsem vyjádřil pochybnosti o naplnění materiální stránky přestupku u tak nízké hladiny alkoholu. Dále jsem namítl absenci zavinění vzhledem k tomu, že jsem 24 hodin před jízdou nepožil žádný alkohol (s odkazem na judikáty NSS).
Od té doby zatím klid. Napadá Vás ještě něco, čím bych mohl v tomto případě argumentovat?
Díky moc za jakékoliv rady.
Další postup bych rád řešil neveřejně
Přesunuto do kuchyně