30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Alkohol v krvi 0,25 promile  (Přečteno 223 krát)

xmanxman

• Zobrazit profil
[WIN] Alkohol v krvi 0,25 promile
« kdy: 15 Října 2019, 14:43:52 »

Zdravím všechny,

stala se mi taková nemilá věc. Byl jsem zastaven hlídkou PČR v Praze a vyzván k dechové zkoušce. Dräger naměřil 0,41 promile, po cca 4 a půl minutách 0,40 promile (před odečtem tolerance). Příslušníkům jsem sdělil, že jsem před jízdou žádný alkohol nepožil a že mají Dräger zřejmě špatně zkalibrovaný. Výsledky měření jsem odmítl podepsat a navrhl jsem odběr krve. Více jsem se s příslušníky nebavil. Převoz na odběr krve trval asi 40 minut, ale v krvi naměřeno 0,25 promile. Doktorce jsem nadiktoval hromadu léků, které jsem užíval. Jinak veškerá vyšetření (chůze po čáře, pokus prst - nos) dopadla negativně, v protokolu je uvedeno, že jsem nejevil známek požití alkoholu a ani dech po alkoholu nepáchne. ŘP nebyl zadržen.

Asi za 2 týdny (na Prahu kur*a rychle) přišel příkaz - půl roku zákaz řízení a pokuta. Ve lhůtě jsem podal odpor.

Následně přišlo předvolání k ústnímu jednání - proběhla 1 omluva, odloženo pouze o týden.

Před jednáním jsem nahlédl do spisu a vše si ofotil.

Na ústním jednáním jsem argumentoval tím, že jsem 24 hodin před jízdou žádný alkohol nepožil a navrhl jsem předvolat svědka který toto prokáže. Navíc jsem si před jízdou foukl do komerčního alkoholtestru, který ukázal 0 a opět byl tomu přítomen svědek. Zpochybnil jsem dechovou zkoušku, protože mezi měřeními neuběhlo 5 minut. Namítl jsem, že je z lékařského protokolu zřejmé, že jsem nejevil známky požití alkoholu. Naměřenou hladinu alkoholu v krvi přisuzuji tomu, že užívám hodně léků, které sice neobsahují alkohol, ale mohou zvyšovat mou fyziologickou hladinu alkoholu v krvi. Pro prokázání této skutečnosti jsem navrhl provedení znaleckého posudku. Dále jsem namítl, že mě policisté vůbec o ničem nepoučili, to ale nemohu prokázat, nepořídil jsem žádný záznam.

Po ústním jednání jsem pro zábavu poslal námitku podjatosti, systematickou po novele SprŘ smetou ze stolu, ale namítl jsem i podjatost dotyčného úředníka, protože se choval arogantně a pro jistotu jsem jim v datovce připojil i celý záznam jednání.

Následně jsem poslal 10stránkové vyjádření, kde jsem zrekapituloval pochybnosti ohledně shromážděných důkazů. K právní stránce věci jsem vyjádřil pochybnosti o naplnění materiální stránky přestupku u tak nízké hladiny alkoholu. Dále jsem namítl absenci zavinění vzhledem k tomu, že jsem 24 hodin před jízdou nepožil žádný alkohol (s odkazem na judikáty NSS).

Od té doby zatím klid. Napadá Vás ještě něco, čím bych mohl v tomto případě argumentovat?

Díky moc za jakékoliv rady.

Další postup bych rád řešil neveřejně
Přesunuto do kuchyně
« Poslední změna: 15 Října 2019, 15:47:03 od pk202 »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol v krvi 0,25 promile
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2019, 15:02:48 »

Nejspíše jste to udělal správně. Hlavní linií obhajoby by mělo být nedodržení podmínek návodu (interval > 5 minut mezi měřeními). Buď to usne na MHMP nebo později na MD.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2019, 15:47:03 »

kdo: Dechová zkouška je asi už zajímat nebude.. větší problém bude tohle

v krvi naměřeno 0,25 promile.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2019, 16:37:29 »

Je ve spisu zaznam, jak byla krevni zkouska provedena?

Resenim je tvrdit, ze alkohol se v tele metabolizoval, tedy ovlivneni nebylo zpusobeno pozitim alkoholu... je to steblo... nejake prace jsem tu jiz zverejnil, ale detailne jsem se tomu nevenoval

Je tam ovsem problem ve velkem rozdilu 0,41 a 0,25, coz se lze oprit o Zikmunda a jeho zjisteni nepresnosti drageru... kolik tam bylo minut mezi dychanim a odberem krve?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2019, 19:43:44 »

Omlouvám se, tu krev jsem úplně přehlédl. I tak bych se spolehnul na MD.
IP zaznamenána

xmanxman

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Října 2019, 09:36:47 »

Je ve spisu zaznam, jak byla krevni zkouska provedena?

Resenim je tvrdit, ze alkohol se v tele metabolizoval, tedy ovlivneni nebylo zpusobeno pozitim alkoholu... je to steblo... nejake prace jsem tu jiz zverejnil, ale detailne jsem se tomu nevenoval

Je tam ovsem problem ve velkem rozdilu 0,41 a 0,25, coz se lze oprit o Zikmunda a jeho zjisteni nepresnosti drageru... kolik tam bylo minut mezi dychanim a odberem krve?

V protokolu o lékařském vyšetření je uvedeno, že hladina byla stanovena plynovou chromatografií a kontrola provedena enzymatickou metodou.

Dechové zkoušky proběhly v časech 22:42:57 (0,42 promile) a 22:47:29 (0,41 promile). Do nemocnice jsem byl přivezen v 23:20, kde dechovou zkouškou bylo změřeno 0,28. Odběr krve byl proveden v 23:25 (0,27 promile). Původně jsem to napsal blbě, neměl jsem po ruce protokol.

Chtěl bych to co nejvíce pozdržet nějakými obstrukcemi a úředníka otrávit, aby můj spis zařadil někam na spodek hromádky, ale nic moc mě už nenapadá. Ten zákaz řízení je pro mě v podstatě likvidační. Nahraju tu ještě kompletní spis.

Díky moc.
« Poslední změna: 17 Října 2019, 09:44:09 od xmanxman »
IP zaznamenána

xmanxman

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17 Října 2019, 09:38:29 »

Omlouvám se, tu krev jsem úplně přehlédl. I tak bych se spolehnul na MD.

Jak dlouho jim to na MD obvykle trvá? Chlast podle mě ale řeší přednostně i tam...
IP zaznamenána

xmanxman

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27 Listopadu 2019, 18:22:03 »

Zdravím, tak správní orgán vyvinul opravdu velkou aktivitu. Po ústním jednání jsem napsal své vyjádření, načež bylo rychle vydáno rozhodnutí, které mé námitky většinou nijak nevyvrátilo. Připravuju odvolání. Anonymizované dokumenty přikládám. Pokud by někoho něco napadlo, hodně bych to ocenil - přeci jen jde o papíry. Díky moc.
IP zaznamenána

xmanxman

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 01 Června 2020, 12:02:32 »

Zdravím, rychlý update. Podal jsem proti rozhodnutí obsáhlé odvolání, načež správní orgán 1. stupně vydal rozhodnutí o autoremeduře a chystal se vynést nové rozhodnutí znovu a lépe. Nicméně autoremeduru jsem napadl odvoláním, odvolací orgán mi vyhověl. O několik týdnů později odvolací orgán rozhodoval o mém odvolání proti meritornímu rozhodnutí a opět mi vyhověl (zejména pro chybný výrok rozhodnutí). V současné době je tak řízení úplně na začátku a čekám s čím prvostupňový orgán přijde. Pokud chce někdo detaily, můžu sem hodit odvolání a další písemnosti.
IP zaznamenána