30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Brno Vídeňská 40+  (Přečteno 1595 krát)

speedygonzales

• Zobrazit profil
[WIN] Brno Vídeňská 40+
« kdy: 30 Září 2019, 16:18:25 »

Dobrý den studno vědomostí, prosím zde přítomné osazenstvo o pomoc, jinak končím jak v profesním, tak osobním životě.

Bylo mi ve večerních hodinách změřeno 109km/h na úseku s 60km/h, lokace je vyobrazena v příloze. Měření provedla hlídka ve stříbrné, neoznačené škodě superb.
Vozidlo stálo, tedy nebylo v pohybu. Po záblesku jsem byl odveden k nejbližšímu sjezdu a přilehlému parkovišti.

Na nic se mě nikdo neptal a ani se se mnou nebavil. Jen dechová zkouška = 0, dál jsem byl vyzván k předložení dokladů, řidičáku, techničáku, opět bez vysvětlení (nic jsem nenamítal a doufaje předložil). Pak mi sdělili, že mi naměřili 109, což po odečtu 4km činí 105 a mám tedy vyšší rychlost v obci o 40km/h. Doslova jsem jim řekl, jestli by to nějak nešlo udělat, že jsem skončil tímto v práci (ale neřekl jsem"ano souhlasím, že jsem tolik jel", neptali se mě jestli souhlasím, či ne). Policajt řekl, že mám smůlu, že vidí ve výpisu i chlast a že sem se vybodoval, protože je vidět jak značka auta, tak obličej a byl jsem ztotožněn a věc půjde do správního řízení.

Nic po mě nikdo nechtěl podepsat, vrátili mi papíry a odjeli.

Předešlý prohřešek je zhruba 8 měsíců starý zákaz za alkohol (trestný čin nad 1), potrestán jsem byl vězením na určitou dobu, podmíněně odloženým na 1 rok a ročním zákazem řízení.
Po půlce papíry vráceny na zkušební dobu jeden rok a přičteno 7b, spolu s rychlostí +5b je to konečná definitivně.
Dva týdny na to sem se projel a stalo se tohle.

Prosím pánové o pomoc, moc by mi pomohlo, kdyby se mne zde někdo ujal a radil, kdy co a jak, nechci aby vyhráli!
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Brno Vídeňská 40+
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2019, 16:39:15 »

Počkejte až něco přijde od úřadu a převezměte to poslední den lhůty. Nastudujte náležitosti doručování poštou a datovou schránkou.

Takhle na první pohled mne zaujaly tyto aspekty:

1. Na snímku je vidět obličej? To ten superb fotil dozadu a nebo stál v protisměru?

2. Superb stál na šikmých čarách V 13? (§ 51(1) SprŘ)

3. Superb stál? Pokud použili Ramer, tak bude zajímavé zjistit, zda správně nastavili před měřením radarovou hlavici (viz návod).

4. Pokud bude podjížděné auto na snímku, bude těžké určit, kterému vozidlu byla rychlost změřena (za předpokladu, že použili ramer).
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2019, 17:15:13 »

Děkuji za odpověď "Číkus",

bohužel nemám datovou schránku, takže předpokládám, že jakýkoliv doporučený dopis nechat na poště a vyzvednout 15 den.
Samozřejmě sem neprodleně uvedu jakýkoliv spis a dopis náležitě zabarven jakmile se mi dostane pod ruku.

1) Snímek jsem neviděl, nic mi nikdo neukázal (neptal jsem se na to), stál po směru jízdy,
takže čumák vepředu a kufr čelně ke mě. Byla to rychlost, takže si nejsem jist, jestli záblesk přišel ještě než jsem auto mihl, nebo až po tom.

2) Suberb stál na šikmích čarách "v odstavném pruhu", přesně tak, jak jsem vyznačil v přiloženém PDF a také v přiloženém obrázku k této odpovědi (poloha v pruzích všech tří vozidel sedí na 100%, vzájemnou polohou v okamžiku zachycení už si jist nejsem)

3) Ano superb stál (nepohyboval se), tuším, že odkaz na návod zde naleznu? Ale zatím netuším, čím mě to změřili.

4) Tak trochu v to doufám, opět je to jen moje domněnka a proběhl mi život před očima v momentě záblesku, ale nejspíš by mohl být vůz v zákrytu, minimálně si myslím, že na snímku část bude.

Ještě jednou děkuji!
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2019, 17:22:17 »

Zvažte pořízení datové schránky ve vhodný okamžik (není 100% shoda na tom, kdy tento vhodný okamžik nastane). Dopis vyzvednout nikoli 15. den ale poslední den lhůty dle výzvy od pošty (nejčastěji 10. den; pokud to vychází na nepracovní den, pak následující pracovní den).

Zastavil Vás stejný vůz, kterým jste byl změřen? Kde došlo k zastavení a ztotožnění?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2019, 17:22:48 »

Jde o ŘO, přemísťuji do Kuchyně.

Teď se hlavně uklidněte a počkejte, co udělá úřad. Předpokládám, že cca za 2 měsíce Vám pošlou příkaz, proti tomu bude potřeba do 8 dnů podat odpor. A samozřejmě obstarat spis, abychom mohli hledat chyby v měření. A jen na okraj: zásilky jsou doručeny fikcí 10. den po uložení na poště.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2019, 17:34:51 »

Zvažte pořízení datové schránky ve vhodný okamžik (není 100% shoda na tom, kdy tento vhodný okamžik nastane). Dopis vyzvednout nikoli 15. den ale poslední den lhůty dle výzvy od pošty (nejčastěji 10. den; pokud to vychází na nepracovní den, pak následující pracovní den).

Zastavil Vás stejný vůz, kterým jste byl změřen? Kde došlo k zastavení a ztotožnění?

Ano, zastavil mě stejný vůz, hned po bliknutí jsem uviděl ve zpětném zrcátku diskotéku. Vozem jsem se nechal předjet a poté jej následoval k nejbližšímu parkovišti, jak je vyznačeno na obrázku.
Zde proběhla dechová zkouška a předložení všeho, co bylo žádáno.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30 Září 2019, 17:36:25 »

Jde o ŘO, přemísťuji do Kuchyně.

Teď se hlavně uklidněte a počkejte, co udělá úřad. Předpokládám, že cca za 2 měsíce Vám pošlou příkaz, proti tomu bude potřeba do 8 dnů podat odpor. A samozřejmě obstarat spis, abychom mohli hledat chyby v měření. A jen na okraj: zásilky jsou doručeny fikcí 10. den po uložení na poště.

Budu se snažit a pečlivě dbát rad zde poznaných. Kdyby nic, tak už tahle možnost to s někým diskutovat je oporou!
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30 Září 2019, 17:40:15 »

Jsme teď v neveřejné části fóra, kam mohou pouze stálí členové a hardcore. I tak, prosím, pro jistotu všechny dokumenty důkladně anonymizujte, až je budete vkládat.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30 Září 2019, 18:04:30 »

Mně se to celé zdá nějaké divné.

Superb stál ve směru jízdy a údajně je na fotce i obličej. Nebyl tedy použit (v přední masce) vestavěný ramer. Došlo k záblesku, což ovšem svědčí o rameru (nevím o lidaru, který by užíval blesk). Ramer tedy museli mít v kufru (a nebo na trojnožce mimo vůz). Za jak dlouho by stihl fízl zareagovat, (vystoupit z auta, dát ramer do kufru,) zavřít kufr, nasednout do vozu a dohnat vůz, který kolem projel cca 30 m/s?
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 30 Září 2019, 18:11:37 »

Neviděl jsem, že by někdo něco někam strkal, popřípadě se pohyboval okolo auta. Jak říkám, bliknutí, šel jsem na brzdy a cca 40km/h, nastartovali, zapli světla, diskotéku a jelo se.
Ale nejsem si vědom toho, že bych jim to výslovně potvrdil, že jsem jel tolik a tolik. Jen mi řekli, že jsem ztotožněn a vše je jasné a dobře viditelné a jsem nahranej. Také mě udivuje, že semnou nechtěli nic sepisovat, či jakkoliv dál řešit, ale je pravda, že tahle rychlost a předešlý přečin byla má jediná zastavení, takže nevím, jaké jsou postupy.
« Poslední změna: 30 Září 2019, 18:13:53 od speedygonzales »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 30 Září 2019, 18:13:13 »

Uvidíme co bude ve spisu. Co jste jim (ne)potvrdil na místě není příliš důležité.

Předchozí doporučení stále platí.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Října 2019, 20:29:52 »

Dobrý večer Pánové, stále nic nedorazilo, zítra tomu bude měsíc (pořád mají čas, vím).

Můj dotaz prozatím zní, zdali má smysl využít služeb "nezaplatim.cz s.r.o." ?
V případě, že nejsem stálým klientem za nic neručí a nerad bych skončil třeba s exekucí na krku, že se na to někdo vykašlal a neřešil to.
Má někdo pojem o tom, jestli je tato společnost důvěryhodná?

Nebo, to mám nechat na zde přítomném, podle všeho opravdu znalém osazenstvu? Ale bojím se toho, že pokud to nabere na obrátkách
nebudu se v tom orientovat a něco zbytečně podělám.

Díky za názory :)
IP zaznamenána

Mršťa

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 24 Října 2019, 20:49:20 »

Můj dotaz prozatím zní, zdali má smysl využít služeb "nezaplatim.cz s.r.o." ?

Tohle třeba pomůže https://www.30kmh.cz/index.php?topic=8820.0 ;)
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24 Října 2019, 21:02:43 »

Takže asi jo, no napsal sem tam a uvidíme, pokusím se vše lifrovat sem. Díky za vlákno
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 06 Listopadu 2019, 18:31:30 »

Tak jo Pánové, den D a hodina H.

DOŠEL DOPIS z magistrátu, lhůta deset dnů, vyzvednu jej 8 den.
IP zaznamenána