Takže otázka za milion zní: smí vůbec Eltodo bez mého povolení zpracovávát za účelem dosažení zisku moje osobní údaje, v tomto případě RZ vozidel na mne napsaných?
Podle úředníků Eltodo žádné údaje nezpracovává.. jejich pozice je že Eltodo auto je jen takový pojízdný držák kamery a k záznamům nemá přístup.
Tak pozici úředníků chápu, je blbé říkat, že jejich business stojí trochu na vodě, případně je nelegální komplet od začátku

Osobně mám ve svém seznamu patternů k otestování právě toto - tedy legalitu předávání údajů z "pojízdného držáku na kamery" až na stůl strážníka MP Praha.
Jako nevím, jestli jsem já sám letadlo a ostatní pak blázni, když mi přijde divný, že soukromá firma (Eltodo), která má nejspíš jen smlouvu s akciovkou vlastněnou HMP (TSK) může nějak předávat podklady k podezření o spáchání přestupku orgánu MHMP (MP Praha) a to nejspíš bez jakéhokoliv smluvního mandátu.
Dále když pominu toto, tak s přihlédnutím k případům, kdy měl průšvih majitel prodejny elektrokol, co zveřejnil video se zlodějem, co mu jedno ukradl a k tomu, že já svojí soukromou kameru, co mám pro soukromé účely, musím hlásit UOOÚ, ale kára napěchovaná kamerami se tu za účelem zisku může prohánět po ulicích a točit všechny a všechno, tak mi to přijde opravdu hodně na vodě postavené...
Moji dobrou víru v tomto případě podporuje i dávný případ firmy VP Invest, která měřila, zpracovávala a pak prodávala hotové podklady MP Nový Bydžov k inkasování, který skončil tím, že NSS toto zatrhl jako nepřípustnou privatizaci výkonu státní správy.
Mezi tímto a Eltodo bonzováním nespatřuji, alespoň po technické stránce, velký rozdíl.
Ikdyž mně možná někdo právně znalý opraví s tím, že pes je zakopaný v tomto typu detaily (Eltodo má paušál 9Kč/hlídané místo, nikoli výkonově per přestupek, např.)
Odesláno z mého Redmi Note 4 pomocí Tapatalk