A k čemu by to mělo pomoci? SO nezjistí řidiče, tak to hodí na provozovatele (pokud je to sprdelizovatelné).
Hledání stébélka skoro utonulým v hurikánu:
SO zjistil řidiče tak, že ho provozovatel prásknul. Provozovatel přitom porušil GDPR. SO má jen jeden důkaz proti řidiči, ten nelze pro nezákonnost způsobu získání použít. SO zjistil řidiče ale stíhat ho bez dalšího důkazu nemůže. A na provozovatele hodit taky nemůže, protože řidiče zjistil. Může někdo znalý doplnit, jak by alespoň teoreticky měly soudy postupovat v situaci, kdy proti žalovanému je jen jeden důkaz a ten je nepoužitelný pro nezákonnost?
Je to zoufalost, ovšem v obraně před právní perverzitou s. zmr. mjr. SNB Humla je přípustné cokoli.
Otázka ale je, jestli předání údajů řidiče provozovatelem správnímu orgánu není kryté výjimkami v GDPR ohledně výkonu státní správy.
O GDPR jsem se kdysi zajímal, ale je to více jak rok, takže mi to trochu vybledlo, nicméně tuto pojistku si pamatuju.
Jako neříkám, že by nebylo krásné vyzvat PČR, MP, FÚ a ČSSZ, aby si mne vymazali že svých databází a pak už po mně nikdy nic nechtěli

Odesláno z mého Redmi Note 4 pomocí Tapatalk