Zdravím,
dnes ve 3 ráno mě u mě doma zvonila PČR a chtěli mě odvézt na služebnu. Jel jsem tedy s nimi, ale už při neformálním rozhovoru v autě jsme se moc nespřátelili, protože jsem odmítal odpovídat na jejich kamarádské otázky. Na služebně mi potom dali dýchnout a žádný úřední úkon se mnou neučinili, protože jsem měl 0,5 v dechu a nebyl dle nich tedy schopen podání vysvětlení. Neřekli mi o co jde a při neformálním výslechu bez poučení mi zase kladli otázky na které jsem neodpovídal a nakonec mě požádali zda jim jen tak dám svůj mobilní telefon, aby si zkontrolovali historii volání a polohy. Toto jsem odmítnul a následně odešli a poté mi dali podepsat dodejku k výzvě k podání vysvětlení na úterý 9.7. Až z tohoto papíru jsem se dozvěděl, že jde o napadení jakéhosi muže den předtím v oblasti, kde se vůbec nevyskytuji. Navíc celou sobotu jsem byl pouze doma a maximálně před barákem se psem, ale pro ně jsem už byl sprostý podezřelý

Samozřejmě obhajovat se zatím nebudu a odmítnu výpověď. Ono je dost jasné, že jde pouze o omyl, ale nasrali mě! I přes slib, že mě odvezou, mě poslali do prdele, ať si zajistím odvoz sám. Tak se chci zeptat kam směřovat stížnost proti jejich postupu, že mi ve dvě ráno vlastně kvůli ničemu vzbudí dvě malé děti a nakonec mě vezou přes celé město a nechají mě v 5 ráno jít domů pěšky.
A také se chci zeptat zda výzva k podaní vysvětlení datovaná 7.7. s termínem 9.7. je vůbec zákonná....
Díky