Rád bych se podělil o jednu fízlí buzeraci.
Včera jsem byl svědkem jako spolujezdec jedné kontrolní kontroly kamaráda.
Kamarád je fanda do fiatů konkrétně modlel 131 Mirafiori. Má jich několik a jednoho stále aktivně používá na běžné jízdy. Auto je v příkladném tech. stavu, ale vizuálně není ve stavu naleštěného youngtimera, má původní lak a je místy opravovaný. Sem tam nějaký tukanec a šrám z běžného provozu.
V průběhu kontroly jsem do ničeho nezasahoval. Nutno podotknout, že kamarád je při kontrole vstřícný, usměvavý, ochotný a hovorný a spolupracuje. Já obvykle nasadím ksicht číslo xxx, který hovoří za vše ( co otravuješ debile, dej mi pokoj odpade lidstva pohrdám a opovrhuji tebou, neser mě, nepotřebuju tě, stejně nic nedostaneš ) tentokrát jsem se snažil kamarádovi podobat a nedělat problémy.
Fízl číslo jedna nejprve obešel auto, očumoval pneu a světla, pak kamararádovu dceru na zadním sedadle a druhej fízl seděl ve fízloktávce a lustroval doklady. Pak fízl číslo jedna položil obvyklou otázku, víte proč jsme vás zastavili?
Vím, protože mám staré auto, je to tak? (tuto odpověď jsem nečekal a očividně ani fízl)
Fízl byl v tuto chvíli odzbrojen a teď teprve začala ta správná buzerace. Lékarnička, rererva, klíč na kola, zapalovací svíčka,zapalovací kabel, lano, hever, trojúhelník ( kamarád vozí v kufru snad ještě rozebranou další 131, takže ho nemohlo nic zaskočit). Nakonec došlo i na drager . Mezitím jsem si povídal s jeho dcerou a ta prohlásila, že v tomto týdnu ho staví už podruhé. A že kdykoliv jedou jako rodina někam na výlet tak uzavírají sázky, jestli ho budou stavět. Zpravidla ho staví do 10km od domova. Už je na to zvyklý. (Sakra,vždyť to auto i majitele už musí dobře znát, to auto se prostě v provozu běžně potkává a je nezaměnitelné) Tak oč vlastně jde?
Já vlastním corollu EE80, také nemá lak 1A, také je v příkladném tech. stavu (protokol z STK úplně čistý), v letních měsících se objevuje také docela často v provozu. Z takové pravidelné fízlí šikany by mě asi jeblo. Asi bych se jednou neudržel a poslal je někam.
Akorát jsem se vlastně nedověděl proč nás zastavili? K jádru pudla jsme se tak nějak nedostali.