30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost 92 na 50 (LASERCAM), ztotožněn  (Přečteno 659 krát)

stylR

• Zobrazit profil
Rychlost 92 na 50 (LASERCAM), ztotožněn
« kdy: 07 Května 2019, 09:03:06 »

Zdravím,

tak mě při návštěvě jižní Moravy zaskočili PČR změřením na 50 km/h, kde jsem údajně jel, po odečtení tolerance 92 km/h. Inu, poslali "Oznámení o zahájení řízení a předvolání k ústnímu jednání".

Spis do DS odmítli poslat a rovněž odmítli žádost o postoupení věci (mám to do místa přestupku přes 300km). Ústní jednání je naplánováno na příští týden.

Dokud nemám spis, rád bych si jenom od místních borců nechal doporučit nejvhodnější strategii:
(A) Půjdu na termín ústního jednání, spis si na něm ofotím a požádám o lhůtu k vyjádření se.
(B) Ještě před termínem ústního jednání si zajedu na úřad ofotit spis, následně den-dva před ústním jednáním podám námitku podjatosti - vyjádření jako takové asi nestihnu.
(C) Jiné nápady?

Předem díky za jakékoliv rady

« Poslední změna: 15 Května 2019, 20:03:34 od Číkus »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost 92 na 50 (LASERCAM), ztotožněn
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2019, 10:00:57 »

Jestli to máte daleko tak můžete zkusit najít nahlížeče který by spis získal.. https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2139.0
IP zaznamenána

stylR

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2019, 10:05:06 »

Díky, už je v řešení :-) spíše teď jde o ten časový sousled, co bude nejvhodnější procesní strategie s ohledem na nařízené ústní jednání v příštím týdnu - omluvenka moc nehrozí (nemám doktora a nechce se mi ani vymýšlet dovolenou..)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2019, 20:44:55 »

S autorem jsme domluveni na nahlédnutí do spisu, případné zveřejněnií části je čistě na jeho vůli. Již brzy.
IP zaznamenána

stylR

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2019, 19:21:40 »

Velké díky @Mesec za skvělou spolupráci a pomoc se získáním spisu - vzhledem k tomu, že se hraje o papíry, tak bych rád administrátory požádal o přesunutí vlákna do uzavřené sekce, abych mohl nahrát celý spis a řešit další postup. Předem děkuji!

Přesunuto. // Číkus
« Poslední změna: 15 Května 2019, 19:23:21 od Číkus »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2019, 20:43:35 »

Jsem rád, že jsem mohl pomoct. Jinak případ je ze Znojma, jde o měření v obci Dyje směrem na Tasovice, kde je dlouhá táhlá rovinka, po levé straně pole, po pravé straně baráky a stávají na soukromém pozemku (? - ještě bych ověřil radši v katastru).

Mapa ulice: https://mapy.cz/zakladni?x=16.1235062&y=48.8475202&z=16&pano=1&pid=48276876&yaw=2.279&fov=1.257&pitch=0.113

Nahrál jsem fotku, kde obvykle stávají, označeno červeným křížkem. Žlutý ovál značí, kde je cedule konec obce !

Ještě by mohla pomoct určitá skutečnost, že zprvu odmítli mi ukázat spis, protože pán mi zaslal podepsanou plnou moc emailem, já ji vytiskl a podepsal. Úřednice namítala, že chce originální podpis pána, přímo propiskou. Já jí argumentoval, že na "dopravním inspektorátu" jsem tak přepsal vozidlo. Chybělo datum narození...

Druhý pokus (tentokrát už s nahrávkou !!!) úřednice znovu na mě zkusila, že se jí nezdá ten podpis a že si ověří, že na dopravním inspektorátě tímto způsobem došlo k přepisu vozidla, tak jsem namítl, že klidně může.
Pak už ten spis vydala.

Mám video, resp. položený mobil na stole - jdou slyšet hlasy zřetelně !

A také jsem zjistil, že koncem května bude vydáno rozhodnutí !
« Poslední změna: 16 Května 2019, 07:45:31 od Mesec »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 15 Května 2019, 20:57:54 »

A i tentokrát stáli na svém obvyklém místě? Řidič vyjížděl z obce nebo do ní vjížděl? Byl změřen zepředu nebo zezadu? Chtělo by to ten spis.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 15 Května 2019, 21:23:59 »

A i tentokrát stáli na svém obvyklém místě? Řidič vyjížděl z obce nebo do ní vjížděl? Byl změřen zepředu nebo zezadu? Chtělo by to ten spis.

S největší pravděpodobností ano, nikde jinde neměří. Řidič vyjížděl z obce. Změřen zepředu. Spis mám, tazatel si jej nahraje sám dle domluvy.
IP zaznamenána

stylR

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15 Května 2019, 22:43:01 »

Zdravím,

a níže zasílám spis. Kromě zaslaného je tam ještě výpis z EKŘ (kromě zákazu řízení v r. 2012, tam je poslední 2017 - bloková za parkování, což ale asi není relevantní, proto neanonymizuji a nepřikládám).

DATUM MĚŘENÍ: 17. 10. 2018

Doplnění spisové materie z mých zdrojů: Žádost o postoupení, Omluva z ÚJ a Oznámení o zahájení řízení a předvolání k ÚJ
« Poslední změna: 15 Května 2019, 23:52:28 od stylR »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15 Května 2019, 23:30:17 »

Po rychlém a nedůkladném prohlédnutí podkladů:

- Kde přesně byl lidar, kde přesně stál fízl, který zastavoval vztyčenou paží, kde přesně pak řidič zastavil? (ideálně označit v leteckém snímku)

- Ten spis není kompletní, chybí minimálně žádost o změnu termínu ústního jednání a žádost o přesun k jinému orgánovi (výpis z EKŘ asi skutečně není potřeba). Kde je oznámení o zahájení správního řízení a pozvánka k ústnímu jednání? Jak to bylo doručeno? Ale hlavně: kde je soupis součástí spisu?

- Protokol o ústním jednání: "... písemnost ... byla obviněnému zaslána datovou schránkou" X "... které mu bude doručeno na adresu, kterou sdělil jako adresu pro doručování" (adresa pro doručování jen na základě úředního záznamu?)

- Nahlížení skutečně provedl Mesec na základě vytištěného podpisu na plné moci?
IP zaznamenána

stylR

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 15 Května 2019, 23:42:06 »

- Kde přesně byl lidar, kde přesně stál fízl, který zastavoval vztyčenou paží, kde přesně pak řidič zastavil? (ideálně označit v leteckém snímku)
Jakmile budu u PC, zkusím zaznačit

- Ten spis není kompletní, chybí minimálně žádost o změnu termínu ústního jednání a žádost o přesun k jinému orgánovi (výpis z EKŘ asi skutečně není potřeba). Kde je oznámení o zahájení správního řízení a pozvánka k ústnímu jednání? Jak to bylo doručeno? Ale hlavně: kde je soupis součástí spisu?

- Nahlížení skutečně provedl Mesec na základě vytištěného podpisu na plné moci?
Žádosti, omluvu a předvolání připojuji k dokumentům nahoře - nicméně ze svého archivu, ve spisu to zřejmě nebylo a mám za to, že Mesec nahlížení provedl na základě vytištěného podpisu na PM (fyzicky jsem nezasílal).

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 15 Května 2019, 23:46:25 »

Tuší někdo, jakou šířku má DZ A 31a, která je pravděpodobně vidět na snímku z lidaru? (případně by mohl Mesec zajít přeměřit, když to má kousek)
Nebo že by to byla tahle značka?

stylR> Můžete přeměřit nejdelší rozměr pravého zrcátka na Vaší Octávii?

S těmito rozměry, vzdáleností a trochou trigonometrie bychom snad měli být schopni určit místo lidaru.

edit: Koukám, že Google Street view a Seznam Panorama se dost liší co se týče umístění návěstních desek před přejezdem, asi by to také chtělo znát aktuální podobu.

edit2: Zkuste poskytnout trochu méně anonymizovaný Záznam o přestupku. A je nepříjemné tím scrollovat, nešlo by dokumenty umístit do jednoho souboru (ideálně PDF)?
« Poslední změna: 16 Května 2019, 00:21:57 od Číkus »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 16 Května 2019, 10:09:33 »

Tuší někdo, jakou šířku má DZ A 31a, která je pravděpodobně vidět na snímku z lidaru?

našel jsem 400x1200 (mm)
https://www.hit-hofman.cz/cz/dopravni-znacka-a31a-prava-navestni-deska-240m

Úředně to bude v dokumentu "VL 6.1 Vybavení pozemních komunikací. Svislé dopravní značky", ale ten jsem online nenašel.. ale ta firma to asi vyrábí podle toho.
IP zaznamenána

stylR

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 16 Května 2019, 10:46:21 »

edit2: Zkuste poskytnout trochu méně anonymizovaný Záznam o přestupku. A je nepříjemné tím scrollovat, nešlo by dokumenty umístit do jednoho souboru (ideálně PDF)?

Do večera bych měl být u počítače, tak to dám dohromady, spojím do PDF a doplním údaje /rozměr zrcátka a zakreslení do té mapy.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 16 Května 2019, 23:06:17 »

kdy bylo měřeno ?
ověření radaru bylo do 9.4.2019
IP zaznamenána