30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: exot  (Přečteno 602 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:exot
« Odpověď #15 kdy: 07 Května 2019, 09:06:49 »

Ano, advokáta jsem přizval, ale když viděl kdo to soudí, řekl že vede s předsedou vlastní soudní spor a jeho přítomnost by byla spíš přitěžující.
No jo, to máte blbý, když se s předsedou vašeho senátu soudí zřemě všech 9000 tuzemských advokátů, tak vám holt nezbývá než chodit pro rady sem.

Ano, od magistrátu jsem obdržel v lednu 2018 oznámení o dosažení 12 bodů a pozbytí řidičského oprávnění po dobu 1 roku
Pak vás body nemusí trápit, vybodovací lhůta roční lhůta už uběhla (překryla se s výkonem zákazu) a až budete mít možnost řidičské oprávnění získat znovu, začnete od nuly (§ 123d odst. 4 ZPPK). Je fakt, že zákon přímo neřeší, co s bodovanými delikty spáchanými po vybodování ale před vrácením ŘO, dikce citovaného ustanovení je ovšem jasná, znovu se vybodovat před vrácením ŘO nelze.

měl jsem v minulosti (1996-2006) těch zákazů víc, dostal jsem tehdy (2003) od soudce trest - pětiletou zkušební dobu ohledně řízení (tzn. trestů zákazu tam bylo hodně, proto mi soudce neuložil přímý trest zákazu řízení, ale jakousi podmínku zákazu řízení, kterou bych mohl příště obdržet spolu s nepodmíněným trestem) A CHTĚL BYCH SOUD O TUTO ALTERNATIVU OPĚT POŽÁDAT (máte s tímto trestem někdo zkušenost?)
Na koho tu řvete? Tohle konzultujte s advokátem (z hlediska vysvětlení možností ani nevadí, že má nějaký vzájemný osobní problém se soudcem). Technicky lze za mařenu při shledání viny a odsouzení dát libovolnou kombinaci podmínky, OPP, zákazu a peněžitého trestu (kromě pouze zákazu, ten nelze podle § 53 TZ dát samostatně, pokud by k tomu soud směřoval, musí přihodit „symbolicky“ třeba minimální peněžitý trest). Čistě teoreticky mohou padnout i jiné tresty (domácí vězení, propadnutí majetku, propadnutí věci - auta), ale to u daného TČ není zvykem (i když pár aktivistických rozsudků ukládajících propadnutí drahého/extravagantního auta už jsem taky viděl, zatím to na kraji nenašlo pochopení). S mírou recidivy pak postupně roste šance, že to bude natvrdo (většinou se ale chodí sedět kvůli přeměně původně podmíněného trestu).

Pokud jste nedostal přímo zákaz, ale následovala nějaká forma podmínky, mohlo jít o více možností. Normální podmínka, podmínka s dohledem, podmíněné upuštění od potrestání, podmíněné zastavení trestního stíhání. Taky záleží na tom kdy to bylo, před rokem 2010 platil starý trestní zákon, a i v tom novém už bylo kolem odklonů dost změn (a z hlediska procesu taky skoro neuplyne rok, aby se to příslušných částí TŘ nevrtalo).

Podle vašeho popisu ale máte kartu řidiče i trestní rejstřík dlouhý jako telefonní seznam a s takovou výchozí pozicí se o podobném beneficiu, které po soudu CHCETE!!!, blbě vyjednává, rozhodně hůře, než když se v podobné situaci ocitnete poprvé. Ale opakoval bych se, jediný, kdo tohle může reálně odhadnout, co by mohlo projít, co by naopak bylo kontraproduktivní atp., je advokát se znalostí poměrů u daného soudu.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07 Května 2019, 09:07:42 »

existuje jedno rozhodnutí: http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=2-2804-13 v podobné věci.
V rámci vlákna popisujete, jak na vás hlídka "čekala", jak vás sledovala neoznačená auta, když jste najal řidiče a cosi o nestandardních zásazích fízlů - pravděpodobně jste cosi jako "známá firma" na kterou má sbor fízlů prostě žízeň.
A pokud váš advokát byl ve sporu s příslušným soudcem, tak jste si prostě měl vzít jiného - skutečně jste zvláštní.
IP zaznamenána

razdvatřiaž11šlus?

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 09 Května 2019, 09:17:56 »

děkuji za informace,
omlouvám se, jestli jsem na někoho křičel, není to u mě zvykem.
Nedával jsem slovíčku odklon takovou sílu.
Pánové, co jsem dlužný za Váš čas?
je to jak se říká pán bůh zaplať, nebo se dají v sekci nakoupit samolepky 30kmhcz, variantně jsem tady nehledal někoho z 9000 advokátů.

Mohl bych tady tímto způsobem oslovit obhájce z komerčních službeb?
Ostrava
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 09 Května 2019, 11:27:42 »

omlouvám se, jestli jsem na někoho křičel, není to u mě zvykem.
Na síti (podobně v SMS) použití velkých písmen bez objektivního důvodu znamená řev, viz např. https://newrepublic.com/article/117390/netiquette-capitalization-how-caps-became-code-yelling

Pánové, co jsem dlužný za Váš čas?
Dlužen nejste nic, toto je komunitní fórum, ne (náhražka) komerčních právních služeb. Chcete-li, můžete finančně podpořit OSBID, ale bez souvislosti s diskusí k vašemu případu.

Jinak bych vám rád poradil konkrétněji, ale pokud je situace taková, jak jste ji nastínil, tedy že není zpochybnitelná vina, předchozí historie ani nenastal zásadní kiks v řízení, tedy jde jen o dosáhnutí pro vás co nejméně bolestivého trestu, jde s nadsázkou více o problém psychologický než právní. Objektivní právo připouští širokou škálu řešení, od zdviženého prstu po kriminál natvrdo, a záleží na uvážení soudu (nemělo by jít o svévoli, ale udržitelně lze odůvodnit pořád velmi široký rozsah).

Proto vás tu od začátku odkazuji na advokáta působícího u daného soudu, jedině někdo s přímou zkušeností odhadne, co by mohlo zabrat, a co naopak soud akorát nas*e. Škoda, že to řešíte až ve fázi odvolání, tím je manévrovací prostor značně omezen.
IP zaznamenána