Zdar pánové, tak asi po 2 letech, kdy řeším přestupky jen jako zmocněnec mě konečně dneska taky čapli. Trochu jsem spěchal ven z Liberce a tu najednou 2 měšťáci u krajnice a jeden kyne... (k zastavení)
protože když jsem naposledy nezastavil, udělali ze mě státní policajti zločince a na noc zavřeli do chládku :-), dneska jsem se rozhodl nocovat doma a poslušně zastavil, trochu tušíc, že rychlost nebyla v olrajtu.
stáhnu okénko a strážník že chce občanku a řidičák. Dal jsem mu řidičák a že občanku nemusím (teď už vím, že při podezření ze spáchání přestupku musím). On, že jí chce, já zas že ne, že jsem povinen prokázat totožnost a že řidičák mu musí stačit. Že jsou jistě on-line tak ať se zeptají googlu. A on, že mě teda předvedou. Mít čas, tu legraci bych absolvoval, ale spěchal jsem na obchodní schůzku, tak ač nerad, občanku mu svěřil.
Pane řidiči, jel jste v obci 74 km/hod. Já odvětil, že pokud mají dojem, že se stal přestupek, tak ať to řeší ve správním řízení.
Mezi tím přijelo auto které asi fízlovalo někde o kus dál před místem, kde jsem byl zastaven a kluci se jali pracovat.
Jeden chodil kolem mého auta a usilovně fotil, další 3 pracovali v autě. Po chvilce - až mne to zaskočilo přišli, dali mi doklady a bez dalšího mne pustili.

A já se ptám - to mi nemuseli dát záznam o přestupku ? ani kouknout, ani podepsat, ani vyjádřit své emoce na něm ? Byl jsem trochu zklamaný, protože právě na ten canc papíru jsem se těšil, chtěl jsem se s ním aspoň na 10 minut, které jsem měl, zavřít v autě a studovat ho ... abych je nasral - protože venku lilo jako z konve.
Ten déšť souvisí také s tím, že podle mne radar je v silném dešti podle mých dosavadních znalostí nepoužitelný, nemám pravdu ?
myslím si, že to na mě nahráli bez změření a po mém ataku na jejich sebevědomí dohráli hru bez ztráty tváře a rozloučili se. Plus si udělali pár fotek, aby měli místního grázla na nástěnce a příště se na mě mohli povozit... . Ani test na alkohol ani na drogy - to bych taky zdržoval , s vědomím, že naposledy jsem požil před týdnem....
Dokonce viděli že nejsem připoutaný, ale to kontrolovat nemohou (byť by mohli podat podnět ke správnímu řízení, co jsem se dočetl)
tož tak na světě, máte-li někdo podobnou zkušenost nebo jste z mého příběhu vydedukovali něco jiného, budu rád za reakce.
P.S. Jinak dnes podávám odvolání do Jablonce, to je ono oblíbené správní řízení co poprvé totálně zprasil bývalý policajt Chomát, pak se půl roku nic nedělo a teď to trochu v menší míře pokazila sama šéfová správního odboru v Jablonci (nepoučila před ústním jednáním, materiální aspekt úplně vynechala a to jsem jí to dokonce poradil, aby to vyřešila - v prvním odvolání to taky měli, pitomci)
nicméně přestupek se stal o vánocích a teprve teď to půjde (pokud mají odvahu) znovu na kraj... takže už jsme v klidu. v nejhorším podáme žalobu a prekluduje je to v klidu na okresním soudu.