Prosím o radu. Na konci ledna mě vyfotila v protisměru stojící Octavia. Bylo to večer, teplota kolem 0 stupnů, sucho, bez námrazy, nikde nikdo, ani chodci, ani auta. Měšťáci nebyli osvětlení a číhali. Podle radaru jsem jel údajně 77km/h v obci. Poté co mne zastavili mi ukázali fotku z radaru (tmavá, fakt blbá kvalita, byť značka tam byla vidět). Chtěli to řešit blokovou pokutou + body. Poslal jsem to do správního. Nechtěli nic podepsat, ani mi nedali nějaký papír. Když mi vracel doklady tak se ptal, jestli souhlasím s přestupkem. Předpokládám, že mě asi nahrával, nicméně to mi neoznámil. Řekl jsem dost váhavě, že "souhlasím s tím, že jsem jel asi trošku rychleji". Řekl, že takhle mu to stačí a mohl jsem jet.
Nyní přišlo oznámení z magistrátu:
Sdělení osobě podezřelé ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích o možnosti vyřízení věci příkazem na místě , viz. příloha.
Moje otázka nyní zní, zdali má smysl se hádat a dotáhnout to do správního s cílem to vyhrát, nebo to je předem prohraný boj? Jestliže odpověď bude jednoznačně bojovat, tak se ptám jak v prvním kole postupovat? Mám dojít již teď na Magistrát a chtít nahlédnout do spisu, (co tam řešit a na co se zaměřit?), nebo to nechat až na správní řízení? V případě, že bych na Magistrát měl jít už nyní, jak postupovat, když se mě budou na něco ptát? Vím, že je tady psáno, že neříkat nic, ale mlčet asi taky není úplně v pohodě. Nějak se spolu domluvit musíme.
Info: Počítal jsem úhel měření a mohlo to být cca 29 stupňů.
Dík za každou radu