30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nedoruceni do DS, provozovatel ohlasil ridice  (Přečteno 785 krát)

ax

• Zobrazit profil
Nedoruceni do DS, provozovatel ohlasil ridice
« kdy: 19 Února 2019, 16:35:49 »

Ahoj,
Mam DS na fyzickou osobu a provozovatel me udal jako ridice pri udajnem parkovani na zakazu stani. Bylo to po dohode kdy jsem nechtel at plati odpustek jelikoz jsem samozrejme neparkoval.

Ptam se: pokud budu hrat mrtveho brouka muze se to vratit zpet na provozovatele? Nebo to pujde porad za mnou???

Popr jaky radite postup?
Diky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Nedoruceni do DS, provozovatel ohlasil ridice
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2019, 17:05:21 »

Bude provozovatel spolupracovat? Pokud ano, pak máte téměř vyhráno.

Když nebudete reagovat, úřad zahájí sprdel s provozovatelem. Ten se bude bránit, že úřad neobeslal nahlášeného řidiče (Vás), vyjde najevo, že nepoužili DS. Úřad bude muset ukončit protiprávně zahájenou sprdel. Jelikož ale sprdel (ač protiprávně zahájil), nemůže již stíhat řidiče. Já tomu říkám šach-mat.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2019, 17:23:49 »

To ovšem za předpokladu, že ax nepřevzal výzvu poštou. To lze sice z názvu vlákna dedukovat, ale text toto tvrzení nijak nepotvrzuje.

2ax: bylo by vhodné kdybyste a) nastudoval relevantní části fóra, vše je zde již mnohokrát řešeno, b) upřesnil svůj dotaz.
IP zaznamenána

ax

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2019, 17:49:22 »

Ano, neprebral jsem. Ani nikdo jiny. Dopis je na poste.
Vim ze mam hrat mrtveho brouka jen nechci at to odnese provozovatel. Rodinny prislusnik. Chtel to totiz zaplatit a ja mu to zakazal. Spolupracovat by mel jen jej nesmi urad mic vydesit.
Takze jakmile urad zahaji sprdel tak provozovatel poda odpor ze nebylo doruceno do DS? Nebo se priznam zaroven i ja ze jsem nic nedostal?
Forum samozrejme procitam celkem pravidelne,  ale tento postup jsem tady jeste necetl, nebo prehlid.
Diky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2019, 17:55:00 »

Dopis bude po uplynutí úložní doby vhozen (pozn.2 na výzvě od pošty) nebo vrácen zpět odesílateli (pozn.1)?
IP zaznamenána

ax

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2019, 19:48:07 »

vhozen - pozn.2
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 19 Února 2019, 19:57:48 »

Výborně. Na poštu nechoďte, pošťačce neotevírejte, pošťačce se vyhýbejte. Kdyby Vás náhodou při opakovaném pokusu o doručení zastihla, převzetí zásilky neodmítejte, ale tvrďte, že u sebe nemáte doklady (takže nemůžete převzít zásilku). Zásilku nechte vhodit do schránky.

Až ji budete mít, dejte vědět. Toto téma pak pravděpodobně přesuneme do neveřejné části a budeme ladit další postup.
IP zaznamenána

ax

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2019, 16:43:46 »

Dobrý den,
můžu tedy poprosit o přesun do neveřejné sekce..

EDIT: Přemístil jsem do Kuchyně. -kdo-

Mám tedy dvě možnosti:
a) mohl bych přiznat dopis a tvrdit, že jsem nestál ale zastavil
b) připravit provozovateli odpor o nedoručení řidiči
« Poslední změna: 11 Března 2019, 19:05:49 od ax »
IP zaznamenána

ryuu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 11 Března 2019, 19:54:48 »

Jak uz rikal kolega, jestlize se k tomu provozovatel nepostavi jako chlap, tak mate vybrano. Proto si dovolim trochu filozofovani nad obsahem te pisemnosti:

Dokazal by nekdo znalejsi urednicke gramatiky a logiky vysvetlit, jak "vyzva k podani vysvetleni" interaguje s "pokud se ze sve vule rozhodnete ucinit podani vysvetleni"? Znamena to, ze cely ten odstavec ohledne domlouvani terminu s urednikem na me plati jen kdyz to podani vysvetleni sam chci udelat, ale pokud to udelat nechci a jen se podridim vyzve, tak se domlouvat nemusim? :)

Podobne jsem nejak celkove nedokazal preparsovat tu vetu o domlouvani casu (prijde mi to jako minimalne dve ruzne vety namichane dohromady). Po velke snaze jsem to pochopil tak, ze pokud chci prijit v uvedenou dobu, musim se domlouvat, ale pokud budu chtit prijit kdykoliv jindy, tak domlouvani neni treba?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11 Března 2019, 20:19:05 »

Dokazal by nekdo znalejsi urednicke gramatiky a logiky vysvetlit, jak "vyzva k podani vysvetleni" interaguje s "pokud se ze sve vule rozhodnete ucinit podani vysvetleni"?

To ze své vůle asi není k podání vysvětlení, ale k ústní formě.
Vysvětlení můžete podat písemně, ale když se ze své vůle rozhodnete podávat ústně tak si máte domluvit termín.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 11 Března 2019, 20:24:58 »

Těch možností je samozřejmě více. Například:

Varianta A:

Výzva Vám nebyla doručena, proto nebudete reagovat. Budeme doufat, že SO zahájí s provozovatelem správní řízení. Pokud ano, je vyhráno (už jsem popisoval výše).

Varianta B:

Podáte vysvětlení a doznáte se k tomu hroznému činu. Do výročí přestupku (aby už nešlo zahájit řízení s provozovatelem) se budete s orgánem kočkovat, budete komunikovat prostřednictvím české pošty. Máte (minimálně) dvě záchranné brzdy:
1. Záznam o podání vysvětlení nelze použít jako důkazní materiál
2. Kdykoli můžete přestat reagovat na poštu a vzhledem k existenci DS nebude doručeno ani fikcí (za předpokladu, že si SO nevšimne existence DS a nezačne doručovat do ní)

Varianta C1:

Nějaký drzý vtipálek se dostal k oné výzvě a Vaším jménem odmítne že by přestupek spáchal. Následný postup je pak podobný jako ve variantě A.

Varianta C2:

Nějaký drzý vtipálek se dostal k oné výzvě a Vaším jménem se přizná. Následný postup je pak podobný jako ve variantě B s další záchrannou brzdou navíc.

---

A nebo samozřejmě něco úplně jiného, fantazii se meze nekladou.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 11 Března 2019, 21:23:40 »

Podle mně je nejjistější varianta A
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 11 Března 2019, 21:48:22 »

Varianta A je určitě nejméně pracná, ale nejsem si jist, zda nejjistější. Stačilo by, aby SO napravil chybu a výzvu doručil do DS a máme po taktické výhodě.

U varianty C1 je protiprávní zahájení sprdele mnohem jistější. Na druhou stranu pak bude větší drbačka s popíráním pravosti odpovědi na výzvu.

B a C2 jsou zase jistější pro provozovatele.
IP zaznamenána

ax

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 12 Března 2019, 12:54:19 »

Děkuji za rady. Zvolím tedy variantu A a počkám s čím přijde úřad.
V tom odvolaní má provozovatel už uvést že řidič má datobou schránku ať jim to dojde?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 12 Března 2019, 12:58:14 »

Úřad přijde s příkazem o uložení pokuty. Provozovatel bude mít 8 dní na podání odporu. A ano, podiv nad tím, proč SO1 nekontaktoval udaného řidiče, lze vyjádřit už v odporu. DS bych do toho nutně nemíchal.
IP zaznamenána