30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Předvolání k ÚJ bez pětidenního předstihu  (Přečteno 709 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Předvolání k ÚJ bez pětidenního předstihu
« Odpověď #30 kdy: 28 Března 2019, 13:32:46 »

Číkus: Jistě pokud se na to vztahuje roční základní promlčecí doba. Skutek má být z konce roku 2017, tedy pokud to není něco se sazbou 100k či víc, mělo by tomu tak být (prováděcí tlusťoch k PřesZ různé zvláštní režimy promlčení vyčistil a pokud na něco zapomněl, udělala to první věta § 112(2) PřesZ). Ale jistota je jistota, ty 3 roky, o kterých mluví bez bližšího upřesnění zakladatel vlákna, by bylo dobré vysvětlit.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 28 Března 2019, 14:53:54 »

3 roky jsem myslel jako celkovou dobu do kdy lze přestupek projednat, jinak je tam klasická lhůta jeden rok, což i sám SO uváděl v prvním příkazu.

Ještě večer kouknu do příkazu.
« Poslední změna: 17 Listopadu 2019, 15:20:27 od t4455 »
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 28 Března 2019, 15:13:25 »

Pak skutečně není co řešit, za přestupek podle § 7(1)(b) zákona 251/2016 Sb. je sazba pokuty do 20k (při recidivě do 30k) a žádná ochylná úprava promlčení. Tedy pokud naposledy bylo nepravomocně o vině rozhodnuto v březnu 2018 (a netřeba ani pitvat vydání/doručení) a nenastala žádná jiná skutečnost stavící či přerušující lhůtu (trestní/soudní správní řízení), nedává opakované konání ÚJ v dubnu 2019 smysl. Jak píšu výše, SO nad tím nejspíš vůbec nepřemýšlel, to je nejpravděpodobnější vysvětlení, ale je taky možné, že se domnívají, že k přerušení promlčení došlo zrušujícím rozhodnutí SO2 - pokud ano, tak se ale nepochybně pletou.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 28 Března 2019, 15:37:34 »

Trestní stíhání tam bylo ale před zahájením SŘ tím by se ale maximálně posunula celková lhůta tří let, na roční lhůtu od vydání rozhodnutí to nemá vliv.

Spíš si myslím že budou taky rádi když se této frašky konečně zbavěj, nejsou žádné důkazy pro prokázání vinny, házel jsem jim těžce klacky pod nohy, od zahájení SŘ jsem už dostal devět pozvánek (na různé datumy) na ústní jednání a ani na jedno jsem se nedostavil, za to údajní poškození už tam byly minimálně třikrát zbytečně a jede se už druhý kolo.

V pondělí jim napíšu že se nedostavím a že z důvodu zániku odpovědnosti žádám o zaslání usnesení o zastavení řízení.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 31 Března 2019, 13:50:09 »

V jiné kauze zase přišlo předvolání od PČR k podání vysvětlení. Vyzvednuto devátý den z DS a termín k dostavení byl určen na dva dny před doručením.  :D
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 01 Dubna 2019, 07:38:34 »

Nevím, co je horší, jestli to, že takhle někdo reálně předvolává nebo to, že tam je někdo schopný jít...
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 01 Dubna 2019, 08:05:25 »

V té druhé kauze se jedná o předvolaného svědka údajného trestného činu a tam nestačí odmítnout vypovídat písemně.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 11 Dubna 2019, 11:26:30 »

Dnes doručena datovkou zpráva s anotací: usnesení- zastavení řízení

Otevřít to můžu až příští týden z důvodu jiné písemnosti kde natahuju lhůtu, je to ale jasný WIN, tím děkuji všem za pomoc
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 20 Dubna 2019, 10:57:07 »

Bude odvolání?
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 20 Dubna 2019, 11:07:55 »

Taky mě to napadlo. Jak mohl úřad vydat příkaz a jedno rozhodnutí když teď píšou že bez mé výpovědi nemohl úřad rozhodnout?
IP zaznamenána

msk

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 26 Dubna 2019, 14:17:04 »

Navíc trochu pochybuji, že lze adresu pro doručování měnit na CzechPointu

Trosku offtopic odpoved na stary prispevok, ale neda mi to. Ako cudzinca ma czechpoint nebol schopny dohladat podla absolutne ziadneho dokladu, mal som v plane do ZR zaviest adresu pre dorucovanie (na adresu mojho trvaleho pobytu na SK). Vyriesene nakoniec tak, ze som napisal ziadost o zapis tejto zmeny do ZR, nechal na poste overit podpis a poslal doporucene na MV.
IP zaznamenána
automaticky mi tykaj

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 26 Dubna 2019, 14:25:10 »

Já bych určitě podal odvolání, ať se s tím ještě musí babrat.

Téma můžeme přesunout do vyřešených?
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 26 Dubna 2019, 18:45:07 »

Ano
IP zaznamenána