Spis nepošlou,zkuste se zeptat jaké mají důkazy,pokud chcou podat vysvětlení,tak musí mýt nějaký důkaz k čemu chcou podat vysvetlení.Nevím ten paragraf ale někdo by to tu mohl vědet.
Oni nemusí důkazy umývat, oni je musí předložit a provést. A to se chystají udělat v rámci podání vysvětlení. Je dost dobře možné, že tam budou i policisté jako svědci. Nedostavením se k ÚJ obviněný riskuje ztrátu možnosti tyto svědky vyslechnout.
K tomu bych napsat že to mám přes půl republiky,že chodím do práce a nemohu si jen tak vzít volno 
A oni k tomu napsat, že je to nezajímat, nebo ani to ne. Doufám, že jsem správně použil jazyk Vašeho kmene.
Pokuď nebudou chtít podat důkaz tak bych dal námitku podjatosti. To je hrubý obsah co bych se snažil udělat. Nejsem právník ,tak mě prosím berte s rezervou.Kluci by to tu mohli dopilovat.
Slibuji, že Vás budeme brát vždy s rezervou. S obrovskou rezervou.
Toyforbigboy: věc se má tak, že nemáte naprosto žádnou povinnost se k podání vysvětlení dostavit. Dokonce na předvolání nemusíte ani nikterak reagovat. Keywords: zákaz sebeobvinění.
Nedostavení se ale znamená, že nebudete mít možnost řízení nijak ovlivnit. Držení telefonu se nesmírně snadno rozbíjí správně vedeným výslechem policistů a následným poukázáním na rozpory v jejich výpovědích. Příkladů jsou tu desítky, stačí jen hledat.