30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Stání na zeleni, opakovaná výzva a pořádková pokuta  (Přečteno 1272 krát)

El_Mundial

• Zobrazit profil
Re:Stání na zeleni, opakovaná výzva a pořádková pokuta
« Odpověď #15 kdy: 01 Února 2019, 14:48:20 »

Jenom jedna technická. Bába dala ten další termín na neexistující datum. Co by se stalo kdybych na tu písemnost nereagoval?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 01 Února 2019, 15:07:02 »

Tohle většinou shazují ze stolu s tím , že jde o písařskou chybu, která nemá na porozumnění textu vliv. Takže jí na to napište to samé co posledně (ala LZPS) doplňte to judikaturou aby se Vám nesnažila zase dát další pokutu.

Hlavně se ale včas odvolejte proti té pořádkové pokutě. Nedoporučuji si tentokrát hrát na maximální využití termínů, protože se spletete o den a jste v háji. Navích zde tato metoda postrádá smysl.

Připomínám judikaturu :
viz rozsudek ÚS 1849/08.   http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=1-1849-08_1:
kde se praví :

23.  .....
Správní řízení nemůže být v demokratickém právním státě ovládáno zásadou "součinnosti správních orgánů s účastníky řízení" (kontaktování účastníků řízení ze strany správního orgánu vyloučit nelze, jeho odmítnutí však nelze sankcionovat), neboť žádnou spolupráci v obecném smyslu tohoto slova nelze vynucovat ukládáním sankcí.
Svobodný jednotlivec, jako součást občanské společnosti, nemůže být v právním státě partnerem správního orgánu vykonávajícího vrchnostenská oprávnění. Má naopak povinnost se takovým opatřením podrobit, jsou-li vykonávána řádně, tj. nejde-li o exces. Tak také nelze pokutovat osobu, která odmítne podat správnímu orgánu vysvětlení v případě, kdy je zřejmé, že by jím, byť i jen teoreticky, mohla přispět ke svému postihu za přestupek [k zákazu sebeobvinění viz rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva Marttinen v. Finsko (stížnost č. 19235/03)]. .......

IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 01 Února 2019, 15:46:22 »

No ona tam uvedla pondělí 6.2.2019. Tak nevím, co si mám vybrat  :o
Jinak poslaný to už je.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 01 Února 2019, 18:07:59 »

Jinak poslaný to už je.

I vyjádření, že se nedostavíte ani 6.2.2019 ? Jestli ještě ne opět včas pošlete, že se nehodláte dostavit protože LZPS. A uveďte tam i tu judikaturu.

Jestli jí chcete dráždit klacíkem , tak můžete tentokrát napsat, že se v pondělí 6.2.2019 se nedostavíte protože ten den neexistuje, ale i kdyby existoval, stejně byste se nedostavil protože LZPS.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01 Února 2019, 18:15:25 »

Napsal jsem jí toto:
V návaznosti na výzvu k podání vysvětlení ze dne 9.1.2019, vydanou vaším úřadem, vám tímto sděluji následující:

K předchozímu předvolání XXX jsem se vám již vyjádřil – tedy v uvedené záležitosti vám nebudu cokoli sdělovat a takto činím i v tomto případě, na což mám právo (viz. poučení výše zmíněných předvolání). Paragraf si vhodně doplňte, jestliže odstavec 1 článku 37 LZPS není pro vás adekvátním.
Dalším faktem je, že datum 6.2.2019, mající připadat na pondělí, neexistuje.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 01 Února 2019, 21:08:16 »

Zeptám se ještě možná blbě - a odvolání proti té pořádkové pokutě jste poslal ? Možná Vám připadá že se ptám blbě, ale setkal už jsem se i s tím, že přes všechny rady si lidé mysleli, že když je pokuta za nesmysl, že se to jaksi smaže samo nebo vyřídí nějakou stížností, napsali bůhvíjaké elaboráty na všechny strany, ale řádně odvolat se jaksi neráčili a pak se divili, že lze zaplatit pokutu i za nesmysl. .

P.S. Možná by nám v orienataci pomohlo, kdybyste nám sem ty elaboráty co jste naposílal alespoň ve stručnosti nahodil. Já už se v tom co jste poslal nebo neposlal prostě nevyznám.
« Poslední změna: 01 Února 2019, 21:11:09 od pk202 »
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 01 Února 2019, 21:40:28 »

To, co jsem poslal, tedy odepření podání vysvětlení, jsem hodil do minulého postu. Odvolání zatím smolím. To samozřejmě poletí taky. Stejně jako stížnost. Ale bohužel, nemám toliko času, abych mohl celý den věnovat spisování, takže to dělám po chvilkách a to, co hoří. Takže odvolání je na řadě teď. Ale samozřejmě můžu to sem průběžně postovat, to není problém.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02 Února 2019, 22:32:00 »

Hlavně stihněte to odvolání včas. Podle mých počtů už Vám moc času nezbývá.
« Poslední změna: 02 Února 2019, 22:33:37 od pk202 »
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 03 Února 2019, 10:59:47 »

Jasný. Zítra to letí  8)
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 03 Února 2019, 23:53:42 »

Tak přidávám i to odvolání. Pokud by někdo měl něco věcného, budu jenom rád. Dnes už to na poštu nestihnu  ;D Ale do zítřejšího odpoledne ještě času dost. A mám ještě dotaz k té stížnosti - je moc blbý tam zmiňovat úvahu o podaní TO?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04 Února 2019, 08:10:24 »

Odvolání OK - pouze k času podání - podle mých počtů je deadline již dnes ! Tak doufám že počítáte lépe než já.
IMHO - úvaha o podání TO bude mít na ouřadu asi tak stejný vliv, jako když tam připíšete, že máte odpoledne chuť na zmrzlinu.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 04 Února 2019, 12:31:10 »

Jak jsem psal - odvolání letí dnes.
A u té stížnosti.. Tomu rozumím. Ale pokud by to nebylo na škodu (aby si nemysleli, že ji chci třeba vyhrožovat :D ), tak bych to tam možná i dal. Jenom pro formu, jak mě dojala.. Jde mi čistě jen o to, aby se to neotočilo proti mě. Jinak si nedělám iluze o tom, že by ta stížnost mohla mít nějaký dopad.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 04 Února 2019, 13:59:24 »

Jak jsem psal - odvolání letí dnes.
Omlouvám se, četl jsem Váš post až dnes a nepodíval se na datum a tím pádem ......
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 07 Února 2019, 18:51:31 »

Fakt se začínám královsky bavit :D
Dnes další předvolání :D
Asi neumí číst s porozuměním.. To nevadí. Má kliku, že jsem tak klidný a trpělivý člověk. Než mě teda někdo nasejří..  ;D Já jí to napíšu ještě jednou a rád bych už naposled. Znovu se vracím k otázce "pohrození TO" a z toho plynoucích případných následků pro mě. Když jí napíšu, že jí to odpírám potřetí a naposled, jinak TO protože ad1 se chtěla nezákonně obohatit na mě a ad2 procesní ekonomie (možná bez uvedení důvodů), bude to OK?
Samo přikládám i výtvory.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 07 Února 2019, 19:25:32 »

To chce klid.... Já bych jí vytisknul omalovánky a na druhou stranu napsal něco jako:
Nebudu podával vysvětlení, proto se nedostavím. Patrně nemáte co dělat, tak jsem vám na druhou stranu připravil omalovánky. Přeji veselou zábavu.
IP zaznamenána