Dobrý den,
koupil jsem Superba s 19 koly, které nejsou zapsány v TP (8,5J 19H2 ET 40) s pneu 235/35 R19 i zimními (fakt, jen ty gumy ho stály 18.000, ale prý to dobře vypadá

) V TP jsou 16 a 17. Na evidenčce trochu brblali, ale evidenčku udělali s tím, že na STK to nemám ani zkoušet. Je mi líto ty gumy dát do pryč nevyužitý, prodat jsem to zkoušel, nikdo to nechce, spíš se všichni diví, co jsem za magora s tímhle rozměrem.
Teoreticky : Je nějaký problém jezdit na těchto kolech, pokud nejsou v TP? případná nehoda? Odmítnutí pojišťovny plnit z tohoto důvodu, nebo krátit plnění? Může být problém? (jezdím víc, než dvacet let bez nehody, ale Murphyho zákony fungují). Jezdit/Nejezdit
Prakticky : Pro zapsání kol do TP potřebuji typový list. Bohužel zde neznám ani výrobce. Existuje ale
www.typovelisty.cz, kteří slibují, že mi na ně vystaví TL a pak se zapsáním nebude žádný problém. Chtějí za to 2500CZK
Nemáte někdo zkušenosti z touhle firmou? Vyměnili jsme si pár mailů s panem Zbyňkem Bryndou, bohužel z komunikace nemám dobrý pocit. Ten by mi asi za 2500 vydal i typový list na traktorová kola, že budou OK na škodovce. Taky recenze na jeho další firmu na Heuréce nejsou moc pozitivní, takže nechci vyhodit 2500 do luftu. Návrh na dohodu, že mi dají splatnost 30 dní, abych to protáhl STK a v úspěšném případě samozřejmě zaplatím, se nesetkal s pochopení, prostě dobírka a hotovo.
Díky za rady