V malém jsme si tohle začali zajišťovat sami pro sebe v r. 2014 tak, že máme firmu, která pouze pronajímá auta ostatním firmám ve skupině a nic jiného nedělá. Kocourek to de facto okopíroval. Perfektně to funguje v Praze, která se spojování řízení vyhýbá až komicky. Cca před dvěma měsíci v jeden den v 8:49 oznámili předání odvolání na MD a v 9:34 zahájili další řízení.
Aby Praha těch řízení zvládla co nejméně, prodlužujeme je tím, že udáváme existujícího českého řidiče, který se s nimi chvilku kočkuje a pak je dovede k nezákonnému odložení věci. Z průměrných 100-120 přestupků ročně tak MHMP stihne pořešit stěží dva, a ještě bez vybrání pokutičky.
Mám k disposici dvě prázdné s.r.o., které by se daly použít jako provozovatel zcela obdobným způsobem, pokud by se našli jedinci ochotní je v různých městech zastupovat na základě zmocnění. To by ve výsledku mohlo mít zajímavý vedlejší efekt i v tom, že:
1) pár "našich" by mělo kontrolu nad větším množstvím kauz, znali by aktuální lokální rozhodovací praxi a daly by se dělat divy s principem předvídatelnosti práva;
2) na některých úřadech se s některými zmocněnci už ani nechtějí bavit, a tak jejich kauzy strkají na dno šuplíku, jako mi to dělají v Humpolci, Kyjově a venkoncem i Šlapanicích. A myslím, že v Pohořelicích už se mi taky raději obloukem vyhnou.

Co se týče pokut za případně prohrané kauzy, jsem ochoten do částky cca 100 tis. Kč ročně vzít náklady na sebe, pokud by se to rozjelo ve větším. Stejně už teď platím za úplně cizí lidi v individuálních kauzách bez většího celospolečenského dopadu soudní poplatky a palmáre advokátům, je-li to potřeba. Tohle mi přijde jako zajímavější investice.
EDIT: Provedl jsem pár drobných oprav chyb v textu a pro inspiraci přikládám kompletní postup řešení "přestupku" ze dne 25. 11. 2017, u nějž byla dne 10. 4. 2018 doručena výzva k podání vysvětlení a dne 5. 10. 2018 postoupeno odvolání na MDČR. Mezitím (trvalo to bez 5 dnů půl roku) došlo k zániku odpovědnosti za 52 jiných "přestupků" spáchaných vozidly téhož provozovatele.