Jo, jasně, chápu - já to použil ve smyslu, jak to používali Borgové - "odpor je marný" - nemyslel jsem tím, že budu podávat odpor.
Raději to píšu jako nový příspěvek, tím editováním to trochu ztrácí posloupnost.

Blanketní odvolání tedy podám, a začnu pracovat na odvolání - vzhledem k tomu, že na moje předchozí argumenty se kompletně vykáleli,
musím tedy přesně vyjmenovávat, v čem byla faktická chyba např. v posudku (chybné vzdálenosti) apod.
No moc doufám, že mi někdo poradí, moje dosavadní výplody se jeví (vzhledem k výsledku) jako hodně amatérské...
Ale to, že jste mi odpověděl, mě hodně posílilo, musím poděkovat, byl jsem ve fázi vzdávání se naděje.
Ona tomu mému vyjádření k posudku předcházela návštěva právníka, který mi řekl, že nemá smysl bojovat, že mi mohli ještě přišít to, že jsem v obci jel 90km/hod.
Na to jsme mu dal pětistovku a rychle ho opustil (strávil jsem tam 10 minut, podklady už měl před tím v emailu), protože mi podle mne řekl pěkný nesmysl a napsal jsem si to pak sám...
Jo a ještě mi řekl, že byla ode mne pěkná pitomost nevzít tu pokutu 2000 a mohl jsem mít klid... (stejně, jak argumentovali ti policajti)