30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: 73 km/h v obci - změřen, zastaven, ztotožněn PČR  (Přečteno 401 krát)

nebudu_ovce

• Zobrazit profil
73 km/h v obci - změřen, zastaven, ztotožněn PČR
« kdy: 13 Srpna 2018, 20:19:44 »

Dobrý den,

chtěl bych touto cestou požádat o pomoc, nemám žádné zkušenosti, toto je můj první vzdor proti vybíračům pokut.

Rád bych živý případ projednal v neveřejné sekci, prosím. Spis mám již k dispozici.

Děkuji.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:73 km/h v obci - změřen, zastaven, ztotožněn PČR
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2018, 20:28:42 »

Anonymizujte i po vstupu do neveřejné sekce.
Protože "Pozor, nepřítel naslouchá!!!"
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2018, 20:29:43 »

Do kdy máte podat odpor? (nebo kdy bude jednání)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2018, 21:07:16 »

Tak povidejte, už jste v neveřejné sekci.
IP zaznamenána

nebudu_ovce

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Října 2018, 20:36:13 »

Zdravím pánové,

stala se mi taková fakt blbá nepříjemnost. Naměřili mi 73km/h v obci, nesmysl místo, nikde nikdo... Zastaven, ztotožněn, nesouhlasím a jdeme do správka. Byl jsem vyzván k podání vysvětlení, to jsem mailem odepřel. Následovalo zahájení a opět pozvání na úřad. A tady se to zamotalo. Mám 2 malé děti, spoustu hoven v práci atd. a prostě jsem na to celé úplně zapomněl.

Teď mi dorazilo rozhodnutí, uznán vinným. Přikládám spis a rozhodnutí. Otázka zní, má smysl se odvolávat, nebo mi ujel vlak a je na čase uznat prohru a platit?

Díky.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Října 2018, 21:45:12 »

RAMER10 C, severní Čechy... Pro začátek se podívejte na tohle vlákno.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2018, 15:48:33 »

Podejte včas blanketní odvolání a v mezičase připravujte odvolání ostré.

Po zběžném prohlédnutí:

- Dle Oznámení a Úředního záznamu bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty, tak proč vůbec SO obtěžuje?

- Rozpor mezi použitím bezobslužného měřícího zařízení a zastavením vozidla.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2018, 20:19:03 »

Další bod může být jestli to měření skutečně prokazuje tak velké překročení rychlosti.. radar neukazuje desetiny a tak zobrazená hodnota 73 může znamenat třebas 72,9..
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Října 2018, 22:32:02 »

to je asi jedno, pořád to je do 20kmh
spíš mi přijde, je na těch fotkách opravdu vozidlo zezadu ?
protože na snímku vidím nastaveno "odjezd"
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Října 2018, 22:35:16 »

jj je ze zadu, jde to poznat třeba podle zadních okének na dveřích a podle známky STK.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 22 Října 2018, 00:28:41 »

1) Na pozadí jsou jasně vidět stromy. Citlivost měla být nastavena na 20 m, viz návod.
2) Světla vozidla nejsou v rovině, takže policejní vozidlo zřejmě stálo nakřivo - velmi dobré pro výslech policistů, pokud k němu dojde. (Jak ustavili výtyčku? Oni většinou ani nevědí, kdo ji ustavil, natož jak...)
3) Nevidím oblast radarového svazku (bílé vodorovné úsečky v dolní a horní části snímku).
4) Od oka to auto není v úhlu. Doporučuji spočítat z kvalitnější fotografie, ale 22, resp. 19 stupňů to není ani náhodou.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 22 Října 2018, 08:44:57 »

to je asi jedno, pořád to je do 20kmh

V příkazu čtu §125c/1f) 3. ..překročení 20 a víc..
..a jedno to není.. rozdíl mezi 1f) 3. a 1f) 4. je 1 bod a podmínečný zákaz řízení.. a může se o 1000 snížit pokuta, ale to by bylo nula od nuly protože se po odporu připočítá 1000 za náklady řízení.
IP zaznamenána

nebudu_ovce

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 22 Října 2018, 20:43:28 »

Velké díky pánové,

podám blanketní odvolání a zapracuju na ostrý verzi... pravděpodobně budu mít pár dotazů :o)

Pár slov k fotce z radaru - ve spisu na úřadě je krásně čistá, ale co jsem dostal černo-bílou kopii, tak kvalita nic moc. Oblast radarového svazku začíná na levém zadním světle a jde směrem do leva, tedy mimo vozidlo. Není to moc vidět, ale když si vezmete číslo snímku, nahoře ve středu fotky, tak oblast končí na začátku třetí nuly z leva, zbytek je mimo. V pozadí jsou nejen stromy, ale taky obrovská kovová cedule a kovové pletivo.

Policejní oktávka stála z mírného kopce, nakloněná do leva... přikládám foto z google maps.

Zatím díky.

IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 22 Října 2018, 22:10:11 »

V příkazu čtu §125c/1f) 3. ..překročení 20 a víc..
..a jedno to není.. rozdíl mezi 1f) 3. a 1f) 4. je 1 bod a podmínečný zákaz řízení.. a může se o 1000 snížit pokuta, ale to by bylo nula od nuly protože se po odporu připočítá 1000 za náklady řízení.
njn
nečtu to celé a nevidím, že orgán zaškrtl druhý bod
omluva velká  :-[

jinak závidím vám monitory, já na těch fotkách vidím jen černý flek a v něm dvě tečky světel...
IP zaznamenána

nebudu_ovce

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 07 Dubna 2019, 14:33:12 »

Tak Vás všechny po delší době zdravím. Po blanketním odvolání následovalo odvolání ostré, ve kterém jsem napadl hlavní a v podstatě jediný důkaz o přestupku - fotografii ze zařízení Ramer 10c. Postupoval jsem podle uživatele "KDO" (tímto velké díky za poskytnuté materiály).

Tedy stromy, obří kovová cedule a kovový plot v pozadí, tím pádem špatně nastavená citlivost. Dále vypočten úhel, který samozřejmě neodpovídá návodu atd. Dále jsem se opřel o nevyslechnutí svědků, a klasicky o materiální znak.

Teď dorazilo psaní od SO2. Samozřejmě podržel rozhodnutí SO1, s odůvodněním, že SO nepřísluší provádět kontrolu činnosti orgánů Policie, ani se vyjadřovat k postupu policistů. Tudíž berou slovo Policie za slovo boží a já se měl obrátit v případě pochybností na GIBS. Docela slušný.

Během několika dní sem nahraju rozhodnutí. Jsem rozhodnutý podat žalobu,ale samozřejmě mě zajímá Váš názor, jakožto zkušených borců, zda má žaloba smysl a šanci na úspěch?
« Poslední změna: 08 Dubna 2019, 20:09:37 od nebudu_ovce »
IP zaznamenána