Omlouvám se, téma poněkud usnulo. Ale teď se medvěd probral a má zase hlad :-) To jednání před půl rokem se nakonec nekonalo, byla předvolaná kupující vozidla a ta se omluvila, nedostavila, jednoduše hraje mrtvého brouka. Úřadu je to jedno, nevyvíjí tím směrem žádné úsilí (obeslali jsme, poslali nás do pr**le, vracíme se k vám). Někdo to má jednoduché a jiný se může hájit, jak chce a úřad nedá pokoje... ale k věci.
Po obdržení výzvy k seznámení se spisem jsem podal vyjádření inspirované příspěvkem
#11 kdy: 12 červen 2018, 14:11:49 a navrhnul vyzvání paní kupující ke sdělení totožnosti řidiče (jelikož kupující nemá ŘP). S tím se úřad neobtěžoval zabývat a minulý týden vydal rozhodnutí o spáchání přestupku provozovatele vozidla a zopakoval uložení pokuty + nákladů řízení. V odůvodnění úřad opakuje na dalších 5 stranách průběh řízení a trvá na tom, že řidič nebyl zjištěn (jak by také mohl, když ho úřad nezjišťoval), tím pádem je vinen provozovatel, který se pozná podle registru bez ohledu na převod vlastnických práv kupní smlouvou.
Faktem je, že jako prodávající jsem nezajistil převedení vozidla, ale v kupní smlouvě jsem ji přenesl na kupujícího. Ten s tím sice podpisem smlouvy souhlasil, ale převod neuskutečnil a za pár týdnů jsem měl ve schránce přestupek. Za to by mohla být udělena pořádková pokuta v násobně/řádově větší výši, než je teď. Na druhou stranu auto je již víc jak rok zlikvidované, tak nevím, jaké má úřad nyní ještě možnosti.
Stojím teď před rozhodnutím, zda pokračovat v boji s větrným mlýnem podáním odvolání, nebo obětovat několik krejcarů a celé to ukončit prohrou (zábavy už bylo za ty peníze celkem dost). Upřímně řečeno, rád si vyslechnu názory zkušenějších.